Bloggare


Elin Eriksson
Consulting, Stockholm
email linkedin

Dalkullan som växte upp på en liten gård ett par mil utanför Dalarnas metropol Falun, med drömmen om att få bo i en storstad, där ni hittar mig idag! Idag är jag en 25-årig tjej som hunnit uppfylla min storstadsdröm i 6 år. Flyttlasset till Stockholm gick dagen efter att studenten var firad, då jag fick chansen att fortsätta bedriva min satsning inom friidrott hos en Stockholmsklubb. Trots att jag idag inte längre elitsatsar är träningen livsviktig för att jag ska fungera någorlunda normalt. På Stockholms universitet har jag läst en kombination av företagsekonomi samt data- och systemvetenskap, vilket trots migränframkallande programmeringskurser resulterade i en examen inom IT. Stöter ni på mig diskuterar jag helst inte Java eller Python över kaffet, men gärna cybersäkerhet!

Två sanningar om mig själv: Under jularna som liten oroade sig inte mina föräldrar för husdjur som skulle klättra i julgranen, det var jag som lyckades välta den. Testa att ge mig ett garnnystan och ett par stickor eller en virknål så ger jag mig inte förrän jag skapat något.
Utbildning: Kandidatexamen i data- och systemvetenskap, Stockholms universitet.
Livsmotto: Du kan inte springa ifrån dina problem, men en löptur löser dem ofta åt dig.


William Stenström
Business Tax Services, Göteborg
email linkedin

Jag definierar mig själv som en äkta GÖTEBORGARE även om jag är född och uppvuxen på fel sidan länsgränsen i Halland. Att läsa juridik var inte alls självklart men samtidigt fanns aldrig någon tvekan om vart jag ville studera. Efter fyra och ett halvt år av studier, praktik och uppsats (en proportionalitetsbedömning av inhemsk tvingande rapporteringsplikt – en titel som inte ens Mona Sahlin kan påstå är sexig trots hennes förkärlek till skatt) har jag landat på Tax Göteborg, mer specifikt Business Tax services där jag stormtrivs!!! Jag praktiserar skatterätt inriktning företagsbeskattning, har många fina kollegor och ges en kanonchans till professionell utveckling.

Om jag efter ett år som karriärbloggare lyckats få kontakt med åtminstone en av er studenter därute skulle jag vara glad – vill du höra hur jag har det på dagarna som skattejurist på EY? Hör av dig via mail eller LinkedIn så tar vi det därifrån.

Två sanningar om mig själv: 1, jag älskar Ben & Jerry’s half baked och 2, jag har stulit mitt livsmotto från Dolly Parton.
Utbildning: Juristexamen/Degree of Master of Laws vid Göteborgs universitet
Livsmotto: Storms make trees take deeper roots


Matilda Dahlenborg
Strategy and Transactions, Stockholm
email linkedin

En göteborgare som lämnat västkusten för huvudstaden efter examen vid Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Under min studietid hann jag med både en utbytestermin i Shanghai och ett internship i London innan valet föll på Stockholm som framtida hemstad, och rollen som Analytiker på EYs avdelning för Corporate Finance (Lead M&A Advisory). Jag har ett stort matintresse och jag spenderar gärna mina helger på någon outforskad restaurang eller brunchställe tillsammans med mina vänner, annars hittar ni mig troligast på gymmet, vid havet eller på resande fot (pre-Covid times). Jag är också en boknörd av rang och läser det mesta jag kommer över, så vill ni ha boktips – hojta!

Två sanningar om mig själv: Jag har studerat mandarin under en termin så jag kan både läsa och skriva kinesiska tecken (dock lite ringrostig nu). Under min ungdom spelade jag med mitt fotbollslag Askims IK A-final i Gothia Cup på ’Nya Ullevi’ i klassen Flickor 14, vilket var en häftig upplevelse!
Utbildning: Bachelor of Science in Business Administration och Master of Science in Accounting and Financial Management från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.
Livsmotto: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!” –  Pippi Långstrump (citatet som hon egentligen inte sa, men som genomsyras av hennes optimism och stryka).


Jolina Wehlin
Assurance, Ängelholm
email linkedin

Efter tre år i Växjö tog jag nyligen examen från Nationalekonomprogrammet vid Linneuniversitetet. Tack vare de nya utbildningskraven som trädde i kraft 2018 behövde jag bara läsa till ett fåtal kurser för att så småningom kunna avlägga revisorsexamen. Jag är nu tillbaka i min hemstad Ängelholm där jag nu börjat jobba på EY. Under sommarhalvåret hittar ni mig oftast i en av bunkrarna på golfbanan och under vintern går jag i princip i ide och håller mig inne så mycket det går. Slask och snö är bland det värsta jag vet, så i detta avlånga land passar Skåne mig bäst.

Två sanningar om mig själv: Jag är extremt rädd när jag åker uppåt samtidigt som jag ser ut t.ex. glashissar, berg- och dalbanor osv.
Som barn var jag med i en reklamkampanj när McDonalds lanserade sina minimorötter.
Utbildning: Nationalekonomprogrammet, Linnéuniversitetet
Livsmotto: Det löser sig!


Younes Lahmer Wesander
International Tax and Transaction Services, Stockholm
email linkedin

Hej, Younes här!  Den korta versionen om mig och min bakgrund är att jag ursprungligen är från Stockholm, gick grundskolan i Tromsø, gymnasiet i Malmö för att sedan plugga ett par år i Jönköping och slutligen tillbaka till Stockholm där jag tog juristexamen.  Efter juristexamen påbörjade jag min karriär som skattekonsult på EY:s skatteavdelning i Stockholm där jag är en del av Transfer Pricing teamet. Utöver att vara skattekonsult är jag även pappa till till Elina 7 år och Jolie 1 år.

Efter att ha googlat ”definition of mountaineer” och noggrant granskat de olika definitionerna kan jag konstatera att en mountaineer är en person som har bestigit tre eller flera berg. Därför känner jag att det inte är mer än rätt att jag, i tillägg till skattekonsult och pappa, även titulerar mig själv som mountaineer då jag har bestigit Kebnekaise, Galdhøpiggen och sist men inte mist Hammarbyberget (eller Hammarbybacken som vissa felaktigt kallar det för).

Två sanningar om mig själv: Laktosintolerant, mountaineer.
Utbildning: Juristprogrammet, Stockholms Universitet.
Livsmotto: ”It wasn’t me” – Shaggy


Anna Pálsdóttir
Consulting, Stockholm
email linkedin

Anna heter jag och är än svensk Islänning. Jag föddes på Island och växte upp i en liten stad utanför Reykjavik, omringad av berg och dalar och varma källor. Jag besökte Stockholm för första gången på en kall och mörk novemberdag 2016 och blev helt förälskad i staden. Några månader senare kom jag in på ett masterprogram vid KTH och lämnade mitt jobb inom den isländska banksektorn och flyttade till Stockholm. Sedan då har runnit mycket vatten under broarna, jag har lärt mig svenska, börjar jobba i Sverige och idag är jag både svensk och isländsk, men jag är medborgare i båda länder. På KTH pluggade jag en master i innovations- och tillväxtekonomi och innan hade jag en B.Sc. i nationalekonomi från Islands Universitet. Jag pluggade även ett år som utbytesstudent vid UBC i Vancouver, Kanada, där jag lärde mig gilla hockey och Tim Hortons. Jag älskar att röra på mig och helst ute i naturen. Jag ser fram emot att börja min karriär hos EY och få lära känna mina nya kollegor!

Två sanningar om mig själv: Jag tycker att det är alltid dags för glass. -20 grader och snö? Dags för glass.
Utbildning: M.Sc. från KTH i innovations- och tillväxtekonomi. B.Sc. i Nationalekonomi från Islands Universitet.
Livsmotto: You are braver than you believe (Winnie the Pooh)


Lisa Forslund
Assurance, Stockholm
email linkedin

Jag är en riktig hästtjej som är uppvuxen på en gård utanför Borås. För ungefär fyra år sedan flyttade jag till Göteborg för att börja plugga. Jag är en mästare på att planera min tid så min häst fick också följa med, samtidigt som jag engagerade mig i massa projekt via kåren under min studietid. När pluggandet sedan led mot sitt slut och det blev dags att ge sig ut och börja jobba så var EY ett självklart val, och i januari 2020 klev jag för första gången in på kontoret i Stockholm och gjorde min första arbetsdag.

Två sanningar om mig själv: Jag har tävlat på elitnivå inom hästhoppning och så gillar jag att läsa finansböcker.
Utbildning: Kandidatexamen med inriktning företagsekonomi, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet
Livsmotto: Work hard, do good and have fun


Veronika Sawicki
Assurance, Stockholm
email linkedin

Jag är en 24-årig tjej som växte upp i Vänersborg, även kallat ”Lilla Paris”. Smeknamnet kan antyda på att jag växte upp bland Eiffeltorn, baguetter och croissanter, men i själva verket präglades min uppväxt, och framförallt min gymnasietid på naturvetenskapsprogrammet, av att försöka lista ut vilken typ av fysiker eller biolog jag skulle bli. Efter studenten tog jag däremot mitt pick och pack och flyttade till Nya Zeeland i ett år där jag jobbade som Au Pair. När jag sedan kom hem till Sverige började jag studera sjukhusfysik i Göteborg och insåg snabbt att jag tagit helt fel på mitt kall i livet. Jag valde då att istället flytta till Karlstad och studera företagsekonomi. Nu har jag äntligen tagit min examen, flyttat till Sveriges underbara huvudstad och fått chansen att jobba inom revision på EY. Jag är enormt förväntansfull på framtiden och ser fram emot att dela med mig av mitt första år på EY med Er!

Två sanningar om mig själv: Jag har en tendens att sova väldigt djupt och har sovit förbi allt ifrån avstigningsstationer på tågresor till skottlossningar utanför fönstret.
Jag har en orimlig (och nästan oförskämd) skadeglädje och kan ägna timmar åt att kolla på Failarmy på Youtube. Kollegor – ta aldrig mina skrattanfall personligt om ni skadar er!
Utbildning: Civilekonomexamen i företagsekonomi med inriktning redovisning och styrning, Karlstads universitet.
Livsmotto: Lev ett liv värt att dö för.


Tidigare bloggare
S05 19-20

Alexandra Westlin
Transaction Advisory Services, Stockholm
email linkedin

Jag har pluggat till civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings universitet, och är nu tillbaka i min hemstad Stockholm. Jag hittar troligtvis till alla EY:s kaffemaskiner och orienterar mig väl på kontoret eftersom jag fick möjlighet att göra mig hemmastadd redan förra sommaren, då jag var en av EY:s summer interns.

Två sanningar om mig själv: Jag har arbetat med herrmode och har måttat skjortor åt flertalet välbekanta män. T.ex. dåvarande stadsministern Fredrik Reinfeldt. En av mina bästa upplevelser var när jag hike:ade ”stairway to heaven” under min utbytestermin på Hawaii.
Utbildning: Civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings universitet.
Livsmotto: Livet är för kort för torra bullar och dåligt vin.


Fredrik Zorondo
Assurance, Nyköping
emaillinkedin

Som sörmlänning – mer specifikt från Oxelösund – kan nog livet förädlas en aning om man tar med sig Oxelösundshjärtat ut till den större världen. Jag har rest, bott utomlands två gånger, bott i vår kära huvudstad samt studerat i Göteborg. Den gemensamma nämnaren för samtliga händelser är att jag alltid mellanlandat hemma i Sörmland – dock aldrig längre än ett år. Jag strävar alltid efter att må bäst, och sådana saker innefattar nästan alltid att omge mig med nära och kära eller sysselsätta mig med i princip vilken sportaktivitet som helst (helst fotboll). Efter att mer eller mindre ha varit på vift från mina rötter i 10 år har jag nu återvänt till Nyköping, ”den stora grannkommunen” till Oxelösund. Denna gång mellanlandar jag inte. Nu är jag hemma på riktigt.

Två sanningar om mig själv: Under tiden jag studerade den obligatoriska delkursen i redovisning på universitetet sade jag till mig själv att jag ”förmodligen aldrig kommer att arbeta med något som ens snuddar vid ämnet”. Jag är en av de bästa kockarna jag vet.
Utbildning: Kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning inom management, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.
Livsmotto: ”Det är inte den som har lite, utan den som vill ha mer, som är fattig.”


Catinka Träger
Transaction Advisory services, Stockholm
email linkedin

När jag var 11 flyttade jag upp till Stockholm för att gå i balettklass och bo hos min mormor, innan dess bodde jag i fina Linköping. Trivs väldigt bra i Stockholm, och har pluggat både min kandidat och min finansmaster här. Älskar att träna, allt möjligt, men kanske särskilt dans och dansrelaterat. Tidigare levde jag ett annat liv som balettdansös och dansade i baletter som Romeo och Julia, Onegin och Nötknäpparen på Operan i Stockholm. Numera, som ett litet sidoprojekt och ett sätt att varva ner på, organiserar jag ibland balettkurser för vuxna nybörjare på min fritid. Älskar att lära mig nya saker, att slänga mig in i något nytt och utvecklas, se nya perspektiv. Har alltid mycket för mig, tycker om när det är lite action och man behöver ta beslut och hitta lösningar snabbt. Men också att varva ner, till exempel på spa eller i naturen, att vandra i alperna är en svårslagen aktivitet. Ser fram emot mitt nya liv på EY, som jag hoppas kommer innehålla allt möjligt spännande!

Två sanningar om mig själv: Har tävlat för Svenska landslaget i Rytmisk Gymnastik, och tränade en sommar i Minsk på deras Olympic center, utan att förstå knappt ett ord 😊. Älskar chokladcroissant, chokladglass, och chokladmousse (…och liknande).
Utbildning: MSc in Finance, The Stockholm School of Economics (and a BSc in Business and Economics, also The Stockholm School of Economics, focusing on Finance and Accounting).
Livsmotto: Lär dig kontinuerligt, var nyfiken, ta hand om dig själv för att vara ditt bästa jag, och döm inte.


Hannes Bellgran
Assurance, Umeå
emaillinkedin

Från de djupa norrländska skogarna utanför Umeå tog jag för ganska precis tre år sedan sats och hoppade ut i det okända. Det okända visade sig vara New Jersey, där jag skulle bo dryga tre mil väst om Manhattan med främst fotboll och plugg på tapeten. Efter mycket nytta och nöje i Big Apple-området vände jag för två månader sedan på klacken igen efter ett intressant jobberbjudande (gissa arbetsgivare?) och fann mig själv tillbaka i björkarnas stad. Här har idrott och tävlande alltid varit en stor del av mitt liv. Kastar du ut en krok med tennisdubbel, skidor, löpning eller bara minigolf som bete är oddsen låga att jag nappar. Eller ja, mitt intresse är infångat även om du nämner sällskapsspel och en lager! Jag, mig och mitt… svårt att gilla någon som pratar om sig själv för mycket, visst? Därför avslutar vi här, hörs snart igen!

Två sanningar om mig själv: Som barn lärde jag mig att gå innan jag kunde krypa, så när jag ramlade låg jag helt STRANDAD tills någon ställde mig upp igen. Är obeskrivligt svag för sötsaker. Kontorskollegor – var där i tid om det finns godsaker i fikarummet!
Utbildning: Caldwell University, B.S. in Business Administration & Minor in Accounting.
Livsmotto: Strive to be comfortable being uncomfortable!


Jennifer Bonander
Assurance, Göteborg
email linkedin

Jag är en 25-årig tjej som sedan november -18 har hållit till på EY i Göteborg. Jag är uppvuxen på landet i Dalsland och har prövat att bo tre år i Småland men västkusten är ju bäst! Så sedan ett par år tillbaka bor jag i favvisen Håkan Hellströms hemstad Göteborg. Spenderar mycket av min fritid på träning, främst innebandy. Dock ligger den ”karriären” något på is då jag nyligen fått en led- och korsbandsskada i knät. Rehabkompis sökes. Gillar även uteserveringar, rött vin och böcker, framförallt i kombination med varandra.

Två sanningar om mig själv: Jag är en riktig tidoptimist, det är alltid gott om tid. Sen är jag också en tävlingsmänniska, det går alltid att tävla (läs vinna)!
Utbildning: Kandidatexamen inom företagsekonomi, Linnéuniversitetet.
Livsmotto: Fake it until you make it.


Mathias Malik Nilsson
Advisory, Stockholm
emaillinkedin

Jag är en kille som ursprungligen kommer från västkustpärlan Halmstad. Innan jag började jobba på EY och Advisory i Stockholm hann jag med en hel del. Utöver att ha studerat två år i Toulouse, tre år på Lunds universitet och två år på KTH har jag spenderat tre år i Oslo och sex månader i Paris. Den matematiskt lagda förstår att detta innebär ett överskott av högskolepoäng och att jag närmar mig 30-strecket med stormsteg. Mina största passioner i livet är mat, både att laga och äta, att resa och att spendera tid ute i naturen. Jag är riktigt taggad på att starta min karriär på EY och ska göra mitt bästa för att förmedla en så genuin bild som möjligt av min konsultresa!

Två sanningar om mig själv: Jag föddes faktiskt i farstun med något som kallas ”segerhuva”. Min mamma hann inte till BB och jag har fått höra att min födsel var smått panikartad. Jag har drivit en restaurang tillsammans med min flickvän under två somrar och därmed titulerat mig själv som krögare.
Utbildning: Filosofie Kandidat i franska från Lunds universitet, Ekonomie Kandidat från ekonomihögskolan i Lund, Master i innovations- och tillväxtekonomi från KTH.
Livsmotto: Hakuna matata.


Josefin Reineborg
Advisory Services, Stockholm
emaillinkedin

Jag kommer ursprungligen från Örebro, men Närkiskan har jag (nästan?) jobbat bort då jag flyttade hemifrån redan under gymnasiet för att studera på Svenska Skolan i London. Jag har sedan dess kallat Stockholm mitt hem, då ett kandidatprogram med löftet om utbytesstudier redan efter ett år lockade hit mig. Två universitetsexamen och fyra utbytesterminer senare (i Singapore, Vancouver, Aberdeen och Quebec City) är det hög tid för nästa fas i livet som managementkonsult. Under det här året hoppas jag kunna dela mig med av stories som gör er lika motiverade att börja er karriär på EY som jag är. Jag vill även ge en inblick i hur vi på Advisory hjälper våra kunder med Risk, vilket är det kompetensområde som jag tillhör. På helgerna utforskar jag gärna brunchställen, barer och promenadstråk runtom i Stockholm.

Två sanningar om mig själv: Jag börjar många konversationer med ”jag hörde på en podcast att…” och spenderar ofta timmar på att läsa recensioner innan ett restaurangbesök.
Utbildning: Bachelor of Science in Business Administration & Political Science vid Stockholms Universitet, Masters of Science in Management Studies vid Stockholms Universitet.
Livsmotto: “What would you do if you weren’t afraid?” – Sheryl Sandberg.


Niklas Malmén
Assurance, Göteborg
emaillinkedin

Niklas här. Jag är född och uppvuxen i Kungsbacka strax söder om Göteborg. Jag brinner för affärsutveckling, strategi och att fila på det perfekta spaghetti bolognese-receptet (ja, du läste rätt). Som person är jag nyfiken och gillar att lära mig ”lite om mycket” snarare än att gå väldigt djupt i ett ämne. Tittar ni på min utbildningsbakgrund är tanken att jag först ska ha bildat mig någon sorts överblick för hur man styr ”traditionella” tillverkande företag, för att sedan fylla på med affärsskapande och innovation – ett område där jag verkligen känner att jag hittat rätt. Som ni förstår av matmetaforen är jag också passionerat intresserad av mat och dryck.

Två sanningar om mig själv: Jag hade kunnat leva enbart på Roquefort och honung (dock inte näringsmässigt…). Hade det funnits en klubb för ”rätt glas till rätt dryck” hade jag varit ordförande.
Utbildning: Master i entreprenörskap och affärsdesign från Chalmers Entreprenörsskola och högskoleingenjörsexamen i industriell ekonomi, inriktning arbetsorganisation och ledarskap.
Livsmotto: Om du aldrig misslyckas behöver du röra dig längre bort från din bekvämlighetszon.


Lisa Lantz
Tax, Göteborg
emaillinkedin

Jag är en djupt rotad smålänning som flyttade till Göteborg för studier och insåg att Håkan-staden är lite för bra för att flytta ifrån efter examen. Jobbar nu med moms på EY:s skatteavdelning i Göteborg, vilket är lika kul som det är svårt. När jag inte jobbar har jag fullt upp med att springa efter min tvååriga dotter som tar alla möjligheter till att hitta på hyss. När jag behöver en paus från det tar jag en svamprunda i skogen, fixar i trädgården eller står på händer på gymmet.

Två sanningar om mig själv: Jag är en obotlig tidsoptimist. Jag har stark fågelfobi, men drömmer ändå om att ha en hönsgård i framtiden.
Utbildning: Juristprogrammet vid Göteborgs Universitet.
Livsmotto: Allt löser sig.


Tidigare bloggare
S04 18-19

Anurag Dey
Advisory services, Stockholm
email linkedin

Född i Indien och uppvuxen i Sydney. Jag kom till Stockholm för första gången 2012 när jag var på utbyte i Lund. I Lund var jag med i Utrikespolitiska föreningen och redaktörsteamet för föreningens tidning. Jag har tidigare jobbat för tech start-ups och som jurist. Nu ser jag fram emot att börja jobba på Technology inom Advisory.

Två sanningar om mig själv: Mina väskor brukar komma bort när jag flyger så numera reser jag ofta bara med handbagage. Jag älskar cricket och vill bli medlem i Marylebone Cricket Club.
Utbildning: Juris Doctor & B. Socio-Legal Studies, University of Sydney.
Livsmotto: ”The test of a first-rate intelligence is the ability to hold two opposed ideas in mind at the same time and still retain the ability to function.” – F. Scott Fitzgerald


Johanna Wilbrand
Advisory services, Stockholm
emaillinkedin

Jag är född och uppvuxen i Uppsala och är minst lika kär i staden som Veronica Maggio. Precis som hon bodde jag även på Rackarberget och läste då sjuksköterskeprogrammet på Uppsala Universitet. Därefter flyttade jag till Stockholm för att jobba inom akutsjukvård i några år och kompletterade med en ekonomikandidat på Stockholms Universitet. Efter några år i mörkblå scrubs på sjukhuset blev det dags att både byta om och sadla om.

Två sanningar om mig själv: Jag älskar verkligen McDonalds cheeseburgare. Jag håller på att ta jaktlicens (vilket kanske inte riktigt går hand i hand med cheeseburgaren…).
Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet på Uppsala Universitet och Global Management på Stockholms Universitet.
Livsmotto: I never buy anything at full price, there is always a deal to be made.


Åsa Söderlund
Advisory services, Göteborg
email linkedin

Jag är en glad tjej som är född och uppvuxen i Västerås. För fem år sedan tog jag mitt pick och pack och flyttade till Göteborg för att plugga till civilingenjör inom teknisk fysik. Efter några år upptäckte jag att jag också tyckte att det var väldigt roligt att få lära andra saker. Detta resulterade i att nu när jag blev klar i juni också hade tagit en gymnasielärarexamen. Jag älskar att träna och framför allt att springa. Jag började träna friidrott när jag var sju år gammal och är fast där sedan dess. I övrigt är jag ett stort fan av djur i alla dess slag, allt godis utom lakrits, riktig snö (dit räknas inte Göteborgsslask) och mysiga hemmamiddagar med fint sällskap.

Två sanningar om mig själv: Jag är expert på att sova var och närsomhelst. Jag älskar vindruvor och har jättesvårt att sluta äta när jag väl börjat, vilket lite för många gånger har slutat i magont.
Utbildning: Civilingenjör inom teknisk fysik och ämneslärare i matte och fysik vid Chalmers.
Livsmotto: You get what you give.


Frida-Maria Wallgren
Assurance, Lund
email

Mitt namn är Frida-Maria och jag är uppvuxen i Lund, där jag nu är tillbaka efter att ha studerat i Jönköping i fyra år. Under min studietid spenderade jag en utbytestermin på HEC Montréal, och en på Bocconi i Milano. Då jag älskar mat, att upptäcka nya platser och träffa människor var det otroliga upplevelser! Har en tendens att prata mer om att jag ska träna än att faktiskt fullfölja det, med några få undantag för tennis och hästar. Jag är övertygad om att mitt första år på EY kommer bli kanon!

Två sanningar om mig själv: Min största svaghet är handväskor, kläder och skor. Om jag bara fick äta en sak resten av livet hade jag valt ostron. Eller nuggets från McDonald’s.
Utbildning: Civilekonomprogrammet i Jönköping med inriktning Accounting.
Livsmotto: “Do. Or do not. There is no try.” – Yoda, såklart.


Beatrice Walldov
Tax, Stockholm
email linkedin

Jag är en glad tjej som ursprungligen kommer från Skåne, men som vuxit upp i såväl Stockholm som Malmö. I samband med att jag påbörjade mina universitetsstudier flyttade jag till huvudstaden och har bott här sedan dess. Jag studerade på juristprogrammet vid Stockholms universitet, åkte på en utbytestermin till Toronto i Kanada hösten 2016 och tog min examen i januari 2018. I februari samma år påbörjade jag min anställning hos Business Tax Services på EY och har trivts bra här sedan dess. När jag inte jobbar tycker jag om att resa och upptäcka nya platser, prova nya restauranger och caféer, umgås med vänner, familj samt husdjur.

Två sanningar om mig själv: Jag anser att efterrätt är bland det bästa som finns. Jag älskar söta djur och följer fler djur än människor på Instagram.
Utbildning: Juristprogrammet vid Stockholms universitet.
Livsmotto: Ha inte sådant du inte vill ha.


Lucas Domeij
TAS, Stockholm
emaillinkedin

Stockholm, staden där allt började och min uppväxt tog plats, är åter mitt hem efter sju fantastiska år på andra sidan Atlanten. En utvecklande tid i ett tropiskt paradis på Floridas västkust, Tampa, studerade jag på gymnasie- och universitetsnivå, spelade golf för olika skollag, hade diverse deltidsjobb och njöt under palmerna på sagolika stränder. Utöver golf har jag en förkärlek till sport i alla dess former och provade på alla möjliga varianter under min uppväxt, med skilda framgångar förstås. Jag är även en nyfiken typ som älskar att lära mig nya saker så på fritiden hittas jag ofta med en bok i handen. Väl tillbaka i Sverige ser jag nu med förväntan fram emot att uppleva allt vad Stockholm har att erbjuda och påbörja nästa fas i mitt liv hos EY.

Två sanningar om mig själv: Jag har behövt lära mig gå två gånger. Marabou mjölkchoklad och jag har ett osunt förhållande, det kallas beroende.
Utbildning: The University of Tampa (B.S. in International business & management, M.S. in Finance).
Livsmotto: Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv.


Mattias Nokelainen
Assurance, Stockholm 
emaillinkedin

Mattias heter jag och började på EY i januari efter ha arbetat strax över ett och ett halvt år på Swedbank. Kommer ursprungligen från västkusten men då jag inte bott där på sju år har dialekten på nåt vis ”mergat” till någon form av hybrid av allt möjligt, varför de flesta har svårt att placera varifrån jag kommer. Jag har ett stort behov av fysisk aktivitet och tycker klättring är den roligaste träningsformen. Saknar för närvarande rep-kompis så hojta om du är klätterintresserad! Hade till en början svårt för Stockholm men efter två år här känns det allt mindre sannolikt att jag någonsin flyttar härifrån. Ser mig själv som CFO i framtiden och jag är övertygad om att EY kommer hjälpa mig växa mot sådana höjder. Nu känns det som det var många ”jag”, men det är ju trots allt min introduktion.

Två sanningar om mig själv: Jag säger alltid att jag är från Göteborg fast jag egentligen kommer från Kungälv (ca 2 mil norr om Götet). Jag utsätter mig regelbundet för saker som skrämmer mig eller gör mig obekväm för att bevisa för mig själv att jag kan göra vad jag vill och inte styrs av mina rädslor.
Utbildning: Civilekonomprogrammet med inriktning finans, samt extra kurser juridik, på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.
Livsmotto: Jag kom inte till den här världen för din skull och du är inte här för min skull, så lev som du själv vill för ingen kan göra det åt dig.


Ida Eriksson
Assurance, Sundsvall 
email

Ida Eriksson heter jag och det är jag till vänster på bilden. Den är tagen efter min examensceremoni i våras då jag gick ut ekonomprogrammet på mittuniversitetet i Sundsvall. Jag är född och uppvuxen i Östersund men flyttade för tre år sedan till Sundsvall för att studera och blir nu kvar här då jag den 17 augusti påbörjade min anställning på EY i Sundsvall inom Assurance. Som person är jag väldigt nyfiken och gillar att testa på nya saker. I sommar har det bland annat inneburit ett nytt tennisracket men också en ny pilbåge. Några tennismatcher har det faktiskt blivit men däremot fick det sistnämnda en kort sportkarriär. Utöver det så gillar jag vintern väldigt mycket, mest skidåkningen, både utförsåkning och längd. Hoppas på att även denna vinter bjuder på mycket snö.

Två sanningar om mig själv: Jag älskar potatis men främst i chipsform. Är svag för anteckningsböcker och köper alldeles för många allt för ofta.
Utbildning: Ekonomprogrammet, Mittuniversitetet, Sundsvall.
Livsmotto: Man har inte misslyckats förrän man har slutat försöka.


Jakob Tengver
Advisory services, Stockholm
emaillinkedin

Jag är född och uppvuxen i Småland, men när gymnasiet kallade så packade jag väskan och flyttade till Göteborg. Där blev jag kvar i tio år, och de sista fem åren spenderade jag på Handelshögskolan i Göteborg (med två avbrott för utbytesstudier i Hongkong och Bangkok). Numera bor jag i Stockholm och har precis börjat jobba på EY. Här kommer ni kunna läsa om vad jag gör under mitt första år på EY – jag hoppas det ger en inblick kring vad en konsult gör på dagarna. Min lediga tid spenderar jag annars i löparspår eller med vänner, gärna i kombination med en stabil IPA eller ett glas rött. Ett av mina stora intressen är att resa och upptäcka nya platser i världen. Jag håller koll på var jag varit och vart jag ska med en enorm scratch map. Har du några bra restips? Let me know!

Två sanningar om mig själv: Jag har inte Snapchat. När andra åker skidor så dyker jag hellre i tropiska vatten (Clownfisk > minusgrader).
Utbildning: Kandidatexamen i företagsekonomi samt masterexamen i redovisning från Handelshögskolan i Göteborg. Utbytesstudier vid The Hong Kong Polytechnic University och Thammasat University i Bangkok.
Livsmotto: ”If you don’t like the road you’re walking, start paving another one.” – Dolly Parton (vem annars?)


Kenneth Nilsson
Advisory services, Stockholm 
emaillinkedin

Jag är född och uppvuxen i de jämtländska urskogarna, och har de senaste sex åren studerat och därutöver arbetat på bank i Helsingfors. Efter sex strålande år på ”andra sidan viken” har jag nu flyttat till Stockholm för arbete som konsult! Ser varmt fram emot de utmaningar som väntar; och har redan träffat många vänner att dela den resan med.

Två sanningar om mig själv: Sen födseln (?) har mitt favoritdjur varit elefanter, och i min samling har jag över 40 figurer i olika material. Jag är också kommersiell pilot, men flyger idag bara för att det är roligt.
Utbildning: Ekonomie magisterexamen (MSc) i finansiell ekonomi från Svenska handelshögskolan (Hanken) i Helsingfors.
Livsmotto: Var dig själv – Alla andra är redan upptagna!


Henrik Blomqvist
Tax, Stockholm 
emaillinkedin

Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har tagit halvårsturer för att plugga ner till Lund, Barcelona och México City. Jag har kört på redovisningsspåret hela studietiden, från starten på Stockholms universitet till slutet på Handelshögskolan. På fritiden spelar jag hockey på Lidingö och försöker hinna med så mycket annan sport jag kan, nu laddas det inför Lidingöloppet i september!

Två sanningar om mig själv: Jag drack en kopp kaffe när jag var sex år, det räckte. Jag har trots påtryckningar inte skaffat Instagram ännu.
Utbildning: Msc Accoutning & Financial Management, Handelshögskolan i Stockholm. Ekonomiekandidat, Stockholms universitet.
Livsmotto: Själv är bäste dräng.


Natalie Uljas
Assurance, Stockholm 
emaillinkedin

Jag är en glad och sprallig tjej som älskar att upptäcka det goda i livet. Uppvuxen i Esbo, strax utanför Helsingfors i Finland, men efter att ha rest ett halvår i Asien och Australien insåg jag att jag ville plugga utomlands och då blev det Stockholm. Brukar få höra att jag pratar som ett mumintroll och att mitt skratt ekar en kilometer bort, och det tycker jag beskriver mig ganska bra. Jag har tidigare tävlat i friidrott och sport är än idag väldigt nära hjärtat (vinnarglöden finns kvar om inte annat). Fritiden spenderar jag helst med nära och kära i form av resor eller roliga aktiviteter, hikea, surfa, åka snowboard, boxas, you name it!

Två sanningar om mig själv: Jag är en riktig gottegris, sockerkicken brukar slå in redan vid tanken på att jag ska äta godis. Jag har vunnit en medalj i Finska Mästerskapen i friidrott.
Utbildning: Kandidatexamen i företagsekonomi på Stockholms Universitet.
Livsmotto: You can’t climb the ladder of success with your hands in your pockets. (Arnold Schwarzenegger)


Ilari Möller
Advisory, Stockholm
emaillinkedin

Jag är född och uppvuxen i Vagnhärad, sju mil söder om Stockholm. I unga år spelade jag mycket tennis och en hel del TV-spel. Närheten till djur och natur gjorde det dock enkelt att utöva sporter under årets alla dagar, så man fann mig ofta i löparskorna eller i skidspåren. Idyllen på mindre ort byttes mot studier i Uppsala följt av boende i New York och Paris, där ortspojken i mig fick chansen att vidga sina vyer. På fritiden besöker jag gärna gymmet eller löpspåret. Om jag inte tränar finner ni mig i soffan ätandes något riktig onyttigt. Latent inom mig vilar en liten aktie- och tekniknörd som kryper fram vid jämna mellanrum – det räcker med att säga ”tech” eller ”kvartalsrapport” så vips är han där!

Två sanningar om mig själv: Jag får en orimligt ljus röst när jag pratar med hundar. Jag gillar även att äta. Mycket. Det sägs att kvantitet sällan är bättre än kvalitet, men jag vågar säga att det motsatta gäller mat.
Utbildning: MSc. in Business Analysis & Consulting, IÈSEG School of Management, Paris.  BSc. in Business and Economics, Uppsala University.
Livsmotto: “Life is like a box of chocolate, you never know what you’re going to get”


Emma Thuresson
Assurance, Malmö 
email

Jag är en 22-årig tjej uppvuxen i Ljunghusen som ligger nära Skanör/Falsterbo, som kanske fler känner till. Jag gick gymnasiet i Malmö och flyttade direkt efter studenten hela vägen till Lund för tre års studier på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Eftersom många av de fantastiska vänner jag har träffat bor kvar i Lund, så bestämde jag mig för att förlänga studentlivet lite till och bo kvar jag med. Jag är en mästare på att planera och min lediga tid lägger jag mest i stallet hos min häst och med mina vänner. Det ska bli roligt att berätta om mitt första år hos EY för er!

Två sanningar om mig: Jag har inget vidare lokalsinne så om jag ska visa vägen utan gps, hamnar man sällan rätt på första försöket, men mina vänner har lärt sig uppskatta promenaderna. Jag har ännu inte lärt mig dricka kaffe, men försöker lära mig genom att hälla lite kaffe i en kopp med varm choklad ibland!
Utbildning: Ekonomie kandidatexamen vid Lunds Universitet.
Livsmotto: Life is too short to not be awesome.


S03 17-18

Johanna WeideTax, Helsingborg
Jag är en positiv tjej som lever livet med ett leende på läpparna. Uppväxt i Ängelholm men bor sedan några år tillbaka i Lund. Jag har precis påbörjat min anställning inom EY:s affärsområde Tax på kontoret i Nordvästra Skåne (Helsingborg) och ser väldigt mycket fram emot livet som skattekonsult. Jag tog examen från juristprogrammet vid Lunds universitet i juni 2017 och har sedan tidigare en examen från fastighetsmäklarprogrammet. När jag inte jobbar tycker jag om att träna och att umgås med mina nära och kära. Jag älskar spontana middagar och andra härliga upptåg som sätter guldkant på vardagen.Sebastian Grunewald
Advisory services, Stockholm
Jag är ursprungligen från Stockholm, men sökte mig hela vägen till Uppsala för att läsa en kandidat i nationalekonomi. En utbytestermin spenderade jag i en Sydkoreansk ”liten” stad (ungefär lika många invånare som Gbg), vilket var fantastiskt! Läste sedan en master i nationalekonomi på Stockholms Universitet. Jag jobbar nu på avdelningen Technology inom Advisory. På fritiden gillar jag att prova nya restauranger och äta (men inte laga) god mat. Klättring har på kort tid vuxit till att bli ett stort intresse!


Emma Elisabeth EricssonAdvisory services, Stockholm
Född i Uppsala och uppvuxen på ”Norrlands Hawaii” utanför Sundsvall. Under tonåren tränade jag basket på elitnivå, varpå fysiska aktiviteter och sport fortfarande är stora intressen. Men eftersom balans är viktigt i livet så är smågodis en annan passion. I övrigt dras jag till allt som är vackert och sjunger gärna och ofta när jag kör bil ensam. Ett trevligt upplägg en ledig dag börjar med nyhetsmorgon och kaffe (och amerikanska pannkakor med sirap), övergår till en löprunda i skogen med utsikt över havet och avslutas med en hemlagad middag (hellre det än att äta ute) med rött vin och personer jag tycker om.


You Jung Lee Törnqvist, Tax, Göteborg

Jag är född i Sydkorea men uppvuxen i Bangkok och har även bott i Hong Kong innan jag blev en Göteborgsbo. Numera är jag nästan färdigutbildad jurist och en del av Tax-teamet på Göteborgskontoret. Innan juristutbildningen tog jag en ekonomexamen med inriktning mot International Business and Global Management. Jag reser gärna på fritiden men trivs även med att hänga hemma och umgås med vänner.


Hanna PetersonAssurance, Stockholm
Jag är född och uppvuxen i Stockholm men har bott i Linköping de senaste 4 åren. Under mina underbara fyra studentår tillbringade jag även en termin i Singapore på Nanyang Technological University. Min fritid spenderar jag gärna med vänner och familj och när jag inte jobbar med revision tycker jag om att laga mat, träna, resa, åka skidor och pyssla med diverse projekt. Nyligen har jag upptäckt att mina fingrar är rätt gröna så jag försöker utsmycka min nya lägenhet med växter av olika slag. Jag ser fram emot att dela med mig av mitt första år på EY!


Jesper StenbergAdvisory services, Stockholm
Jag är uppvuxen i Stockholmsområdet och flyttade för tre år sedan till New Jersey, USA för att plugga ekonomi och spela fotboll för universitetets fotbollslag (vanlig, hederlig sparkfotboll alltså). Sport har alltid varit en stor del i livet och det finns få saker som jag gillar mer än att tävla. Det spelar ingen roll om det handlar om Trivial Pursuit, krocket eller att att äta flest lantchips med gräddfilssmak: kan man tävla i det så räkna med mig! Jag tycker också om att både läsa och skriva – det hjälper mig att slappna av – och jag är en extremt hängiven TV-serietittare. Game of Thrones-maraton, någon?


Jacob RussellAssurance, Göteborg
Jag är född och uppvuxen i Göteborg men flyttade till Jönköping för att studera. Under studietiden läste jag civilekonomprogrammet med inriktning mot redovisning och revision samt en kandidatexamen inom affärsjuridik. Jag var även på utlandstermin i Mexiko, där jag läste diverse ekonomi- och språkkurser. Nu är jag tillbaka i min hemstad igen. På fritiden träffar jag vänner och familj, tränar och sysslar med musik. Jag gillar att umgås med nya människor, resa och anta nya utmaningar.

Johanna NilssonAssurance, Ängelholm/Helsingborg
Jag är en 26-årig skåning som är född och uppvuxen i Helsingborg. Numera bor jag tillsammans med min sambo August i vårt nybyggda radhus. De senaste fem åren har kantats av studier i London, Köpenhamn och på distans. På fritiden är jag oftast i rörelse. Jag har så långt jag kan minnas spelat fotboll och är fortfarande aktiv i ett division 2-lag. Under det senaste året har jag också varit med i ett välgörenhetsprojekt för att samla in pengar för att utrota barncancer. Insamlingsåret avslutades med 120 mil cykling från Helsingborg till Paris. Det var en mäktig upplevelse!

Lisa ValfridssonTransaction Advisory Services (TAS), Göteborg  
Jag är en glad tjej från Mjölby som efter studenten tog mitt livs bästa beslut: att åka till en ”småstad” (1 m invånare!) i Mexiko för att jobba som au-pair. Jag har läst fem år på Handelshögskolan och under pluggtiden gjorde jag ett internship inom TAS på EY, där jag jobbar idag. Till min egen förvåning har jag dock flyttat till Göteborg, för kärlekens skull. På fritiden hänger jag med kompisar på uteserveringar, reser så mycket som möjligt och tar en och annan shoppingrunda. Nästa år funderar jag på att anmäla mig till Göteborgsvarvet. Skriver jag ut det här kanske det verkligen blir av.


S02 16-17

Karolina Hägg, Assurance
Jag tillhör den första kullen 90-talister och är uppvuxen i Bromma som är en förort till Stockholm. Jag har studerat masterprogrammet i företagsekonomi vid Örebro universitet och spenderade under min utbildning en fantastisk termin i Mannheim, Tyskland. Fritiden delar jag gärna med vänner och familj och utöver det är jag även en glad (envis) motionär. Förra året gjorde jag en svensk klassiker och i år sprang (lunkade) jag mitt första maraton. Jag ser fram emot att dela med mig av mitt första år som nyanställd på EY. För att tala som en revisor: ”If It’s not documented, It’s not done”!


Arvid Petersen, Advisory services
Jag är från Borås och jobbar på Advisory services på Göteborgskontoret. Jag har en kandidatexamen i maskinteknik och en master i Supply chain management från Chalmers. Utanför jobbet gillar jag att laga mat och spela alla möjliga bollsporter men nu är det framförallt fotboll och innebandy med Korpen som gäller.


Stephanie Skogsberg, Advisory services
Jag är född och uppvuxen i Stockholm men har även spenderat två år i Argentina, Buenos Aires. Nu är jag en glad och energisk medarbetare inom Risk på EY Advisory Services på Stockholmskontoret. Tidigare har jag läst fem år på Stockholms universitet och har en kandidatexamen inom Ekonomi och it, och en masterexamen inom Information Systems Management. När jag inte jobbar är min favoritsysselsättning att lära känna nya platser och människor och att träna och äta god mat (för vem gör inte det!). Dessutom är jag ansvarig volontär för Ung Cancers pärldagar och jobbar med dem på min fritid för att hjälpa unga vuxna cancerdrabbade i deras vardag.


Tobias Ekman, Assurance
Jag kommer ursprungligen från en mindre ort i Dalsland men bor sedan fyra år tillbaka i Karlstad där jag läst civilekonomprogrammet. En termin spenderade jag i USA där jag läste amerikansk redovisningsteori samt internationella affärer. Jag tog examen i våras och jobbar nu med revision. När jag inte jobbar gör jag precis vad alla andra gör. Tränar, umgås med vänner och äter mat. Mängder av mat. Jag älskar att träffa nya människor och tackar aldrig nej till ett äventyr.


Hanna Estmalm, Assurance
Jag är född och uppvuxen i Stockholm men flyttade till Göteborg för drygt fem år sedan för att att läsa min kandidat- och masterutbildning på Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Jag har precis börjat på EY:s Göteborgskontor inom affärsområdet Assurance, i den offentliga gruppen. När jag inte är på kontoret tycker jag om att träna, resa och umgås med mina vänner och min sambo. Förutom detta tackar jag inte heller nej till en härlig söndagsbrunch med allt vad det innebär!


Johan Jintoft, Transaction advisory services
Jag är född och uppvuxen i Göteborg och har en Bachelor’s Degree inom Bus. Adm. Finance från Long Island University (N.Y. – USA), samt en Master inom Finance and Investments med studier från Copenhagen Business School och Università Commerciale Luigi Bocconi (Milano, Italien). Jag var summer intern hos EY i Stockholm sommaren 2015 och arbetar sedan januari 2016 i Lead Advisory (M&A)- teamet i Stockholm, där jag trivs mycket bra. På fritiden tycker jag om att träna, laga god mat och umgås med vänner.


S01 15-16

Micaela Hultqvist, Tax
Jag är född och uppvuxen strax utanför Stockholm, har studerat civilekonomprogrammet vid Örebro Universitet mellan 2011 och 2015 och jobbar nu på Tax, Human Capital i Stockholm. Jag tycker om att träna, shoppa och att umgås med min sambo, min familj och mina vänner.


Erik Sjöberg, Assurance
Jag jobbar som revisor på kontoret i Umeå men är ursprungligen från Sundsvall där jag föddes 1989 och tillbringade min uppväxt. Innan jag blev revisor läste jag civilekonomprogrammet på Handelshögskolan vid Umeå universitet. Min fritid spenderas gärna i naturen och allra helst med ett fiskespö i handen.


Emelie Jorander Fridén, Advisory services
Jag är född och uppvuxen i Nacka och har studerat civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med master i Industriell Ekonomi på KTH i Stockholm. Jag jobbar på Advisory i Stockholm. Utanför jobbet umgås jag med vänner och familj och i sommar har jag ägnat mig åt att odla tomater. Nu hoppas jag att de ska hinna mogna innan det blir för kallt ute.


Rebecca Johansson, Assurance
Jag är född och uppvuxen i Kungsbacka utanför Göteborg, men genomförde min utbildning på Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet. Jag arbetar inom affärsområdet Assurance som revisor och är placerad på Göteborgskontoret. När jag inte arbetar tycker jag om att gå ut och äta middag, spendera tid med mina vänner samt utöva ett och annat träningspass.


Selma Salkic, Assurance
Jag kommer ursprungligen från Småland men har de senaste fyra åren bott i Lund, där jag pluggade civilekonomprogrammet med inriktning redovisning och revision. Jag jobbar på EY-kontoret i Malmö. När jag inte jobbar med revision gillar jag att resa och umgås med mina vänner och familj.


Leo Scherwin, Advisory services
Jag heter Leo Scherwin och är konsult inom EY Advisory Services på Stockholmskontoret. Jag har studerat hela min utbildning vid Stockholms universitet, en kandidat inom finans och sedan en master inom revision/företagsanalys. När jag inte är på jobbet så försöker jag bli bättre på att laga mat, jag tränar en hel del och har relativt nyligen börjat klättra.