En blandning av uppdrag

Hej igen kära läsare!

Trots höstväder och hemarbete går veckorna så snabbt och det har redan hunnit bli december. I skrivande stund har jag till och med snö utanför mitt fönster från hemmakontoret. Sedan mitt senaste inlägg för några veckor sen har jag faktiskt inte varit på kontoret en enda gång då vi återgått till samma hårda restriktioner om hemarbete som vi hade i våras. I detta inlägg tänkte jag berätta lite mer om min grupp och om vilka typer av uppdrag jag jobbar med.

Som jag skrivit om i ett tidigare inlägg, så är audit på Stockholmskontoret uppdelat i sju stycken grupper som är fastighet, tillväxt, globala, publika, US Gaap, finansiella och offentliga gruppen. Jag tillhör och jobbar i den offentliga gruppen som även kallas GPS, Government and Public Sector. I vår grupp finns det både finansiella revisorer, verksamhetsrevisorer och hållbarhetsrevisorer. Totalt är vi 59 personer i gruppen och har en stor spridning på uppdrag. Jämfört med de andra grupperna har vi inte så många aktiebolag, utan i stället har vi föreningar, stiftelser, kommuner och projekt som vi granskar. Detta gör att fokus flyttas från intäkter och resultat som vanligtvis är det viktiga i ett aktiebolag, till att kolla på kostnadssidan i stället. Jag är med och granskar en hel del projekt som vanligtvis har fått eller sökt bidrag. Då är kostnaderna i fokus och vi utgår ifrån de kriterier som bidragsgivaren har angett. För föreningar är det viktigt att verksamheten gör aktiviteter som gynnar medlemmarna och för stiftelser blir ändamålet viktigt då medlen de delar ut ska vara i linje med stiftelsens stadgar.

Det är helt klart en blandning av uppdrag jag har fått jobba med under mitt första år. För det mesta jobbar jag med mindre uppdrag, vilket jag gillar då man får en bra överblick och förståelse för hela uppdraget. Som Veronica nämnde i detta inlägg, så är ingen dag den andra lik och det stämmer verkligen när man har flera uppdrag samtidigt. Eftersom jag främst har mindre uppdrag brukar jag jobba med ett uppdrag i 2–3 dagar. Jag har endast ett fåtal uppdrag som jag är bokad på och jobbar med under en hel vecka. Fördelen med att jobba med flera mindre uppdrag är att jag har fått möjlighet att jobba med väldigt många olika team från vår grupp. För att vara lite mer exakt så har vi varit nio stycken i det största teamet jag varit med på. I vissa uppdrag har det bara varit jag och såklart en mer erfaren kollega som har sett över och kvalitetssäkrat granskningen.

Det är fortsatt hemarbete som gäller de kommande veckorna och nu innan årsskiftet jobbar vi likt vi gjort under hösten med att bli klara med allt som går att göra redan nu inför bokslutsgranskningen till våren. Främst är det processgenomgångar för att förstå verksamheters rutiner och hur de fungerar.

Förutom jobb har vi i vår grupp fortsatt digitala veckopratstunder för att behålla sammanhållningen och för att kunna stämma av saker med varandra. Utöver det så är det inte långt kvar till vårt sista gruppmöte innan jul där vi kommer att utse en vinnare av gruppens run challenge som vi har haft de senaste veckorna. Och såklart ser jag också fram emot EY Winter Bash i veckan, EY:s första digitala AW någonsin för hela Sverige!

Vi hörs snart igen!
Lisa