Medarbetare

Johanna Weide
Tax, Helsingborg
email linkedin

Jag är en positiv tjej som lever livet med ett leende på läpparna. Uppväxt i Ängelholm men bor sedan några år tillbaka i Lund. Jag har precis påbörjat min anställning inom EY:s affärsområde Tax på kontoret i Nordvästra Skåne (Helsingborg) och ser väldigt mycket fram emot livet som skattekonsult. Jag tog examen från juristprogrammet vid Lunds universitet i juni 2017 och har sedan tidigare en examen från fastighetsmäklarprogrammet. När jag inte jobbar tycker jag om att träna och att umgås med mina nära och kära. Jag älskar spontana middagar och andra härliga upptåg som sätter guldkant på vardagen.

Två sanningar om mig själv: Jag har sjungit i hela mitt liv, både i kör och som solist. Jag älskar morgonträning av den enkla anledningen att det innebär att jag inte behöver fundera på om jag ska orka gå till gymmet när jag kommer hem på kvällen.
Utbildning: Juristprogrammet vid Lunds universitet.
Livsmotto: Ingenting är omöjligt, bara olika svårt.


Sebastian Grunewald
Advisory services, Stockholm
email

Jag är ursprungligen från Stockholm, men sökte mig hela vägen till Uppsala för att läsa en kandidat i nationalekonomi. En utbytestermin spenderade jag i en Sydkoreansk ”liten” stad (ungefär lika många invånare som Gbg), vilket var fantastiskt! Läste sedan en master i nationalekonomi på Stockholms Universitet. Jag jobbar nu på avdelningen Technology inom Advisory. På fritiden gillar jag att prova nya restauranger och äta (men inte laga) god mat. Klättring har på kort tid vuxit till att bli ett stort intresse!

Två sanningar om mig själv: Universitetstiden har lärt mig mycket, bland annat att bingekolla tv-serier. Jag tappade två par glasögon i havet under en sommar. Nu har jag förstått vinken och badar halvblind istället.
Utbildning: Master i nationalekonomi från Stockholms Universitet.
Livsmotto: Var en trevlig prick för en bättre värld.


Emma Elisabeth Ericsson
Advisory services, Stockholm
email linkedin

Född i Uppsala och uppvuxen på ”Norrlands Hawaii” utanför Sundsvall. Under tonåren tränade jag basket på elitnivå, varpå fysiska aktiviteter och sport fortfarande är stora intressen. Men eftersom balans är viktigt i livet så är smågodis en annan passion. I övrigt dras jag till allt som är vackert och sjunger gärna och ofta när jag kör bil ensam. Ett trevligt upplägg en ledig dag börjar med nyhetsmorgon och kaffe (och amerikanska pannkakor med sirap), övergår till en löprunda i skogen med utsikt över havet och avslutas med en hemlagad middag (hellre det än att äta ute) med rött vin och personer jag tycker om.

Två sanningar om mig själv: Jag gick så mycket på stand-up ett tag att det slutade bli roligt. Karra (godis) är en av de viktigaste ingredienserna i mitt liv.
Utbildning: Bsc, Business and economics: Management & Control vid Uppsala universitet samt studier vid Oakton Community College och Santa Barbara City College, USA.
Livsmotto: Livet är som att cykla, för att hålla balansen måste man fortsätta framåt (Einstein, såklart).


You Jung Lee Törnqvist
Tax, Göteborg
email linkedin

Jag är född i Sydkorea men uppvuxen i Bangkok och har även bott i Hong Kong innan jag blev en Göteborgsbo. Numera är jag nästan färdigutbildad jurist och en del av Tax-teamet på Göteborgskontoret. Innan juristutbildningen tog jag en ekonomexamen med inriktning mot International Business and Global Management. Jag reser gärna på fritiden men trivs även med att hänga hemma och umgås med vänner.

Två sanningar om mig själv: Jag är en riktig badkruka. Jag älskar fotboll men har aldrig varit på Anfield.
Utbildning: Juristprogrammet, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Bachelor in Business Administration, the University of Hong Kong.
Livsmotto: Self-doubt is your biggest enemy.


Hanna Peterson
Assurance, Stockholm
email linkedin

Jag är född och uppvuxen i Stockholm men har bott i Linköping de senaste 4 åren. Under mina underbara fyra studentår tillbringade jag även en termin i Singapore på Nanyang Technological University. Min fritid spenderar jag gärna med vänner och familj och när jag inte jobbar med revision tycker jag om att laga mat, träna, resa, åka skidor och pyssla med diverse projekt. Nyligen har jag upptäckt att mina fingrar är rätt gröna så jag försöker utsmycka min nya lägenhet med växter av olika slag. Jag ser fram emot att dela med mig av mitt första år på EY!

Två sanningar om mig själv: Jag är en riktig julnörd! Jag älskar julen så pass mycket att jag kan börja lyssna på julmusik redan i oktober. Jag älskar tacos mer än de flesta.
Utbildning: Ekonomie kandidatexamen inom företagsekonomi (inriktning redovisning) och One year master – Ekonomistyrning vid Linköpings universitet.
Livsmotto: Be as you wish to seem.


Jesper Stenberg
Advisory services, Stockholm
email linkedin

Jag är uppvuxen i Stockholmsområdet och flyttade för tre år sedan till New Jersey, USA för att plugga ekonomi och spela fotboll för universitetets fotbollslag (vanlig, hederlig sparkfotboll alltså). Sport har alltid varit en stor del i livet och det finns få saker som jag gillar mer än att tävla. Det spelar ingen roll om det handlar om Trivial Pursuit, krocket eller att att äta flest lantchips med gräddfilssmak: kan man tävla i det så räkna med mig! Jag tycker också om att både läsa och skriva – det hjälper mig att slappna av – och jag är en extremt hängiven TV-serietittare. Game of Thrones-maraton, någon?

Två sanningar om mig själv: Jag har brutit näsan två gånger men det gör ingenting för den är både mycket rakare och snyggare nu än vad den var innan. Tycker inte det finns någonting bättre än när husdjur är döpta med rejäla människonamn. Min framtida hundvalp ska heta antingen Stanley eller Ulf, har inte riktigt bestämt mig än.
Utbildning: Business Administration och Management på Caldwell University, NJ, USA
Livsmotto: “Ibland måste man göra saker man inte vågar, annars är man ingen människa utan bara en liten lort.” – Jonathan, Bröderna Lejonhjärta


Jacob Russell
Assurance, Göteborg
emaillinkedin

Jag är född och uppvuxen i Göteborg men flyttade till Jönköping för att studera. Under studietiden läste jag civilekonomprogrammet med inriktning mot redovisning och revision samt en kandidatexamen inom affärsjuridik. Jag var även på utlandstermin i Mexiko, där jag läste diverse ekonomi- och språkkurser. Nu är jag tillbaka i min hemstad igen. På fritiden träffar jag vänner och familj, tränar och sysslar med musik. Jag gillar att umgås med nya människor, resa och anta nya utmaningar.

Två sanningar om mig själv: Jag väckte en gång cirka hundra människor på grund av mina snarkningar. Jag har jobbat som volontär i Mexiko och målat skolor.
Utbildning: Affärsjuristprogrammet och Civilekonomprogrammet vid Jönköping International Business School.
Livsmotto: Det finns inte mycket som kräver så noggranna förberedelser som ett improviserat tal.


Johanna Nilsson
Assurance, Ängelholm/Helsingborg
emaillinkedin

Jag är en 26-årig skåning som är född och uppvuxen i Helsingborg. Numera bor jag tillsammans med min sambo August i vårt nybyggda radhus. De senaste fem åren har kantats av studier i London, Köpenhamn och på distans. På fritiden är jag oftast i rörelse. Jag har så långt jag kan minnas spelat fotboll och är fortfarande aktiv i ett division 2-lag. Under det senaste året har jag också varit med i ett välgörenhetsprojekt för att samla in pengar för att utrota barncancer. Insamlingsåret avslutades med 120 mil cykling från Helsingborg till Paris. Det var en mäktig upplevelse!

Två sanningar om mig själv: Jag har spelat fotboll sedan jag var fyra år gammal. Jag håller gaffeln i ”fel” hand (höger) när jag äter.
Utbildning: Kandidatexamen i Ekonomi (distansutbildning via Gävle Högskola).
Livsmotto: Var dig själv i alla lägen.


Lisa Valfridsson
Transaction Advisory Services (TAS), Göteborg  
emaillinkedin

Jag är en glad tjej från Mjölby som efter studenten tog mitt livs bästa beslut: att åka till en ”småstad” (1 m invånare!) i Mexiko för att jobba som au-pair. Jag har läst fem år på Handelshögskolan och under pluggtiden gjorde jag ett internship inom TAS på EY, där jag jobbar idag. Till min egen förvåning har jag dock flyttat till Göteborg, för kärlekens skull. På fritiden hänger jag med kompisar på uteserveringar, reser så mycket som möjligt och tar en och annan shoppingrunda. Nästa år funderar jag på att anmäla mig till Göteborgsvarvet. Skriver jag ut det här kanske det verkligen blir av.

Två sanningar om mig själv: Var cheerleader och sedan cheerleading coach i studentlaget under Handelstiden. Jag har älskat att lösa korsord sen jag var liten.
Utbildning: Master i Accounting & Financial Management, Handelshögskolan i Stockholm.
Livsmotto: There is always time for coffee.


Tidigare bloggare

S02 16-17

Karolina Hägg, Assurance
Jag tillhör den första kullen 90-talister och är uppvuxen i Bromma som är en förort till Stockholm. Jag har studerat masterprogrammet i företagsekonomi vid Örebro universitet och spenderade under min utbildning en fantastisk termin i Mannheim, Tyskland. Fritiden delar jag gärna med vänner och familj och utöver det är jag även en glad (envis) motionär. Förra året gjorde jag en svensk klassiker och i år sprang (lunkade) jag mitt första maraton. Jag ser fram emot att dela med mig av mitt första år som nyanställd på EY. För att tala som en revisor: ”If It’s not documented, It’s not done”!


Arvid Petersen, Advisory services
Jag är från Borås och jobbar på Advisory services på Göteborgskontoret. Jag har en kandidatexamen i maskinteknik och en master i Supply chain management från Chalmers. Utanför jobbet gillar jag att laga mat och spela alla möjliga bollsporter men nu är det framförallt fotboll och innebandy med Korpen som gäller.


Stephanie Skogsberg, Advisory services
Jag är född och uppvuxen i Stockholm men har även spenderat två år i Argentina, Buenos Aires. Nu är jag en glad och energisk medarbetare inom Risk på EY Advisory Services på Stockholmskontoret. Tidigare har jag läst fem år på Stockholms universitet och har en kandidatexamen inom Ekonomi och it, och en masterexamen inom Information Systems Management. När jag inte jobbar är min favoritsysselsättning att lära känna nya platser och människor och att träna och äta god mat (för vem gör inte det!). Dessutom är jag ansvarig volontär för Ung Cancers pärldagar och jobbar med dem på min fritid för att hjälpa unga vuxna cancerdrabbade i deras vardag.


Tobias Ekman, Assurance
Jag kommer ursprungligen från en mindre ort i Dalsland men bor sedan fyra år tillbaka i Karlstad där jag läst civilekonomprogrammet. En termin spenderade jag i USA där jag läste amerikansk redovisningsteori samt internationella affärer. Jag tog examen i våras och jobbar nu med revision. När jag inte jobbar gör jag precis vad alla andra gör. Tränar, umgås med vänner och äter mat. Mängder av mat. Jag älskar att träffa nya människor och tackar aldrig nej till ett äventyr.


Hanna Estmalm, Assurance
Jag är född och uppvuxen i Stockholm men flyttade till Göteborg för drygt fem år sedan för att att läsa min kandidat- och masterutbildning på Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Jag har precis börjat på EY:s Göteborgskontor inom affärsområdet Assurance, i den offentliga gruppen. När jag inte är på kontoret tycker jag om att träna, resa och umgås med mina vänner och min sambo. Förutom detta tackar jag inte heller nej till en härlig söndagsbrunch med allt vad det innebär!


Johan Jintoft, Transaction advisory services
Jag är född och uppvuxen i Göteborg och har en Bachelor’s Degree inom Bus. Adm. Finance från Long Island University (N.Y. – USA), samt en Master inom Finance and Investments med studier från Copenhagen Business School och Università Commerciale Luigi Bocconi (Milano, Italien). Jag var summer intern hos EY i Stockholm sommaren 2015 och arbetar sedan januari 2016 i Lead Advisory (M&A)- teamet i Stockholm, där jag trivs mycket bra. På fritiden tycker jag om att träna, laga god mat och umgås med vänner.


S01 15-16

Micaela Hultqvist, Tax
Jag är född och uppvuxen strax utanför Stockholm, har studerat civilekonomprogrammet vid Örebro Universitet mellan 2011 och 2015 och jobbar nu på Tax, Human Capital i Stockholm. Jag tycker om att träna, shoppa och att umgås med min sambo, min familj och mina vänner.


Erik Sjöberg, Assurance
Jag jobbar som revisor på kontoret i Umeå men är ursprungligen från Sundsvall där jag föddes 1989 och tillbringade min uppväxt. Innan jag blev revisor läste jag civilekonomprogrammet på Handelshögskolan vid Umeå universitet. Min fritid spenderas gärna i naturen och allra helst med ett fiskespö i handen.


Emelie Jorander Fridén, Advisory services
Jag är född och uppvuxen i Nacka och har studerat civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med master i Industriell Ekonomi på KTH i Stockholm. Jag jobbar på Advisory i Stockholm. Utanför jobbet umgås jag med vänner och familj och i sommar har jag ägnat mig åt att odla tomater. Nu hoppas jag att de ska hinna mogna innan det blir för kallt ute.


Rebecca Johansson, Assurance
Jag är född och uppvuxen i Kungsbacka utanför Göteborg, men genomförde min utbildning på Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet. Jag arbetar inom affärsområdet Assurance som revisor och är placerad på Göteborgskontoret. När jag inte arbetar tycker jag om att gå ut och äta middag, spendera tid med mina vänner samt utöva ett och annat träningspass.


Selma Salkic, Assurance
Jag kommer ursprungligen från Småland men har de senaste fyra åren bott i Lund, där jag pluggade civilekonomprogrammet med inriktning redovisning och revision. Jag jobbar på EY-kontoret i Malmö. När jag inte jobbar med revision gillar jag att resa och umgås med mina vänner och familj.


Leo Scherwin, Advisory services
Jag heter Leo Scherwin och är konsult inom EY Advisory Services på Stockholmskontoret. Jag har studerat hela min utbildning vid Stockholms universitet, en kandidat inom finans och sedan en master inom revision/företagsanalys. När jag inte är på jobbet så försöker jag bli bättre på att laga mat, jag tränar en hel del och har relativt nyligen börjat klättra.