Dags för högsäsong

Hej kära läsare!

Första arbetsveckan efter julledigheten och första veckan i högsäsongen.

I skrivande stund är det min första arbetsdag efter hela tre veckors julledighet. Snön yr utanför mitt fönster och det har strömmat in underlag och arbetsuppgifter under dagen som dessutom har gått alldeles för fort. Det är fortsatt hemarbete som gäller, vilket har gjort att jag under de senaste veckorna har kunnat spendera en hel del tid hos mina föräldrar på landet. Fördelen med att jobba enbart digitalt är helt klart att jag kan jobba varifrån som helst. Min ledighet har innehållit lite julfirande, ridturer och massa pulkaåkning.

Som rubriken lyder är det inte bara första arbetsveckan, utan också första veckan i högsäsongen. Utöver det så är det bara några dagar kvar till att jag för ett år sedan började på EY. Tiden går så fort och wow vad mycket jag har hunnit med och lärt mig på ett år. Pluggandet och osäkerheten kring vad jag skulle göra efteråt känns väldigt längesen nu. Men som sagt, vi inom revision har nu några månader framför oss med väldigt mycket att göra, då företag är mitt uppe i bokslut och vill ha sina årsredovisningar färdiga. Variationen över revisionsåret är något jag uppskattar, även om arbetsfördelningen är något ojämnt fördelad.

Eftersom jag började i högsäsongen för ett år sedan, har jag nu jobbat ett helt revisionsår och det är dags att börja på ett nytt. Hittills har allt varit helt nytt, så mina förväntningar är att jag nu förhoppningsvis kommer att känna igen flera moment inför uppdragen. Samtidigt är jag helt säker på att det kommer massa nya uppgifter allt eftersom jag har jobbat längre och längre. Denna högsäsong kommer innebära mer ansvar och att delvis kunna förklara de saker som jag gjort tidigare för ännu nyare kollegor. Jag ser även fram emot att träffa kunder för andra året och att redan vara insatt i deras verksamheter. Ständigt nya uppgifter och mer ansvar ger dessutom fler möjligheter att vara med och välja vad du främst vill jobba med och på vilka uppdrag.

Självklart kommer denna högsäsong att bli annorlunda med arbete som fortsatt är mestadels på distans. Det kommer att bli färre kundbesök och färre kvällar på kontoret med gemensam kvällsmat och prat med kollegorna. För att behålla gemenskapen får vi ordna teams-aktiviteter. Jag, tillsammans med några andra nya, är med i trivselgruppen och vi försöker hitta på roliga digitala tävlingar för resten av gruppen. Mycket jobb väntas, men trots det kommer det bli kul att bryta av med att logga in och skriva här.

Vi hörs om några veckor igen!

Lisa