En ”vanlig” arbetsdag och 4x4x48-utmaning

I dagens inlägg ska du få följa med mig på en vanlig arbetsdag – från att väckarklockan ringer kl. 07.30 till att arbetsdagen avslutas kl. 17.00.

07.30 ringer väckarklockan och det är dags att gå upp. En av fördelarna med att jobba hemifrån är att jag kan gå upp senare än vad jag hade gjort om jag skulle ha åkt in till kontoret, ungefär en timme senare.

Frukost.

07.45 – Frukost. Nu hade jag kunnat lägga upp en bloggvänlig bild på en trendig avokadomacka eller en grön smoothiebowl toppad med gojibär. Men i och med att jag sällan har någon aptit på morgonen, och inte har någon avokado eller goijibär hemma för den delen, så bjuder jag i stället på en bild på min ”frukost” som består av en kopp kaffe och ett stort glas vatten med en c-vitamin.

Ungefär kl. 08.00 påbörjar jag min arbetsdag. Nyhetsmorgon är på i bakgrunden, medan jag läser igenom mejlinkorgen. Efter att jag har gått igenom inkorgen och svarat på de mejl jag behöver svara på, skriver jag en punktlista med saker jag behöver få gjort under dagen.   

09.00 börjar morgonmöte med Transfer Pricing-teamet. På morgonmötet går vi igenom vilka projekt vi kommer att jobba med den kommande veckan och vår workload, det vill säga har vi utrymme för mer arbete, lagom med arbete, eller för mycket att göra?

09.45 – Frukost/brunch. Först nu börjar jag bli hungrig och då är det dags för frukost/brunch. 9 av 10 gånger blir det en skål ramensoppa med grönsaker och strimlad kyckling. Snabbt och smidigt att tillaga och kan ätas framför datorn samtidigt som jag läser nyhetsbrev eller liknande.

10.00 – Benchmarkstudie. Efter att ha laddat på med ny energi, i form av ramensoppa, tar jag mig an uppgiften att skriva klart en benchmarkstudierapport som påbörjades förra veckan. Vill du veta mer om vad en benchmarkstudie är så kan du läsa mer om det i mitt tidigare inlägg som du hittar här.

Ute på joggingrunda i snön.

12.30 – Lunch/träna. Nu är det dags för lunch. I vanliga fall hade jag ätit något framför tv:n och därefter gått en kortare promenad. Men i dag börjar jag i stället min lunch med ett 30 minuters träningspass. Varför tränar jag på lunchen? Varje år i januari får jag ett mejl från det gym som jag är medlem på med en summering av det gångna året. 2020 visade sig vara ett rekorddåligt träningsår då jag endast hade tränat 14 gånger på hela året. Därför bestämde jag mig för att rivstarta 2021 med en utmaning där jag ska träna varje dag i sex veckor, och de sista två dagarna av utmaningen ska jag delta i en 4X4X48-utmaning. 4x4x48-utmaningen innebär att man ska springa fyra miles var fjärde timme i 48 timmar och den sker digitalt med hjälp av GPS-klocka. Kommer jag klara det? Antagligen inte, men det blir mycket roligare att träna när man tränar för att nå ett mål. Efter träningen, som består av att jag antingen går ut och joggar eller tränar hemma, så blir det en dusch och något att äta.

13.30 är jag tillbaka framför datorn och svarar på mejl och förbereder mig inför ett digitalt kundmöte.

14.00 till 15.00 deltar jag i ett kundmöte.

15.00 börjar jag skriva på en Local file. En Local file är ett transfer pricing-dokument som fokuserar på en koncerns verksamhet i ett specifikt land. Vanligtvis tar det cirka 3–4 veckor från att man påbörjar arbetet med Local filen till att den är färdig. Vill du veta mer om transfer pricing-dokumentation kan du läsa mer om det i mitt inlägg som jag länkade till ovan.  

Klockan är nu 17.00 och det är dags att runda av dagen.

Hemmakontoret med Elsa.

Så här kan en vanlig arbetsdag se ut i stora drag. Men en vanlig arbetsdag kan också vara att jag jobbar med ett projekt hela dagen, eller att jag deltar i flera möten hela dagen. Så ingen dag är den andra lik och jag har friheten att själv planera hur min dag ska se ut, vilket är en av flera saker som jag uppskattar med att jobba på EY!

Om du är nyfiken på hur det är att jobba på EY och skulle vilja prova på det kan jag tipsa om att det just nu ligger ute flera annonser för Internship och tjänster som du hittar här.

Det var allt för denna gången och vi hörs igen om en månad!

//Younes L.W