Ett sista farväl som skribent och ett första hej som projektledare

Hej på er!

Att få ha varit bloggare för EY har utan tvekan varit ett av de absolut roligaste uppdragen under mitt första år som nyanställd på EY.


Sommarvärmen är ett faktum, midsommarafton är runt hörnet och snart stängs dörren inte bara till mitt första år på EY, utan även till mitt uppdrag som skribent på Karriärbloggen. Innan det är dags att checka ut för semester är det dock självklart dags för ett sista inlägg!

Att tänka att det snart är ett år sedan jag gjorde min första dag på EY känns ganska overkligt. Tiden har verkligen flugit förbi det senaste året, samtidigt som livet innan EY känns som en evighet sedan. Det gångna året har varit fantastiskt roligt, lärorikt och händelserikt. Jag har lärt mig enormt mycket om både revision och mig själv, och har även fått lära känna ett gäng härliga kollegor som jag är otroligt tacksam för! Förutom detta har min roll som skribent på bloggen varit bland det absolut roligaste jag fått göra som nyanställd, vilket jag verkligen ser som en riktig cherry-on-top för det hela!

Det är tämligen svårt att sammanfatta ett helt år i ett enda inlägg, men något som är himla käckt med att ha fått vara bloggare är ju att det endast krävs ett klick för att kika in i arkivet och hitta sina tidigare inlägg som månad för månad följt min resa som nyanställd. Varför då inte summera det gångna året med en härlig tillbakablick på det som varit?

Jag började min bloggkarriär med inlägget: ”Glad, lycklig och nyanställd”. Titeln talar för sig själv och beskriver verkligen känslan jag hade i kroppen under mina första veckor på EY. Personligen kände jag att början på min karriär rivstartades med precis de känslor inlägget beskriver – en känsla av glädje, lycka och förväntan på vad som komma skulle, och jag kan än idag känna att uppstartsveckorna på EY inte var något annat än fantastiska.  

I inlägget ”Den stereotypiska revisorn – myt eller sanning?” diskuterade jag de stereotypiska missuppfattningarna som finns kring revisorer och vårt yrke. Här pratade jag även med revisorn Jeff Erici, som berättade om sin syn på yrket och de missuppfattningar som finns.

I efterföljande inlägg ”Häng med på en dag som nyanställd revisor” försökte jag konkretisera det diffusa uttrycket ”ingen dag är den andra lik” genom att ta med er på en vanlig arbetsdag som nyanställd revisor.

I inlägget ”Med boken mot strupen – vilken kunskap gör dig unik?” belyste jag ämnet kunskap. Här fick ni läsa om min syn på kunskap, vikten av att kunna styra sin karriär i den riktning man vill och hur EY erbjuder en arbetsplats som är lika unik som varje medarbetare. Jag fick även äran att intervjua Caroline Lagerholm – som är Learning Leader för Assurance i Sverige och ett utmärkt exempel på hur man själv kan påverka sin karriär inom vår organisation.

I första inlägget för 2021 – ”Det är ju ändå lyckan vi lever för!” blickade jag tillbaka på det gångna året och summerade de roligaste minnena från 2020 – ett år vilket för många förknippats med en frustration över den ovisshet som kom med pandemin. För visst borde man fokusera på de lyckliga stunderna i livet?

I inlägget ”På en skala 1-10 – hur mycket prioriterar du ditt välmående?” belyste jag vikten av att prioritera sitt välmående i stressiga perioder. Inlägget skrevs när jag upplevde att arbetsbelastningen och stressnivåerna var som högst under vår högsäsong och fokuserade på att försöka ge lite tips på hur man kombinerar nytta med nöje för att få det bästa av två världar i stressbelastade perioder!

Inlägget ”Vad är väl en gala på Grand?” måste ha varit mitt absoluta favoritinlägg att både få uppleva och skriva om. Den 26 mars 2021 fick jag äran att närvara på årets nationella final av EY Entrepreneur Of The Year på Grand Hotel i Stockholm. Kvällen bjöd på inspirerande entreprenörer, god mat, bra stämning och underbar underhållning – och allt detta i en corona-säker produktion. Utan tvekan årets happening!

”Förvirring i olika tidsfaser” berörde de tankar och sinnesstämningar som jag fått uppleva på EY hittills – vilket sammanfattningsvis kan benämnas som förvirrande. Dessutom lyfte jag mina tankar kring min första högsäsong inom revision.

Slutligen berörde inlägget ”Skjorta + kavaj + mjukisbyxor = sant?” EY:s dresscode, klädsel på kontoret vs hemmakontoret och annat skoj som har med ämnet att göra.

Tiden går fort och sommaren är runt hörnet. Nu gör man inget annat än att längta till härliga semesterdagar och roliga äventyr i sommarvärmen!

Det är verkligen med ett leende på läpparna som jag läst igenom dessa inlägg som påmint mig om vilka tankar och känslor jag haft under mitt år som nyanställd. Dessutom kommer det ju vara enormt kul att kika tillbaka på dessa i framtiden. Som jag nämnde ovan har Karriärbloggen varit ett av de roligaste projekten jag fått vara en del av hittills och något som är extra roligt är att bloggen haft en tillväxt på hela 29 procent det senaste året! Rollen som skribent har också varit något som öppnat dörrar till möjligheter jag inte trodde skulle vara aktuella på ett bra tag. Med det sagt vill jag säga att trots att det är med en klump i magen som jag skriver mina sista ord i mitt sista inlägg som officiell skribent, så har min resa med bloggen egentligen bara börjat. Till min stora glädje har jag fått äran att ta över som projektledare för Karriärbloggen framöver – och jag är SÅ taggad på att fortsätta driva bloggens tillväxt framåt med nya idéer, nya initiativ och ett nytt härligt gäng skribenter!

Innan jag avslutar vill jag rikta ett enormt TACK till er som läst, följt och visat uppskattning för min och mina fina bloggkollegors första tid på EY. Det är snart dags för min allra första semester och avkoppling i ett härligt Sommarsverige. Därefter ser jag fram emot ett nytt år på EY med nya utmaningar och lärdomar som både revisor och projektledare.

Återigen, stort tack för det här året och ta hand om er!

/Veronika