Nytt år – nya mål

Hej!

Det kan kännas svårt med nyårslöften under en pågående pandemi, men jag vill vara optimistisk och sätta nyårslöften som känns stora och spännande.

Jag hoppas att du har haft en bra start på det nya året! Nu när det är nytt år tycker jag att vi får titta framåt och tänka på vad vi vill åstadkomma under detta år. Det kan kännas lite dystert att sätta mål för 2021 nu när allt känns så osäkert. Jag tänkte i alla fall försöka se framåt och uppåt och har satt tre personliga och två professionella mål för 2021 som jag hoppas kan åtminstone vara som guidande ljus i mörkret det här året. Du kanske också har din egen målsättning för året och ett nytt karriärsteg kanske är ett av dem? Då har jag tips för dig lite längre ner i inlägget, så läs på…

Jag har försökt sätta mål som pandemin inte kan sätta stopp för. Men som vi lärt oss under 2020 kan verkligen vad som helst hända, så vi får vara optimistiska men realistiska under 2021.

Hur som helst, här är mina tre största mål utanför jobbet för 2021:

  1. Vandra Kungsleden och bestiga Kebnekaise

Jag testade på flerdagarsvandring för första gången förra året och det var en otroligt rolig utmaning. Så varför inte vandra Sveriges mest kända vandringsled? Målet är att ta med tält, utrustning och mat och bara gå. På vägen tänkte jag bestiga Sveriges högsta berg. Kebnekaise är 2 106 meter högt och jag har aldrig befunnit mig på så hög höjd utan att vara på ett flygplan så det känns om ett bra mål för året. Nå nya höjder 2021.

  • Läsa 36 böcker

För att hålla mig till ämnet tänkte jag försöka registrera alla böcker på Goodreads (följ mig på goodreads och call me out när jag inte läser!) Här är största risken att jag i stället för att läsa kommer att kolla på oändligt med serier på någon av de 73 streamingtjänster som jag har tillgång till. Matilda tipsade om sina bästa tech-böcker i sitt inlägg. Det var inspirerande och jag rekommenderar att kika på det om du är intresserad av ämnet.  

  • Springa fjällmaraton
Jag har lovat att vara mer i naturen 2021, så jag kommer säkert ha på mig friluftsutrustningen ofta.

Det är naturtema för 2021. För att uppnå detta mål tänkte jag åka till Västfjordarna på Island och springa upp och ner och så långt det går. Ett isländskt ordspråk lyder ”Längtan bär människan halva vägen” och här hoppas jag att vyerna kommer att bära mig halva vägen. Sedan får jag kämpa resten.

Men låt oss kika på jobbrelaterade målsättningar för 2021. Nu när jag har jobbat på EY i ett halvår känns det som ett utmärkt tillfälle att stanna upp och sätta mål för det kommande året.

Professionella mål:

Utveckla min kompetens
På EY har man möjligheter att ta diverse kurser och utbilda sig. Alla konsulter som börjar är också en del av ett tvåårigt program där man tar olika kurser och utvecklar sin kompetens. Så målet för 2021 är att lägga till fler verktyg i min konsultverktygslåda genom att ta kurser och lära mig nya saker.

Lära känna mina nya kollegor ännu bättre och nätverka digitalt
Att börja ett nytt jobb mitt under en pandemi har inneburit att man inte har haft samma chans att lära känna dem man jobbar med. Så målet för 2021 blir att köra så många Teams-häng som möjligt och bli bättre på att nätverka digitalt. Och vem vet, kanske får vi träffas i grupper igen 2021? Man kan alltid drömma.

Anyhow, vad har du för mål för 2021? Du kanske vill utvecklas, öppna upp nya karriärmöjligheter och lära dig något nytt? Varför inte ta nästa steg i din karriär 2021? Vill du kanske jobba som konsult? Vi på EY söker både medarbetare till vårt summer internship och nyexaminerade som vill jobba inom Consulting.

Om du har påbörjat din masterexamen har du möjlighet att söka till Summer Internship inom Consulting i Stockholm med fokus på transformation och teknologi. Genom summer internship får du chans att prova på att jobba som managementkonsult. Vårt summer internship sträcker sig över åtta veckor under sommaren och är en unik chans att få inblick i vad rollen som konsult hos EY innebär.

Sök Summer Internship inom Consulting här: Summer Internship i Stockholm med fokus på transformation och teknologi.

Är du kanske nyexaminerad eller ska ta examen snart och intresserad av att jobba inom Consulting på heltid? Är du en nyfiken och engagerad person som är intresserad av att vara med och utveckla och implementera mätbara och hållbara förbättringar kopplade till bland annat organisation och styrning, teknik, informationssäkerhet/cyber och riskhantering? Då rekommenderar jag dig att titta här: Nyexaminerad till EY Consulting i Göteborg, Malmö eller Stockholm.

Har du frågor om hur det är att jobba inom Consulting på EY eller frågor om mitt kompetensområde inom Technology Consulting får du gärna höra av dig till mig via LinkedIn.