Högsäsong med Covid-19 vs. Högsäsong utan

Jag och Sara under vår teams-kaffe.

Efter mitt senaste inlägg där jag skrev om hur högsäsongen precis börjat hos oss på revision började jag fundera över hur en ”riktig” högsäsong egentligen fungerar. En högsäsong utan en massa restriktioner och hemarbete. Jag har ju förstått att denna högsäsong skiljer sig från en vanlig på många sätt. För att få lite klarhet i hur den egentligen är och för att redan nu förbereda mig på en förhoppningsvis mer normal högsäsong nästa år har jag pratat med en person som är lite mer van än mig. Ni kanske känner igen henne från vår Instagram där hon i höstas gjorde en take-over för en dag. Jag pratar om ingen mindre än min kollega a.k.a. buddy, Sara Pålsson. Sara gör just nu sin tredje säsong inom revision och kan sedan i höstas även titulera sig som senior, så vem passar bättre att ställa mina frågor till än henne? Jag ringde upp Sara över en teams-kaffe där hon besvarade några av mina frågor och funderingar om hur det vanligtvis brukar vara att jobba under högsäsongen.

Vad skiljer sig mest mellan högsäsongen i år jämfört med innan covid?
Den största skillnaden är såklart tiden. Med tanke på att allt sker från kontoret eller i många fall hemifrån, så behöver vi inte lägga någon tid på att resa till våra kunder. Detta gör att vi kan lägga mer tid på det faktiska arbetet och mindre tid på att resa mellan kunderna. Däremot så tappar vi den sociala biten väldigt mycket och den relation vi bygger upp med våra kunder sätts på paus. Det gäller inte minst oss nyanställda som knappt har träffat några av våra kunder. Jag själv till exemepel har endast varit ute hos kund två gånger sedan jag började i somras, vilket jag förstått är väldigt lite. Mötena med kunderna blir också mer opersonliga nu än i vanliga fall, då man inte får något ansikte på dem och all kommunikation sker via mejl eller telefon. Och det är såklart inte bara med kunderna som den sociala biten drabbas, utan även för alla kollegor som man nu sällan träffar. Även om vi har dagliga avstämningsmöten via teams, så är det inte samma sak som att ta en kaffe ihop under någon paus eller liknande.

Fördelar/nackdelar med en säsong på distans
Som tidigare nämts är den minskade restiden såklart en fördel. En annan fördel är att det digitala inslaget har ökat markant. Vi har behövt komma på nya lösningar för att lösa detta på ett smidigt sätt och våra kunder har nästintill tvingats in i det digitala med olika lösningar för att tillhandahålla oss det material vi behöver för att kunna utföra revisionen. Den sista fördelen med en ”hemmasäsong” som Sara nämnde, är att man nu kan bestämma lite mer över sin tid och lägga upp dagen som man vill. Det soliga vädret vi haft den senaste tiden har vi till exempel kunnat njuta lite extra av under en lunchpromenad, vilket man kanske inte hade prioriterat under andra omständigheter. Sitter man inne och speciellt hemma en hel dag kan det vara ganska skönt med lite omväxling sådär mitt på dagen.

Dagarna blir lite lättare när man får ta en promenad längs havet (min favoritplats).

Vidare till nackdelarna som jag pratade med Sara om. En av de första och en som vi båda var väldigt eniga om är att man för tillfället lever i samma kläder… Varje dag ser ungefär likadan ut − vi vaknar, slänger på oss en hoodie och sätter upp håret i en tofs (tur att inte alla möten kräver video). Många av de andra nackdelarna vi diskuterade grundar sig i den minskade sociala biten. Vi bygger inga relationer med våra kunder och även internt har detta satts på paus. Det är också mindre kunskapsdelning inom teamen, och kanske speciellt vi nya drar oss nog lite längre innan vi frågar om hjälp. Hade vi alla suttit tillsammans och jobbat hade man ju slängt iväg frågan direkt i stället för att försöka lösa det själv. Det är även svårare att hålla koll på hur alla ligger till i arbetet. Är det någon som kanske är superstressad, medan någon annan knappt har något att göra? Jag kan bara föreställa mig vilken utmaning de som fördelar arbetet troligtvis har just nu.

Och nu till min sista fråga, hur lång brukar en högsäsong vara?
Svaret på den frågan är såklart − det beror på. Om vi ser till vårt kontor så brukar man tala om olika toppar i högsäsongen. Vi arbetar oftast med större bolag från januari−mars och sedan med lite mindre ägarledda från mars−maj. Sedan dalar högsäsongen något för att gå upp på en ny topp i juni när många olika dokument ska signeras och skickas in. Så ja, man kan väl säga att högsäsongen är lite som en berg-och-dalbana och skiljer sig mellan olika kontor, men man får räkna med att den infaller till och från under perioden januari till juni.

Om mindre än ett år är det dags för en ny högsäsong. Tror nog jag får gå tillbaka hit då för att på nytt förbereda mig på en förhoppningsvis normal säsong. Tusen tack till Sara, som ställde upp på detta och svarade på alla frågor jag hade. Har du några frågor eller funderingar, så tveka inte på att höra av dig till mig!