Hej och Hejdå…

Ett helt år har gått sedan jag började på EY. Tiden går verkligen fort när man har roligt!

Nedräkningen inför semestern har börjat, men först är det även min tur att skriva mitt sista inlägg här på Karriärbloggen. Det är dock med stor glädje jag nu kan se tillbaka på mitt första år på EY. När jag skrev mitt första inlägg här på bloggen hade jag jobbat i ungefär sex veckor. Jag kände då att jag sakta men säkert började komma in i arbetet och reflekterade över hur mycket jag lärt mig. I dag inser jag att jag kanske inte hade lärt mig fullt så mycket som jag faktiskt trodde och att man aldrig kommer bli helt fullärd i detta yrke heller. Det uppstår fortfarande hundra frågor när jag jobbar, inget uppdrag är det andra likt och det är just det som gör det hela väldigt roligt. Man kommer fortsätta lära sig och jobba med olika saker under hela sin tid på EY. Även om högsäsongen kan verka skrämmande och stressande så går dagarna under denna period så otroligt snabbt just på grund av ovannämnda anledningar.

Det har varit ett annorlunda första år på EY för mig och alla andra kollegor som började samtidigt. Vi har inte fått ha några kick-offs eller andra aktiviteter med kontoret, inga fysiska AW:s, möten har varit digitala och majoriteten av oss har arbetat hemifrån större delen av året. Vi har ju inte så mycket annat att jämföra med, men trots detta tycker jag att vårt första år har varit helt fantastiskt och över förväntan. Vi har blivit väl omhändertagna och lyckats komma in i arbetet bra trots allt. Jag kan inte förstå att det snart är ett år sedan jag började min anställning på EY, tiden har verkligen sprungit iväg. Jag hoppas dock självklart att det blir lite annorlunda under nästa år och att man kommer kunna träffa sina kollegor i verkligheten i stället för bara över ett teams-möte.

Till hösten börjar det nya kollegor och innan jag avrundar detta inlägg tänkte jag dela med mig av några tips till er. Våga fråga! Det finns inga dumma frågor och dina kollegor runt omkring kommer bli mer oroliga om du inte frågar något än om du ställer hundra frågor. Man förväntar sig att du ska fråga, ingen förväntar sig att du ska kunna allt och det är bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite.

Var dig själv och var öppen för alla utmaningar du kommer ställas inför. Det kommer kännas tufft emellanåt, men det finns alltid personer runt omkring dig som finns där för att hjälpa till. Så ge inte upp utan fortsätt bara att kämpa. Alla har varit nya någon gång och alla vet hur det kan kännas.

Nu ser jag fram emot en lång och härlig sommar och en efterlängtad semester. Jag ser även fram emot att få lämna över stafettpinnen till höstens bloggare och få följa med på er resa som nyanställd hos oss. Jag hoppas att vi ses!

Tack för att ni följt oss här på bloggen under detta året! Och, hej till alla ni nyanställda och hejdå från mig!