Högsäsongen är verkligen igång

Hej kära läsare!

Högsäsongen är verkligen igång för mig. Sedan vi hördes senast har veckorna nästan uteslutande bestått av jobb och massa bokslutsgranskningar. I detta inlägg tänkte jag varvat med att jag berättar hur högsäsongen är även återberätta min arbetsdag.

Som alla dagar i högsäsongen startade min dag tidigt, men just i dag startade dagen med en tidig promenad till pendeltåget. Detta eftersom jag och mitt team för ovanlighetens skull åkte ut till kund. I ett av mina tidigare inlägg berättade jag om vilka olika typer av uppdrag jag jobbar med och att jag främst jobbar med mindre kunder och endast har ett fåtal större uppdrag. Alla mina större uppdrag har dock varit samlade och de senaste tre veckorna har jag varit med på större team. I dag var vi ett team på fem personer som tog oss en bit söderut om Stockholm. Vi startade dagen med en kort avstämning. Där gick vi igenom i vilken ordning vi skulle prioritera arbetet för att hinna stämma av allt vi behövde på plats med kunden, eftersom vi endast skulle vara ute en dag och köra resten av granskningen på distans.

Förmiddagens timmar flög förbi och under vår promenad till närmaste lunchställe hann vi känna några solstrålar i alla fall. Väl tillbaka efter lunchen fortsatte vi granskningen. På detta uppdrag har min uppgift varit att gå igenom tillgångssidan av balansräkningen. På de uppdrag jag är med på brukar vi vanligtvis boka några dagar med kunden för att gå igenom resultat- och balansräkning och fastställa siffrorna för att några veckor senare pricka igenom årsredovisningen och lämna vår revisionsberättelse.  

Eftermiddagens timmar gick minst lika snabbt som förmiddagens och när klockan närmade sig fem, så lämnade vi kunden och tog oss tillbaka in mot stan och kontoret. Väl på kontoret fortsatte jag granskningen och dokumenterade klart det jag inte hunnit med under dagen. Utöver det gick jag igenom en del uppföljning från föregående vecka. Målsättningen är alltid att bli klar med allt på plats hos kund eller under de dagar som uppdraget ligger bokat på, men det blir alltid något att följa upp för att kunna slutföra allt. Jag påbörjade också ett stickprovsurval inför nästa vecka då jag ska genomföra en mindre projektgranskning. Uppdragen flyter gärna ihop, eftersom det blir en del uppföljning samtidigt som kommande uppdrag måste förberedas och vi i tid behöver kontakta kunder för att kommunicera vilka underlag vi önskar inhämta. Slutligen avslutade jag dagen med att logga in här och skriva ihop detta till er.

Mellan allt jobb har jag hunnit med en och annan promenad på isen och funderat på att köpa mig ett par skridskor. Vi får se hur det blir med det. Framför mig väntar ett par veckor fullspäckade med jobb innan vi hörs igen.

Ta hand om dig och njut av snön och riktig vinter!

Lisa