Skräddarsydd återkomst

Madeleine Holhammar valde att återvända till EY.
Madeleine Holhammar är tillbaka på EY efter två år på ett annat företag.

Efter två år på ett annat bolag valde Madeleine Holhammar att vända tillbaka till EY.
– När man omger sig med kollegor som både har enorm erfarenhet av det de gör men även stor portion humor blir det väldigt kul att vara på en arbetsplats.

Text Joel Åhlén-Nyström, Foto Martin Isaksson (The Scholar)

Madeleine Holhammar började EY direkt efter sin examen vid Handelshögskolan i Stockholm, där hon studerade redovisning och finansiell styrning.
– Då arbetade jag på en avdelning inom revision som jobbar med internationella koncerner. Där var jag i närmare fem år, berättar Madeleine, som 2014 lämnade EY för nya utmaningar på rekryteringsbolaget Michael Page.

Där jobbade hon som Finance Manager i närmare två år, en tid som enligt Madeleine var väldigt lärorik och som skiljde sig en hel del från det tidigare revisionsarbetet.
– Som revisor fick jag se väldigt många bolag från insidan. Med jobbet på Michael Page fick jag se det från kundsidan och arbeta praktiskt med det som jag hittills sett mina kunder sköta, berättar Madeleine och tillägger:
– Det i sin tur gör att jag kan använda dessa värdefulla kunskaper i mitt nuvarande arbete, där vi just nu jobbar med processförbättringar och effektiviseringar. Det var också lärorikt att få sitta i ledningsgruppen och arbeta med människor som inte var ekonomer och få andra perspektiv på exempelvis sälj och strategitänk.

Men efter ungefär två år på rekryteringsbolaget valde Madeleine att återvända till EY och rollen som Manager inom Financial Accounting Advisory Services. Hon berättar att det var av flera anledningar; karriärmöjligheterna, de kompetenta kollegorna och framför allt – möjligheten att skräddarsy sin egen roll.
– När EY kontaktade mig och erbjöd mig att komma tillbaka kunde vi tillsammans anpassa min roll så att jag nu tillhör en konsultgrupp inom processförbättringar, och får då testa på den biten samtidigt som jag har ett ben kvar i redovisningsvärlden, säger hon.

Att komma tillbaka till EY som mer senior skiljer sig naturligtvis jämfört med tiden som ny på företaget. Den första tiden handlade om att lära sig yrket och hur man granskar ett bolag, medan den seniora rollen innebär mer projektledning och koordinering.
– Jag får även mer erfarenhet av ledarskap genom att arbeta med yngre medarbetare i team, samtidigt som jag är så kallad counselor. Det är en sorts karriärcoach som alla medarbetare på EY har, som man kan bolla frågor med. Det kan röra sig om allt från karriärmöjligheter och mål till önskemål om utlandsarbete och så vidare.

Men det finns även gemensamma nämnare för de båda faserna.
– Man får tidigt ta stort eget ansvar, oavsett om man är junior eller senior. Vill man ta sig snabbt framåt i sin karriär så finns det i princip inga hinder här, och gör man ett bra jobb kommer man att bli uppskattad för det – oavsett grad av senioritet, säger Madeleine.

Vad skulle du säga är unikt med EY som bolag?
– Jag skulle säga att det är byråns globala fokus i allt från individuella projekt till hur vi är organiserade. Man kan i princip ta sin dator och sätta sig på ett EY-kontor i vilket land som helst och känna igen sig i arbetssättet. Det ger en stor flexibilitet och skapar också möjlighet för medarbetare att kunna jobba internationellt.

Madeleine berättar vidare om vardagen på EY som präglas av god stämning och fina förutsättningar.
– Vill man arbeta i team med skarpa kollegor och skapa sig goda förutsättningar för en bra karriär är EY ett väldigt bra val, skulle jag säga. Kulturen på EY är dessutom bland det bästa med mitt jobb. Det är högt i tak och det finns absolut inga hinder för en yngre medarbetare att ta för sig eller jobba direkt mot en partner, avslutar Madeleine.

Fakta
Namn:
Madeleine Holhammar
Ålder:
34
Utbildning:
Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm
Yrke: Manager inom Financial Accounting Advisory Services, EY