Mindre än två veckor kvar till flytten av EY:s huvudkontor i Stockholm

Hej kära läsare!

Delar av projektgruppen för project Horseshoe.

Högsäsongen är fortfarande i full gång och det har redan hunnit bli mars. Det gör att jag vill säga att vi nog är halvvägs igenom de veckor med mest att göra för oss inom revision. I takt med att våren börjar smyga sig fram i Stockholm, så närmar sig också inflyttningsdatumet till nya kontoret. Som jag skrev i detta inlägg i höstas kommer EY att flytta till ett nytt kontor i Stockholm och nu är det inte långt kvar. Närmare bestämt kan vi från den 22 mars säga att Hamngatan 26 är vår adress. Nu tänkte jag berätta lite mer om det nya kontoret och höra vad projektledarna har att säga.

Project Horseshoe som projektet heter startade redan i december 2019. Första steget var att hitta en bra byggnad som låg centralt och där hela EY Stockholm skulle få plats för att sedan jobba vidare på att utforma ett så genomtänkt kontor som möjligt. Projektgruppen tog tidigt fram ett koncept med olika personas och vad dessa värdesätter och behöver under en arbetsdag. Kontoret kommer att vara aktivitetsbaserat och det kommer att finnas tre huvudsakliga zoner som utgår från våra olika behov − quiet zone, medium focus zone och active zone. Genom en app kommer vi att hitta lediga arbetsplatser och mötesrum och även kunna se var på kontoret kollegor befinner sig.

Såhär kan det se ut i active zone.

Tekniken är något som verkligen varit i fokus. Curved screens, naturligt ljus och anpassade mötesrum står redo att börja användas. Det kommer att finnas Microsoft Teams Rooms där det endast behövs en enkel knapptryckning när man checkar in i rummet för att starta ett teamsmöte med en gång − helt klart välanpassat till vårt arbetssätt. 

I januari fick vi nycklarna till kontoret och sedan dess har det varit full fart med det sista byggandet, möblering och installation av IT. Designen av kontoret utgår från Stockholms öar och natur och det finns inte en enda vit vägg. Vi kommer att sitta på de fyra översta våningarna i huset och även ha tillgång till en takterrass som vi delar med våra nya kontorsgrannar, bland annat Amazon, King och hyresvärden Vasakronan själv.

Social hub.

Vi flyttar från en gammal byggnad till en Platinum LEED-certifierad byggnad. Det innebär lägre energiförbrukning och därmed en drastisk minskning av klimatpåverkan från EY:s verksamhet. LEED är det mest använda systemet för att betygsätta hållbara byggnader i världen och är uppdelat i fyra olika nivåer där Platinum är den högsta. För oss innebär det att taket på byggnaden kommer att vara som en park med mycket gröna växter. Regnvatten samlas upp för att användas till att spola toaletterna och vattna växterna i parken på taket. Alla mötesrum kommer att vara utrustade med sensorer som reglerar luften, fler människor = mer luft. Utöver detta så är majoriteten av alla möbler producerade lokalt och kontoret är utformat för digitala möten och lösningar för att undvika onödigt resande.

Jag pratade med Zakaria från projektet för att höra hur han beskriver kontoret:

Konstföreningen har varit på plats och hängt upp tavlor.

“Tech is included everywhere in the new office and we have aimed to really make the office as smart as possible” – Zakaria Rahmani, leading the Bytes team.

Jag frågade också Mareike vad hon ser fram emot: “Welcoming everyone to the new office of course! The team and architects have done such an amazing job with all the furniture selections and design details. Everywhere I look I see something new, cool and innovative.” – Mareike Bönninger, leading the Behaviors team.

Till sist Jessica, program manager and head of the project, hur kommer invigningen att bli?

“We are planning for a digital opening ceremony, since we need to take into consideration that we are still in a pandemic. However, we will, as we have had throughout the whole pandemic, have all our offices open and we hope to welcome you to the new office as well. With that said, it´s very important for us to at all times follow the recommendations from Folkhälsomyndigheten.”

Vi hörs snart igen!
Lisa