Det är ju ändå lyckan vi lever för!

Hej kära bloggläsare!

Hoppas du har haft en bra början på det nya året. Likt mina bloggkollegor, är det nu även dags för mig att skriva mitt första inlägg för 2021. I skrivande stund har första månaden på nya året snart nått sitt slut och jag tycker att det är helt ofattbart hur snabbt tiden susar förbi, om inte än mer ofattbart att vi faktiskt befinner oss i år 2021.

Nytt år brukar för många innebära nya hopp, mål och positiva vibes för det som komma skall. Dessutom har vi vid det här årsskiftet kunnat lämna ett år som varit något utöver det vanliga bakom oss. 2020 har för många, mig inräknat, känts som ett dystert och oförutsägbart år. Jag kan tänka mig att många förknippar 2020 med ångest och frustration över den ovisshet som kommit med pandemin. Det är såklart inte konstigt att många förknippar året med många negativa känslor – pandemin har ju trots allt satt hela världen i ett sorts oklart stand-by-läge, utan något tydligt uttalat bäst-före-datum. Jag vill ändå uppmana alla som läser detta att i stället reflektera kring det positiva som hänt under 2020 – för trots att det varit ett oerhört tufft år är det alltid värt att vara tacksam för det positiva. Pandemin har exempelvis lärt oss att vara mer flexibla, vilket för oss på EY bland annat inneburit mer arbete hemifrån. Visst kan det kännas tråkigt att inte träffa sina kollegor varje dag – men vänder vi det till något positivt kan vi tänka att hemarbete har gjort det möjligt för oss att:

  • Bli mer kreativa och kommunikativa via digitala mötes- och arbetsverktyg.
  • Få längre sovmorgon (det vill säga inte behöva gå längre än några meter till (hemma)kontoret.
  • Med gott samvete kunna sitta i mjukiskläder under en hel arbetsdag.

Det jag vill säga är att det alltså funnits positiva sidor med detta också!

Bortsett från pandemin som härjat under 2020, har det för min del varit ett av de mest händelse- och lärorika åren i mitt liv. Jag har tagit examen, flyttat till Stockholm, börjat på EY, blivit karriärbloggare och massa annat roligt däremellan! Vad passar då bättre än att jag i det här inlägget delar med mig av en liten bildbomb från de stunder jag känt mig lite extra lycklig under året – för visst är det väl ändå de stunderna vi lever för?

Tog examen som firades med en digital ceremoni och var alltför ivrig att få ihop flytten från Karlstad till Stockholm.  

Passade på att njuta av min första lediga sommar på alldeles för många år med kvälls”dopp” (ja det är jag som vägrar att hoppa i vattnet på bilden), vandringar i underbara Sommarsverige och mycket tid med mina nära och kära.

I augusti fick jag börja på EY. Ack så mycket kärlek jag hyser till augusti 2020. Det var verkligen en månad med så mycket nervositet, förväntan och bara ren lycka. Förutom det faktum att jag fått lära mig extremt mycket nytt sedan jag började, så är de kollegor jag fått lära känna det som jag värdesatt allra mest. Det går verkligen inte en enda dag – eller till och med timme – som dessa underbara människor inte får mig att le eller skratta.  

Jag blev även karriärbloggare och hade en instagram take-over för RHC med min härliga kollega.

Och som sagt, massa annat kul däremellan!

För att i stället återgå till nutid så har 2021 för min del rivstartat med högsäsong, en kommande flytt och en tillsvidareanställning! Med tanke på att det knappt gått en månad på året kan jag utan tvekan säga att jag är enormt förväntansfull på vad året kommer att bjuda på framöver! Har du några spännande mål eller förväntningar för 2021? Tveka då inte att dela med dig av dessa till mig på Linkedin.

 På återseende!