Se hit för intressant möjlighet som stavas Talent Training Consulting!

Hej!

Jag och Linnéa, projektledarna för Talent Training Consulting 2021.

Kul att du har hittat hit!

Du är nog, precis som jag var, intresserad av yrket som managementkonsult. Troligtvis hade du också, precis som jag, ingen aning om vad yrket innebär egentligen. Men som tur är kan du, precis som jag, söka till Talent Training Consulting för att fördjupa din förståelse för konsultyrket, lära dig de grundskills du behöver som konsult och få ett redigt försprång inför rekryteringen 2022.

Mitt namn är Ebba Gustafsson, och jag projektleder tillsammans med min kollega Linnéa Josefsson årets upplaga av Talent Training Consulting. Vår vanliga hisspitch är att det är ett ”utbildningsprogram för studenter”, men just idag tänkte jag ta tillfället i akt och berätta lite mer om vad programmet innebar för mig och ungefär vad du kan förvänta dig som söker till Talent Training Consulting 2021.

Låt oss börja med att spola tillbaka till vårvintern 2019, när jag insåg att EY hade en avdelning som verkade skapad för mig; nämligen en konsultavdelning vid namn People Advisory Services som inriktar sig på people- och organisationsfrågor. Jag läste då till både beteendevetare och ekonom, och kände instinktivt att jag inte hade något annat alternativ än att få jobb där. Men hur? Jag fick nys om talangprogrammet som EY erbjöd vid namn Talent Training och sökte kvickt som attan. Genomgick onlinetester, assessmentdag och intervju och landade efter ett antal stresspåslag till slut en plats på 2019 års upplaga av Talent Training Consulting.

Jag och de andra deltagarna på vår första träff under Talent Training 2019.

Talent Training var då uppdelat i sex tillfällen. Det första var ämnat för att vi skulle få lära känna varandra genom att tillsammans lösa problem som Fångarna på Kastellet i Vaxholm. Besvikelsen över att det inte fanns några tigrar på plats trumfades av hur kul vi hade i gruppen och vilken rivstart det var att få lära känna alla deltagare. Tillfälle två och tre bestod av kurser i strukturerad problemlösning där vi fick lära oss metodik för att bryta ner komplexa problem till något hanterbart, samtidigt som vi fick höra mer om att jobba på EY och vilka olika avdelningar som fanns att söka. Tillfälle fyra och fem berörde hur man faktiskt presenterar lösningen på problemet man arbetat med – det vill säga, hur man på bästa sätt strukturerar och förmedlar en presentation för att budskapet ska nå fram till publiken. Vi fick både teoretisk och praktisk övning, och jag kan fortfarande tänka tillbaka på tips jag fick när jag ska presentera idag. Det sjätte och avslutande tillfället bjöd på casetävling och en riktigt trevlig avslutningsmiddag.

Betagen av hur roligt och lärorikt jag tyckte att Talent Training var skickade jag in min ansökan till People Advisory Services direkt efter avslutningsmiddagen. Och ja, historien förtäljer sig själv – här sitter jag idag, anställd på People Advisory Services, och kan inte vara nöjdare med mitt val.

Jag kan med säkerhet säga att jag tagit med mig både lärdomar, färdigheter och nätverk från mitt deltagande i Talent Training 2019. Men det viktigaste måste ändå vara att jag hade så sjukt kul. Oavsett om du är helt hundra på vilken avdelning du vill börja på eller om du bara känner dig lite vilsen och tror att konsultyrket är för dig – sök! Du kommer inte ångra dig.

Som sagt projektleder jag Talent Training tillsammans med Linnéa, som började på EY samtidigt som jag. Hon pluggade på Chalmers och jobbar nu på avdelningen Business Consulting inom området Supply Chain & Operations. Om du ännu inte är övertygad kommer här hennes topp tre-anledningar att söka:

  1. Hänga med andra studenter och medarbetare på EY (förhoppningsvis på vårt nya kontor i Stockholm)
  2. Få veta mer om EY:s olika områden för att veta vilket som du är mest intresserad av
  3. Grym caseträning och försprång in till rekryteringen på EY

Det är svårt att veta vad årets upplaga kommer bjuda på – i och med rådande situation får vi helt enkelt se om programmet kan hållas på plats eller om det blir onlinehäng. Oavsett är vi fullkomligt övertygade om att det kommer bli precis lika grymt som föregående års upplagor.

Ansökan hittar du här, den är öppen nu och stänger den 6 april. Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på talenttrainingconsulting@se.ey.com.

Hoppas vi ses i höst!

/Ebba