U&Future

Ebba Asp, revisionsmedarbetare på EY.
Ebba Asp, revisionsmedarbetare på EY.

Socialt och varierande att jobba med revision

Om du vill ha ett socialt yrke med många kundkontakter, fokus på teamarbete och kontinuerlig utveckling då kan jobbet som revisor vara det du söker. Ebba Asp har arbetat på EY i tre år och trivs – både med kollegor och den våga-fråga-kultur som präglar företaget.

Det finns många fördomar om revisionsyrket. Nidbilden av en revisor är någon som sitter och bockar av kredit och debet i en huvudbok. Men de allra flesta revisionsuppdrag handlar om rådgivning och intressanta frågeställningar. Ebba Asp fick upp ögonen för revisionsyrket när hon löste ett case under en studentaktivitet som EY arrangerade på Uppsala universitet.

– Att vara revisor är ett spännande och socialt yrke. Man träffar många intressanta människor, bygger ett starkt professionellt nätverk och får en god inblick i hur företag i olika branscher fungerar. Innan jag började på EY hade jag svårt att föreställa mig vad jobbet innebar. Nu vet jag att det är stor variation på arbetsuppgifter och att man inte är någon ensamvarg utan jobbar i team.

Det är inte alla företag som låter sina nyanställda ta tag i det operativa arbetet direkt, men på EY får man träffa kunder redan från start.

– Ambitionen är att du ska åka ut till kund med ett team redan under de första veckorna. Det är hos kunderna man lär sig jobbet och du får mer avancerade arbetsuppgifter allteftersom.

Under de fem första åren på EY får du också runt 500 timmar schemalagd utbildning. Startskottet är en introduktionskurs i Toledo i Spanien för nyanställda från hela Norden.

Ebba minns sitt första uppdrag som var en stor kund i Gävle. Hon kände sig ny, kunde inget och ville fråga hela tiden.

– Du får mycket uppbackning och stöd och uppmanas att ställa frågor i stället för att köra fast. Vi hjälper och coachar varandra och det känns väldigt skönt. Jag har jobbat i tre år men lär mig fortfarande nya saker varje dag. Det tror jag inte man gör i många andra yrken.

Ett revisionsår är en lång process som kräver mycket planering och struktur. Uppstarts- och planeringsmöten med revisionsteamen. Möten med kunderna. Granskning i form av förvaltningsrevision och boklutsrevision. En bra dialog med kunderna är a och o för en revisor och alla kunder är olika. Vissa ringer nästan varje dag, andra hör knappt av sig alls. Även innovativa företag som Spotify och Klarna behöver sina revisorer. Inom ramarna för oberoendet kan revisorer bidra med mer än att granska företagets finansiella rapportering.

– Vi skapar mervärde för kunderna, till exempel genom att gå igenom företagets processer och se förbättringspotentialer och vad som kan effektiviseras.

Ebba tillbringar mycket tid ute hos kunderna. Ibland sitter hon en vecka i sträck hos en kund, ibland någon dag. Hur mycket tid varierar beroende på kund och uppdrag, men Ebba uppskattar att hon är ute hos kunder i snitt 40-50 procent av arbetstiden.

Handlar då allt om arbete på EY eller finns det utrymme för sociala aktiviteter? Ebba berättar om personalstiftelsen som ordnar pubar och olika aktiviteter för medarbetare. Själv har hon fått bättre kondis med löpsektionen, åkt på skidläger med skidsektionen och provat på att spela squash.

Till sist – hur ser du på den närmaste framtiden på EY?
– Det finns många karriärmöjligheter på EY. Vissa lockas av den kontinuerliga utbildningen. Andra vill jobba utomlands eller specialisera sig på en viss bransch. För mig personligen börjar provet för att bli auktoriserad revisor närma sig. Jag vill också vara lärare på EY:s interna kurser för nyanställda.

Namn: Ebba Asp, revisionsmedarbetare på EY, jobbar med tillväxtbolag och ägarledda företag.
Utbildning: Ekonomie kandidatprogrammet, Uppsala universitet, examen våren 2013.
Roligast med jobbet: Variationen och alla roliga kollegor. Många är i min egen ålder så det känns lite som en förlängning på studietiden.

 

Madeleine Holhammar valde att återvända till EY.
Madeleine Holhammar är tillbaka på EY efter två år på ett annat företag.

Skräddarsydd återkomst

Efter två år på ett annat bolag valde Madeleine Holhammar att vända tillbaka till EY.
– När man omger sig med kollegor som både har enorm erfarenhet av det de gör men även stor portion humor blir det väldigt kul att vara på en arbetsplats.

Text Joel Åhlén-Nyström, Foto Martin Isaksson (The Scholar)

Madeleine Holhammar började på EY direkt efter sin examen vid Handelshögskolan i Stockholm, där hon studerade redovisning och finansiell styrning.
– Då arbetade jag på en avdelning inom revision som jobbar med internationella koncerner. Där var jag i närmare fem år, berättar Madeleine, som 2014 lämnade EY för nya utmaningar på rekryteringsbolaget Michael Page.

Där jobbade hon som Finance Manager i närmare två år, en tid som enligt Madeleine var väldigt lärorik och som skiljde sig en hel del från det tidigare revisionsarbetet.
– Som revisor fick jag se väldigt många bolag från insidan. Med jobbet på Michael Page fick jag se det från kundsidan och arbeta praktiskt med det som jag hittills sett mina kunder sköta, berättar Madeleine och tillägger:
– Det i sin tur gör att jag kan använda dessa värdefulla kunskaper i mitt nuvarande arbete, där vi just nu jobbar med processförbättringar och effektiviseringar. Det var också lärorikt att få sitta i ledningsgruppen och arbeta med människor som inte var ekonomer och få andra perspektiv på exempelvis sälj och strategitänk.

Men efter ungefär två år på rekryteringsbolaget valde Madeleine att återvända till EY och rollen som Manager inom Financial Accounting Advisory Services. Hon berättar att det var av flera anledningar; karriärmöjligheterna, de kompetenta kollegorna och framför allt – möjligheten att skräddarsy sin egen roll.
– När EY kontaktade mig och erbjöd mig att komma tillbaka kunde vi tillsammans anpassa min roll så att jag nu tillhör en konsultgrupp inom processförbättringar, och får då testa på den biten samtidigt som jag har ett ben kvar i redovisningsvärlden, säger hon.

Att komma tillbaka till EY som mer senior skiljer sig naturligtvis jämfört med tiden som ny på företaget. Den första tiden handlade om att lära sig yrket och hur man granskar ett bolag, medan den seniora rollen innebär mer projektledning och koordinering.
– Jag får även mer erfarenhet av ledarskap genom att arbeta med yngre medarbetare i team, samtidigt som jag är så kallad counselor. Det är en sorts karriärcoach som alla medarbetare på EY har, som man kan bolla frågor med. Det kan röra sig om allt från karriärmöjligheter och mål till önskemål om utlandsarbete och så vidare.

Men det finns även gemensamma nämnare för de båda faserna.
– Man får tidigt ta stort eget ansvar, oavsett om man är junior eller senior. Vill man ta sig snabbt framåt i sin karriär så finns det i princip inga hinder här, och gör man ett bra jobb kommer man att bli uppskattad för det – oavsett grad av senioritet, säger Madeleine.

Vad skulle du säga är unikt med EY som bolag?
– Jag skulle säga att det är byråns globala fokus i allt från individuella projekt till hur vi är organiserade. Man kan i princip ta sin dator och sätta sig på ett EY-kontor i vilket land som helst och känna igen sig i arbetssättet. Det ger en stor flexibilitet och skapar också möjlighet för medarbetare att kunna jobba internationellt.

Madeleine berättar vidare om vardagen på EY som präglas av god stämning och fina förutsättningar.
– Vill man arbeta i team med skarpa kollegor och skapa sig goda förutsättningar för en bra karriär är EY ett väldigt bra val, skulle jag säga. Kulturen på EY är dessutom bland det bästa med mitt jobb. Det är högt i tak och det finns absolut inga hinder för en yngre medarbetare att ta för sig eller jobba direkt mot en partner, avslutar Madeleine.

Fakta
Namn:
Madeleine Holhammar
Ålder:
34
Utbildning: 
Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm
Yrke: Manager inom Financial Accounting Advisory Services, EY

————

Livet på EY – enligt en av våra revisionsmedarbetare

”Det roligaste på EY är att få jobba med olika kunder i olika branscher och få en större förståelse för hur näringslivet fungerar. Det är fantastiskt.”

Det säger Ebba Asp, som är revisionsmedarbetare på EY. I den här filmen kan du få en inblick i hur det är att jobba på EY, och vad som händer när arbetsdagen är slut.