Young Tax Professional of the Year fyller 10 år!

Hej allesammans!

Deltagarna i den globala finalen!

Hoppas att ni har det bra och håller er friska. För att pigga upp tänkte jag dela med mig av något riktigt roligt (för den med intresse för skatt)! Den 20 april 2021 är det tioårsjubileum för EY:s tävling i skatterätt! Young Tax Professional of the Year fyller tvåsiffrigt! Missa inte – ansök här!

Vad är Young Tax Professional of the Year?
En global tävling i skatterätt såklart!

Hur kommer man till den globala finalen? Genom att delta i den regionala svenska tävlingen!

På tävlingsdagen träffas juriststudenter från hela Sverige i Stockholm alternativt digitalt om det inte är möjligt att träffas på plats. Under tävlingen arbetar alla tävlingsdeltagare i grupper om tre eller fyra personer med ett internationellt skatterättsligt case. Caset handlar (lämpligt nog) om ett multinationellt företag som har frågeställningar, vilka träffar samtliga av EY Tax:s största tjänsteområden. Uppgiften är att identifiera de viktiga frågorna och förstå var svaren finns att finna. Varje grupp får en handledare som bollplank. Arbetet ska presenteras för en blandad jury som består av partners på EY samt representanter från universitet och näringsliv.

Förstapris är en anställning på EY med flexibel start, en påse pengar och sist men inte minst en tävlingsplats i den globala finalen av Young Tax Professional of the Year!

I finalen finns ett stort antal länder representerade, exempelvis Australien, Kina, Egypten, Tyskland, Indien, Japan, Nederländerna, Sydafrika och Sverige. Förstapris i den globala finalen är en 30-dagars-jorden-runt-resa med besök på flera av EY Tax:s skattekontor, bland annat i London, Hong Kong och New York. Riktigt maxat.

En merit och chans till anställning för den skatteintresserade
Många som deltar i Young Tax Professional of the Year hittar förr eller senare till en plats på något av EY:s skattekontor.  Tävlingen är ett bra tillfälle att visa sitt intresse för skatterätt, sin kommunikativa och analytiska förmåga samt känsla för service och samarbete, samarbete, samarbete!

Utöver möjligheten att testa sina kunskaper är Young Tax Professional of the Year ett perfekt tillfälle att träffa partners på Tax (blink blink).

Hur ansöker du till tävlingen?
Urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt, men senast 7 mars 2020. Till ansökan ska du bifoga cv, personligt brev och betyg från högskola/universitet. Har du frågor om Young Tax Professional of the Year kan du kontakta: sara.persson@se.ey.com.

Länk till ansökan hittar du här!

Leverans av hemmakontor till alla kollegor.

Tax & Law Göteborg söker nya kollegor!
Just nu söker vi nya medarbetare, bland annat till tjänsteområdena Business Tax Services (BTS), People Advisory Services (PAS), Transfer Pricing (TP) och Law. Vi söker även uppsatspraktikanter!

Om du är intresserad av företagsbeskattning, individbeskattning, internprissättning eller affärsjuridik med mera sök för tusan! Gå in på länken här!

Hejdå! (vinkande emoji)