Ständig utveckling på EY

Efter lite behövlig påskledighet är det dags att fortsätta på andra sidan högsäsongen. Jag tycker mig nämligen kunna skymta slutet, även om det är ett tag kvar och det troligtvis kommer en ny topp i juni. Dagarna ser som sagt ganska liknande ut, men något som fortsätter att förändras är den personliga utvecklingen.

Bild från i höstas under ett av våra digitala counselormöten.

Jag tror inte jag är ensam om att någon gång ha haft känslan av att jag inte har lärt mig något eller aldrig utvecklas. Denna känsla hade jag framför allt under tiden jag pluggade, man avlutade en kurs och gick vidare till nästa. Jag pratade om detta med en av mina dåvarande lärare och fick svaret ”Det är ingen som har lärt sig allt, men om man jämför mot första dagen ni satte er fot på universitet så har ni lärt er otroligt mycket”. Detta är ett tankesätt jag tagit med mig och jag tycker det kan vara viktigt att stanna upp och reflektera över vad man faktiskt åstadkommit sedan man påbörjade något. Detta inlägg tänkte jag därför ägna åt att berätta lite mer om den ständiga karriärutveckling och reflektion över ditt arbete som du möts av på EY.

Varje torsdag har jag och mina andra kollegor som började samtidigt som mig ett möte med vår counselor. Där lyfter vi olika frågor som dykt upp, vilket kan vara allt mellan himmel och jord. En counselor är en senior medarbetare som har ansvar för och vägleder mer juniora kollegor under deras karriärer. Alla på EY, oavsett rank, har en counselor som finns där för en om man har frågor och funderingar.

Varje år består av tre cykler, som löper ungefär i takt med sommar, höst och sen vinter/vår. Det är alltså snart dags att avsluta den sistnämnda cykeln. Under varje cykel inhämtar vi feedback från mer seniora kollegor. När man fått in sina svar går man igenom dessa tillsammans med sin counselor, och diskuterar och reflekterar över detta. Under detta möte sätter man även upp nya karriärmål, vilket kan vara allt från nya utmaningar till saker man kanske behöver träna eller fokusera lite mer på. Förutom att bestämma nya mål så utvärderar man även de mål man satte upp under tidigare cykler.

Denna feedback är extremt viktig tycker jag och den gör att man aldrig hamnar i den där känslan jag nämnde i början. För tack vare support från en counselor och den feedback du får stannar du aldrig till i din utveckling. Den både stärker dig och är en otroligt stor del av din fortsatta utveckling.

Förutom denna form av feedback får man inte glömma alla andra kollegor man har runt omkring sig som finns där för en och snabbt ställer upp när man har frågor och behöver hjälp. Din utveckling kommer alltså aldrig stå stilla på EY, man lär sig verkligen något nytt varje dag vilket jag älskar.