Högsäsongen och vintern knackar på dörren

Tummen ner för snö och väldigt glad för att den är på väg bort igen.

Jag kommer nog inte ihåg när vi här i Skåne fick vara med om en vit jul senast och det var inget vi fick uppleva i år heller. Nu en månad senare är det dock helt vitt och som varje år kommer snön som en chock för oss här nere i syd. Så fort det blir snö här nere är det som att allt stannar upp och ingen vet riktigt hur vi ska hantera detta. Tågen blir inställda, bussarna fastnar i snön och diverse sociala medier överöses med bilder av ett vitt täcke. Själv kom jag inte upp för en backe när jag körde hem från kontoret förra veckan. Jag fick sakta rulla baklänges ner, vända och ta en annan väg hem. Och ja, jag jobbade hemifrån resten av den veckan. Det är dock med glädje jag skriver att snön redan börjat smälta bort igen.

Samtidigt som vintern kom till Skåne, så kom även den omtalade högsäsongen. För min del drog den igång förra veckan, medan den för andra kanske dröjer någon vecka ytterligare.

Men vad innebär egentligen en högsäsong för oss på revision? Jo, majoriteten av våra kunder har sin bokslutsdag vid årsskiftet, vilket innebär att vi månaderna efter nyår har en hel del bolag att revidera och en massa årsredovisningar att signera. Vanligtvis hade vi nu under våren främst varit ute hos våra kunder, men med den rådande pandemin sker arbetet främst hemfrån eller från våra kontor. Det uppstår nästan en avundsjuka när man hör att något team får åka ut till kunden, så det ska bli roligt att se nästa år hur en ”riktig” högsäsong egentligen fungerar.

I ett av mina tidigare inlägg förklarade jag lite mer om vad vi gör under hösten och där skrev jag särskilt om löpande granskning. Det är denna granskning vi följer upp nu under högsäsongen och man kan säga att vi gör den riktiga granskningen nu och att den löpande är mer likt en förberedelse.

Även om högsäsongen precis knackat på dörren välkomnar jag den med öppna armar och ser framemot alla utmaningar och lärdomar den kommer med. Tur man får skriva av sig här ibland.

Nästa gång vi hörs är jag förmodligen uppe på högsäsongens topp, så vi får väl se då om jag lyckats överleva denna omtalade säsong.

Ha det så bra så länge så hörs vi av snart igen!