Varför jag sökte mig till EY

Som du kanske vet, om du har läst mitt första inlägg, jobbade jag på ett annat konsultbolag innan jag började på EY och skillnaden är enorm. Jag gick från att jobba på ett väldigt litet konsultbolag till att jobba på EY som har över 300 000 medarbetare världen över. Men varför valde jag att söka mig till EY? Det var en del olika faktorer som spelade roll för mig. I detta blogginlägg tänkte jag sammanfatta varför jag valde att söka mig till EY och vilka fördelar jag ser med att vara en av EY:s många medarbetare.

Här står jag utanför EY:s kontor i Stockholm, glad över mitt beslut att söka till EY.

Utbildning och utveckling
Om jag skulle beskriva mig själv skulle jag säga att jag är en nyfiken person som alltid vill lära mig något nytt. (Kanske var det därför jag deltog i tre olika utbytesprogram under studietiden?!) Det kändes viktigt för mig att ha en arbetsgivare som ger mig chansen att ständigt utvecklas på jobbet och som uppmuntrar mig att stiga utanför komfortzonen. Världen omkring oss genomgår en ständig förändring, så jag ville ha ett jobb där jag också kan förändras. Inom EY finns många möjligheter och program för utbildning och utveckling. Två exempel på utbildning som EY erbjuder kan du hitta i äldre karriärbloggsinlägg HÄR och HÄR. Syftet är att du som anställd ska kunna samla kunskap och erfarenhet för att fylla på din konsultverktygslåda.  

Ett internationellt bolag
På vårt instagram-konto (@eysecareers gå in och följ!) har du under veckan kunnat följa några svenska EY-medarbetare som jobbar på olika kontor världen över. Det är onekligen spännande att jobba för ett så internationellt företag som EY som finns i drygt 150 länder. Det finns inget McDonald’s på Island, men det finns så klart ett EY-kontor! När man jobbar på EY, även här i Stockholm, får man träffa och jobba med människor av olika nationaliteter.

För mig kändes det också viktigt att jobba för ett bolag som värderar mångfald och inkludering. Jag måste erkänna att det kändes lite läskigt att börja jobba heltid i ett land där jag inte har växt upp. Hur skulle jag kunna passa in och bli en del av teamet? Skulle jag berätta att jag aldrig ätit Västerbottenpaj och inte kan ett enda ord i en Håkan Hellström-låt? Eller skulle jag bara låta bli? Det har inte varit något problem alls! På EY pågår ett aktivt inkluderingsarbete. Olika bakgrunder ger ju ett bredare perspektiv.

Ett större syfte
För mig har det alltid varit viktigt att känna att jag har ett större syfte med mitt arbete. Att få jobba med något som har en positiv påverkan på något som i slutändan gör världen lite bättre. En bok som har inspirerat mig är ”Grit: The Power of Passion and Perserverance” av Angela Duckworth. I boken skriver hon bland annat: “At its core, the idea of purpose is the idea that what we do matters to people other than ourselves.”  Det låter kanske lite klyschigt, men för mig kändes EY som ett företag där jag skulle kunna nå just det målet. EY har tydliga värderingar och strävar efter att ha en positiv påverkan på såväl arbetslivet som affärsvärlden. EY:s syfte ”Building a better working world” guidar det arbete som vi gör. EY är också företag som tar ansvar för att bidra till ett bättre samhälle. Här kan du läsa mer om EY:s syfte!

Här ser ni att EY:s syfte ”Building a better working world” som ständing återkommer i vårt arbete.

Det sociala
Den sociala delen var också viktig för mig. Jag tycker att det är otroligt givande att träffa och lära känna nya människor. Nu blev det inte riktigt som jag hade tänkt med den sociala biten i och med den global pandemin. I dessa tider kan vi inte umgås med våra kollegor så som vi skulle önska. Men när det inte härjar en global pandemi finns det massor med olika aktiviteter och evenemang. Där får man chans att lära känna sina kollegor ännu bättre och kanske ha lite kul. För mig är den sociala delen en viktig pusselbit för att trivas bra på jobbet.

Ja, här har vi några anledningar till att jag sökte mig till EY. Om du är nyfiken på hur det är att jobba på EY eller om du har några specifika frågor, är du så klart välkommen att kontakta mig på Linkedin.