IT, HR, marknadsföring – kan man jobba med allt?

Hej alla bloggläsare!

En vy man inte kan få nog av – utsikten från det nya Stockholmskontorets takterrass.

I detta inlägg tänkte jag ta tillfället i akt och berätta lite om mina upplevelser att arbeta som managementkonsult. För tro mig, att yrket som managementkonsult skulle innebära en sån stor variation i arbetsuppgifterna hade åtminstone inte jag trott på förhand!

Låt oss börja från början. När jag klev in på EY:s Stockholmskontor i slutet av sommaren 2020 visste jag två saker:
1. Jag skulle börja arbeta som managementkonsult inom Technology Risk.
2. Jag hade ingen aning om vad man gör som managementkonsult inom Technology Risk.

Där stod jag, lite fundersam men mest nyfiken på vad jag hade framför mig. Som nyexaminerad är ju ens karriär ofta som ett oskrivet blad, vilket kan vara en väldigt bra utgångspunkt för att kunna få testa på lite olika saker och göra det man verkligen tycker är kul. Men innan jag började på EY hade jag nog inte kunnat förutspå att jag skulle jobba med vissa av de sakerna som jag har gjort under de senaste månaderna. För tror du att du vet vad en managementkonsult på EY gör? Då vågar jag påstå att du tror fel!

En annan vy man inte kan få nog av – hemmaarbete från sommarstugan över påsk!

Hur kan jag då påstå en sån sak? Jo, för att en karriär som managementkonsult på EY innebär så mycket mer än vad man kanske kan tro från början. Som nyanställd konsult taggas du till ett kompetensområde (i mitt fall Technology Risk), vilket avgör vad du huvudsakligen arbetar med om dagarna. Nyfiken på vilka kompetensområden man kan jobba inom? Klicka dig vidare till detta tidigare inlägg på Karriärbloggen för att läsa mer om det. Något som jag tycker är viktigt att poängtera här är att man inom EY alltid samarbetar och jobbar gränsöverskridande. Detta innebär att man kan få arbeta med projekt och kollegor från andra kompetensområden, och man får verkligen möjligheten att testa på att arbeta inom många olika branscher eller affärsområden. Inget är skrivet i sten och det är upp till var och en av oss att forma vår egen karriär utifrån våra intressen, något man verkligen uppmanas till att göra på EY! 🙂

Utöver mina vardagliga arbetsuppgifter som oftast är relaterade till de kundprojekt jag för tillfället jobbar med inom IT-revision och cybersäkerhet, så har jag även hunnit vara involverad i flera spännande interna projekt och uppdrag de senaste månaderna. Förutom att jobba som managementkonsult, är jag ju även skribent på Karriärbloggen. Bara en sån sak! Utöver det har jag också fått testa på att jobba med ett par saker som jag inte alls hade trott att jag skulle göra på förhand:
– Jag har fått chansen att stötta rekryteringen inom mitt kompetensområde, något jag inte hade en tanke på att jag skulle arbeta med när jag i somras tog emot min kandidatexamen i data- och systemvetenskap. Men här är jag nu, får testa på något nytt, och tycker att det är väldigt roligt!
– Jag har fått möjligheten att hjälpa till med EY:s marknadsföring via sociala medier! Om du skulle frågat mig för ett halvår sedan om jag kunde tänka mig att arbeta med marknadsföring via sociala medier hade jag nog skrattat lite och sagt att ”det är väl det vi har influencers för?”. Men det har visat sig att det inte bara är utmanande för en icke-influencer, utan också väldigt roligt.

En tredje vy (man som inrednings-junkie) inte kan få nog av – vårt nya kontors grymma interiör.

Detta är bara några exempel på interna initiativ man kan få jobba med som konsult på EY. Jag är medveten om att jag inte har besvarat min egna fråga tidigare i inlägget, vad man faktiskt gör som managementkonsult på EY. Men detta är just för att det helt enkelt är en väldigt svår fråga att besvara, då det är en individuell resa för varje managementkonsult.

Men en sak kan jag lova: din karriär som managementkonsult på EY kommer inte att vara lik någon annans, utan den kommer att vara just din. Möjligheterna är verkligen oändliga!

På återseende!