Hej från EY:s Student Relations Team!

Hej karriärbloggsläsare – vad kul att få göra ett gästspel här! Jag som skriver detta inlägg heter Hanna, och förutom att arbeta med revision på Stockholmskontoret, är jag en av två ”Head of Student Relations” – ansvariga mot Uppsala universitet. Att vara en del av Student Relations Team innebär att vi med hjälp av studentföreningar och studentkårer runt om i Sverige skapar tillfällen för möten mellan EY och studenter. Mötena sker ofta genom olika sorters event som caselösning, föreläsningar eller sociala aktiviteter, men också under större arbetsmarknadsmässor och i längre löpande mentorskapsprogram. Fantastiskt roligt tänker du – och det har du helt rätt i!

Att vara skolansvarig är ett varierande internt projekt som jag och mina kollegor inom Student Relations Team har möjlighet att komplettera våra ordinarie tjänster med. Jag tycker att kontakten med studenter ger ett mervärde till mitt arbete, och det visar också på en av många olika vägar som är möjliga att ta inom din karriär på EY. En stor anledning till att jag själv hamnade i en revisionstjänst just här var den närvaro som EY hade under mina studieår i Uppsala – och därför känns det både kul och nyttigt att fortsätta det arbetet mot nya studenter och möjliga nya kollegor.

Som vi alla på olika sätt blivit uppmärksammade på har det senaste året inte varit ett allt för typiskt år vad gäller någonting egentligen. Om du bläddrar tillbaka lite här i bloggen kan du läsa om allt från tips för hemarbete till hur de första veckorna som nyanställd har sett ut trots att mycket av arbetet skett på distans både med andra kollegor och kunder. Att covid-19 påverkat hur vi arbetar är det ingen tvekan om – men betyder det att vi under det senaste året inte haft några studentmöten likt de jag pratat om ovan? Absolut inte! Vi har under det senaste året både genomfört etablerade event omgjorda till digitala varianter och tillsammans med studentföreningarna varit kreativa i att hitta nya sätt att mötas på. Jag tänkte passa på att dela med mig av några av de aktiviteter vi haft under året.

Digitalt caseevent tillsammans med Uppsalastudenter .

Under tidig vår i samband med att restriktioner för hemarbete kom ut, gjordes eventet ”EY Amazing Case” om till en digital version där cirka 30 studenter via Zoom löste case tillsammans med några kollegor från Stockholmskontoret. Eventet ser vi som en vinst då det både blev av och markerade lite av det som blev studentevent 2.0 i vårt samarbete under året.

Vi har även haft ”EY Q&A” där studenter haft möjlighet att skicka in frågor till oss och våra kollegor, som senare besvarades i videoformat och presenterades på Föreningen Uppsalaekonomernas Facebooksida. Vi har kollegor som runt om i landet har deltagit på lyckade virtuella arbetsmarknadsmässor och vi har under hösten varit och seglat i Stockholms skärgård tillsammans med Uppsalastudenter under ”Regattan”. Även detta event kändes som en vinst då vi äntligen hade möjlighet att, genom ett mindre antal deltagare och utomhusaktivitet, fysiskt träffa studenter efter många månader utan sådana möten.

Segling i Stockholms skärgård i snygga kepsar.

Som några avslutande ord vill jag passa på att göra ett medskick till dig som fortfarande studerar: Engagera dig! Det kan vara i form av ”längre” engagemang i en studentförening där du ges möjlighet att öva på allt från projektledning till att skapa ett roligt kontaktnät från din studietid. Men det kan också vara ett engagemang i form av att du tar del av de event som din studentförening anordnar. Under ett studentevent med ett företag har du inte bara möjlighet att visa upp dig själv för en potentiell arbetsgivare, utan kan även att bilda dig en uppfattning om vad du själv letar efter i en arbetsgivare. Win-win med andra ord!

För att få information om vad som stundar på just din skola, kontakta gärna ansvarig EY-representant som du hittar här. Vi svarar gärna på frågor du kan tänkas ha! Ett varmt tack för mig för denna gång, hoppas vi träffar just dig på ett event framöver, digitalt eller fysiskt!

Hanna