Klara… färdiga… SÖK!

Halloj!

Sorgligt nog, inga kollegor med på bilden. J***a pandemi!

Med detta inlägg vill jag slå ett rejält slag för uppsatspraktik på EY Tax & Law!

Hösten 2019 fick jag själv möjligheten att ha praktik på EY i Göteborg. Under den tio veckor långa praktiken fick jag möjlighet att komma i kontakt med samtliga kompetensområden som Tax har att erbjuda. En bra inblick i hur det är att arbeta praktiskt med skatt, vilket skiljer sig en hel del från skolan. Träffa kunder, lära känna kanonbra verksamma skattekonsulter (mina kollegor <3) och göra massor av rättsutredningar. Vidare fick jag vara med på en del internutbildningar och hålla presentationer för vår avdelning. Sammantaget tio mycket spännande, intressanta, roliga, lärorika och fartfyllda veckor.

För en mer utförlig beskrivning av uppsatspraktik på EY läs gärna Beatrices intervju med vår kollega Anna här.

Men uppsatsen då? Hur gick det att ha praktik samtidigt som uppsatsen knåpades ihop? Hur bra som helst! Att ha erfarna kollegor redo att besvara alla möjliga typer av frågor om hur det egentligen ligger till är en oerhört bra resurs!

Om du fortfarande tvekar vet jag att de flesta universiteten erbjuder en tio veckor lång förlängning av uppsatsterminen för att kompensera den som fått möjlighet att göra uppsatspraktik. Jag tyckte inte att det behövdes… när inlämningsdatumet kryper närmare spelar det ingen roll om du haft hela livet på dig att skriva.

Det finns bara möjligheter och man ångrar bara det man inte gör. För den som kan tänka sig att arbeta på EY efter avlagd examen är praktiken det perfekta steget mot en anställning.

En bild på mina kollegor You Jung och Märta (och ankan) pre-corona!

Så.. EY Tax & Law söker praktikanter till våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Örebro och Linköping.

Urval och intervjuer sker löpande, vi ser därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt men senast 30 maj 2021. I din ansökan bifogar du cv, personligt brev och betyg från högskola/universitet. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du rekryteringsansvarig Erica Ejnestrand, erica.ejnestrand@se.ey.com.

Vill du söka praktikplats i Göteborg? Skriv till mig direkt! william.stenström@se.ey.com.

Nu har vi gjort vad vi kan för att du ska kunna hitta en praktikplats som passar dig, det är bara att söka!

Tack för visat intresse, hoppas vi ses 🙂