Det är alltid mörkast strax före gryningen!

Hoppas att ni tar hand om er och att denna text möter er väl.

Det är svårt för oss som börjat på EY det senaste året att beskriva vad du typiskt sett kan förvänta dig när du börjar. Men inte ska väl det stoppa oss från att göra ett försök? Många skojigheter väntar dem som ska påbörja sina karriärer postpandemi. Vägen framåt är givetvis att låta succékoncept från ”förr” göra comeback, vilka förbättras med hjälp av nyheter från den period där vi nu befinner oss.

Vi som skriver på bloggen gör vårt bästa för att skildra nuet, men vad sägs om en tillbakablick för att ge en mer nyanserad bild av den första tiden på EY?

Det är ingen hemlighet att jag fått gå tillbaka i arkivet (Karriärbloggens äldre inlägg) för denna redogörelse, gå gärna in och läs originalblogginläggen!

Den 4 september 2015 skrev Jonas om introduktionsveckan i Toledo:

”Toledo är en stad utanför Madrid som alla nyanställda på EY i de nordiska länderna får åka till under sju dagar. Veckan syftar till att introducera EY, men framför allt, ge tillfälle att träffa kollegor från både Sverige och andra nordiska länder. I år var vi närmare 700 nya medarbetare samt 100 mer seniora kollegor som åkte ner till 35 grader och sol.”

I Toledo i Spanien hålls vanligtvis introduktionsprogrammet för nyanställda i Norden.

Resan till Toledo gör vanligtvis alla som börjar på EY tillsammans med alla andra nyanställda i Norden. En resa som knyter band och skapar samhörighet mellan människor över affärsområden och landsgränser. Läs mer här.

Den 10 oktober 2019 skrev Josefin följande om sitt första projekt:

”I början av augusti fick jag reda på att jag skulle åka utomlands redan på mitt första projekt och flygas ut direkt från Spanien. Då destinationen och projektet var hemligt försökte jag frenetiskt googla vilka flyg som skulle lyfta från Madrids flygplats på avresedatumet för att lista ut vart jag skulle. Men det var inte förrän dagen innan avresan till Toledo som jag fick reda på att destinationen var Rumänien!”

EY finns över hela världen, vilket för många innebär arbete världen över, nu helt digitalt men såklart även IRL prepandemi (och postpandemi). Läs mer här.

Den 28 februari 2018 skrev Johanna bland annat följande i sin redogörelse av sitt första halvår på EY:

”Innan deklarationssäsongen drar igång ska jag dock hinna med annat än vanliga arbetsdagar på kontoret. Jag ska bland annat bege mig till Stockholm vid tre tillfällen för att delta i en utbildning tillsammans med kollegor som har jobbat ungefär lika länge som jag. De flesta har jag inte träffat sedan veckan i Toledo och det ska bli kul att få höra om hur deras första månader på EY har varit. Utöver den stundande utbildningen väntar även en gemensam konferens i Göteborg för alla som jobbar på Business Tax Services.”

Vidareutbildning och sammanhållning, skoj tillsammans med kollegor! Läs mer här.

Ta del av Karriärbloggens omfattande skildring av att vara nyanställd på EY!

På Karriärbloggen kan du hitta massor om hur det är att gå från universitetsliv till arbetsliv. Inför att jag skulle börja på EY fann jag trygghet i att prata med andra som gjort motsvarande resa, men även i att läsa på Karriärbloggen!

Om du är intresserad av att söka till EY, hör gärna av dig till mig om du har frågor. Kontakta mig på LinkedIn!

Min vana trogen vill jag göra lite reklam för att Tax & Law är på jakt efter medarbetare, in och kika här!

Jag är övertygad om att det kommer bli kanonbra på andra sidan pandemin, snart vänder det!!

Hejdå (vinkande emoji)