EY Insourcing Services − vad gör vi, och varför vill du jobba hos oss?

Hej från hemmakontoret!

Jag heter Frida och jobbar inom EY FAAS, på Insourcing Services i Göteborg. Det innebär att jag är anställd hos EY, men främst tillbringar mina dagar på ekonomiavdelningar hos andra företag.  Som många andra sitter jag just nu på hemmakontoret, vilket passar mig bra då jag och min man varvar deltidsjobb med att ta hand om Kerstin 5 månader och hennes storasystrar. Så min vardag innehåller både excelfiler, teamsmöten, grötmatning och legobyggen.

EY Insourcing Services erbjuder interimslösningar inom CFO:s ansvarsområde. Vi stöttar upp organisationer i olika projekt och vid arbetstoppar, eller täcker vid sjukskrivningar och föräldraledigheter. Jag och mina kollegor är erfarna inom redovisning och controlling och kan gå in som redovisningsekonomer på olika nivåer, financial- och businesscontroller eller ekonomichef.  

Vi är en del av Financial Accounting Advisory Services (FAAS), som tillhandahåller tjänster inom redovisning och rapportering, kapitalmarknadsfrågor, associationsrätt, processanalys samt hållbarhet och klimat. Vi jobbar tätt ihop, och förutom att ta uppdrag som interimskonsulter deltar vi i projekt vid till exempel börsnoteringar.  

Jag har innan EY jobbat som controller och redovisningsekonom på några stora bolag, och ville gärna bredda mina kunskaper inom fler branscher. Det som lockade med tjänsten hos EY var främst att arbeta som konsult och få bred erfarenhet från olika organisationer och roller, och att samtidigt ha en trygg anställning hos EY. Jag uppskattar även att ha ett sammanhang inom EY. Vi har gruppmöten och sociala events regelbundet (även digitala under corona), och jag har grymt duktiga och drivna kollegor att lära ifrån. Det är en stor tillgång som konsult att ha en hel organisation i ryggen!

Något som gjorde att jag tvekade till att tacka ja till tjänsten var arbetstider, då jag hade fördomar om en arbetskultur med väldigt många arbetstimmar. Min blivande chef var dock tydlig med att det är 40h i veckan som gäller, vilket också har infriats. Även om bokslutsarbete och för min del VAB (hej snoriga barn och corona) ibland kräver kvällsarbete. 

Jag har hittills haft uppdrag på mellan 3−12 månader. Det är otroligt utvecklande att få komma in i olika organisationer, där varje nytt uppdrag har sina utmaningar och lärdomar. Gemensamt för uppdragen är att man måste sätta sig in i saker snabbt – man behöver alltså inte ha tråkigt på jobbet! Mitt senaste uppdrag var ett föräldravikariat som controller, med fokus på att ta fram och kommentera budget och prognos tillsammans med cheferna i organisationen, och att analysera avvikelser mot utfallet. I det uppdrag jag kliver på i dagarna ska jag stötta en organisation i en SAP-implementation.

Delar av teamet på vår senaste learning day, viktigt att avsätta tid för gruppbilder i Teams!

Något som genomsyrar EY är utbildningar, vi har krav på 40 utbildningstimmar per år. Om man som jag har lite svårt att prioritera utbildningar med massa andra deadlines på jobbet, är det en stor fördel att det faktiskt är obligatoriskt och att man tvingas prioritera detta. Några av timmarna ligger inom gemensamma utbildningsdagar, men mycket kan du också välja själv enligt intressen och karriärmål. Det senaste året har jag genomfört utbildningar inom Power BI, ledarskap och coachande samtal, samt utbildning och tentamen för att bli auktoriserad redovisningskonsult genom SRF. En bred blandning!

Teambuilding på hög nivå – att ro en båt tillsammans!

Annat som gör att jag trivs extra bra på EY är förmåner som Sodexokort (perfekt att unna sig take-away-luncher under hemmajobbet), ett generöst friskvårdsbidrag på
5 000 kronor samt bra rutiner för utveckling och feedback. För en skidfantast som jag är det inte heller en nackdel att erbjudas konferenser kombinerat med fjällresor, eller som bilden visar, kräftfiske! År 2022 MÅSTE väl räknas som post-covid så att detta kan återupptas?

EY Insourcing Services finns än så länge i Stockholm och Göteborg. Har du jobbat något år och vill utvecklas vidare inom EY? Just nu söker vi både seniora och juniora kollegor! Vill du veta mer om att jobba på EY Insourcing Services och FAAS, skriv till mig!

Du kan också kolla in mina kollegors Instagram take-over nu under vecka 22!