Summering av min första tid

Julen närmar sig med stormsteg, vilket också innebär att jag nu jobbat på EY i över fyra månader. Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, men då kan man ju även fråga sig om man verkligen vill att tiden ska gå så fort alltid? Aja, den frågan hade man väl kunnat ägna ett helt inlägg åt, men det är inget jag tänkte göra nu. I stället tänkte jag ägna detta inlägg åt att försöka summera min första tid på EY som har varit både rolig och gått otroligt snabbt.

Efter incheckning på nordvästra Skånes kontor var det en vecka senare dags att checka in på Ystad saltsjöbad för utbildning i en vecka. Som jag skrev i mitt första inlägg kantades min första tid på EY av mycket förvirring. Även om en del av denna förvirring kvarstår, så har man i alla fall kunnat bocka av några frågetecken från listan som man fått svar på. Efter Ystad fortsatte utbildningen från kontoret innan det var dags för oss att ta oss an vårt första uppdrag.

Efter att ha jobbat ett tag har jag nu funnit mig i att detta arbete kommer med många frågor och funderingar. När man väl fått svar på en, så kommer det alltid nya. Förvirringen kommer aldrig försvinna, men det gör inte heller utvecklingen. Det är roligt att se vilken utveckling jag och mina andra nya kollegor gör varje dag och vilken stor skillnad det är från våra första veckor då vi endast hade utbildning.

Torsdagsmys med vår counselor Filippa och mina kollegor som jag började med i augusti.

Alla anställda på EY har en så kallade ”counselor” som finns där och stöttar dig under din karriär oavsett vad det kan gälla. Nu när många jobbar hemifrån och vi kanske inte ser varandra lika ofta som vi annars hade gjort har vår counselor Filippa sett till att vi varje vecka har ett kortare digitalt möte. Där går vi främst igenom hur det ligger till i vår planering, så att ingen har för lite eller för mycket att göra. Men vi går även igenom andra frågor och funderingar som kan ha uppstått under tiden. En mysig kaffestund på torsdagsmorgonen har detta inneburit för oss.

Förutom jobb så har jag hunnit med en hel del andra saker också. För att bara nämna några har bland annat jag och min kollega Paulina haft i uppdrag att anordna en decemberaktivitet. Detta har vi gjort genom att ha ett vad vi kallar ”decemberbingo” där olika aktiviteter genomförts, till exempel att arbeta ståendes en hel dag eller baka lussebullar. Alla på kontoret som vill har fått vara med och tävla, först till bingo varje vecka har fått hem ett pris. Vi får väl se om någon lyckas få ihop hela sin bingobricka för att ta hem vårt specialpris. Vi har även valt att dela ut pris för bästa bild (vissa aktiviteter har krävt bildbevis) och där har vi en hel del kandidater vill jag lova. Tror dock ingen vill att jag lägger upp dessa bilder här. Har fått många fina bilder där mina kollegor står och borstar tänderna på ett ben bland annat.

Stort fokus under quizen, vi var nog inte så säkra på våra svar som det ser ut.

Som du säkert läst i Younes senaste inlägg hade vi även en digital AW med alla kollegor i Sverige. En tid innan denna skulle hållas fick vi svara på ett quiz och om det gick bra fick vi chansen att tävla i direktsändningen. Till slut blev det bestämt att jag och min kollega Måns skulle vara med och tävla. Även Måns tillhör kontoret i nordvästra Skåne, så detta blev en tävling på blodigt allvar. Tyvärr tog Måns hem segern. Jag tror dock fortfarande inte att han fick rätt på alla frågorna utan hjälp, men men men jag är inte bitter… Det är ju åtminstone inte varje dag man får prata med Mikael Tornving. Jag kommer i alla fall aldrig glömma att en flamingo får sin rosa färg på grund av födan, man lär sig något nytt varje dag.

Det är svårt att summera denna tid då jag varit med om så mycket. Men det jag främst vill få sagt är att vara en del av en organisation som EY inte bara handlar om jobb, utan om mycket mer – det är viktigt att ha kul på vägen också. Det finns fortfarande chans att bli en del av oss så skynda dig in och sök någon av våra lediga tjänster innan ansökningsperioden stänger.

Med det sagt vill jag tacka för att du följt oss under hösten och önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi hörs under 2021 igen!