Att börja på EY – Förväntningar vs. Verklighet

Nervös inför min första dag? Jag? Det kan du glömma!
Nja, riktigt så brukar det nog inte låta för de flesta av oss dödliga. Jag tror att det är en väldigt mänsklig reaktion att vara nervös inför den första tiden på ett nytt jobb. Något annat som präglade tiden innan min första dag som konsult på Technology Risk, var de många förväntningar, funderingar och kanske till och med fördomar som snurrade i mitt huvud. Jag har i ett tidigare inlägg redan beskrivit vad jag som konsult på Technology Risk gör om dagarna, så jag kommer inte gå in närmare på det igen. Men eftersom jag samlat på mig hela sex veckors arbetslivserfarenhet på EY (jaja, det är okej att kalla mig veteran) känner jag mig mogen att jämföra de förväntningar jag hade med det jag erfarit hittills. Jag tänker därmed dedikera det här inlägget till just detta!

Hösten är verkligen här, och på regniga dagar känns det rätt nice att kunna jobba hemifrån.

Låt mig presentera de största och mest energikrävande funderingarna jag hade inför mitt nya jobb:

Herregud – vad jag minns jag egentligen från universitetet?!
Det var nog min första tanke inför mitt nya jobb. Vilka kurser läste jag egentligen under de där åren? Vad borde jag kunna? Vad förväntar man sig att jag ska kunna? Jag har nu insett att det faktiskt inte är hela världen om du inte kommer ihåg allt du lärt dig. Missförstå mig inte, en utbildning är så klart grunden för att man ska kunna göra ett bra jobb. Min kunskap utvecklades enormt under min utbildning, inte bara inom data- och systemvetenskap och företagsekonomi, utan även inom problemlösning, projektbaserade arbetssätt och presentationstekniker. Men sedan jag började EY har jag verkligen fått alla verktyg jag behöver för att utföra det arbete som förväntas av mig. Man genomför kontinuerliga trainings, och det finns alltid någon vänlig själ som kan svara på ens frågor. Ingen förväntar sig att du ska komma ihåg vad den där professorn sa på en föreläsning för tre år sedan. All kunskap och erfarenhet du kan bidra med är ett stort plus, resten löser sig med tiden!

Vad vore väl ett inlägg på Karriärbloggen i dessa tider utan en bild på ett hemmakontor.

Jag måste köpa kontorsstol och kopiator, för nu ska det byggas hemmakontor!
Att anställas under en pandemi är en märklig situation. Inför min första tid på EY kände jag mig lite orolig. Kommer vi bara att arbeta hemifrån? Måste jag starta en videokonferens för minsta lilla fråga? Men det visade sig att verkligheten skulle bli lite annorlunda. Självklart följer EY de riktlinjer och restriktioner som gäller. Men om man behöver befinna sig på kontoret går det att boka en plats på behörigt avstånd till andra. Genom dekaler, skyltar och klisterlappar påminns man ständigt om att hålla avstånd och handspriten är utplacerad i varje hörn. Att få tillbringa lite tid på kontoret har verkligen gjort det möjligt för mig och mina nya, fina kollegor att lära känna varandra och skapa en någorlunda normal vardag som nyanställda. Ja, det kan bli lite köbildning ibland när det är en maxgräns på två personer i varje hiss. Därför är det också lite skönt att jobba hemifrån ibland, för ärligt talat har det sina fördelar (som kombinationen av orden pyjamas och soffa – behöver jag säga mer?).

Ja, nu lär jag ju få jobba dygnet runt.
Nu tycker jag att det är dags att arkivera bilden jag hade förut om nyanställda, hungriga konsulter! För det här var faktiskt en av mina stora funderingar inför mitt nya jobb. Skulle mina kollegor förvänta sig att jag jobbar övertid? Ska jag ta avsked av mina vänner? Borde jag flytta närmare kontoret? Svaret är såklart nej. Ingen vill att du ska slita sönder dig. Visst kan det krävas att man jobbar mer i vissa perioder. Arbetsbördan varierar beroende på säsong, och därmed också övertiden. Jag fick äran att slängas rakt in i IT-revisionens högsäsong, vilket innebar ganska mycket jobb. Samtidigt kan jag med handen på hjärtat säga att när arbetet är spännande glömmer man lätt bort att klockan går 🙂

Ett taggat gäng under en löpträning på höstvackra Djurgården.

Träning – farväl, det var trevligt att känna dig </3 .
Som före detta elitidrottare och numera träningsgalen motionär var detta något jag grubblade över innan jag skulle börja på EY. Jag behöver träna för att må bra och kunna prestera på mitt arbete, och hur man kombinerar träning med ett heltidsjobb kändes klurigt. Med facit i hand kan jag konstatera att ja, det är klurigt. Det har inte alls varit lätt för mig att orka träna efter en hel dags arbete fullproppat med nya intryck. Men något som faktiskt underlättar är det faktum att det på EY i Stockholm finns olika sektioner för träning! Jag har exempelvis varit med på löpträning med löpsektionen, som utgår från kontoret direkt efter arbetstid. Ett glatt och peppigt gäng kollegor samlas då för cirka en timmes löpträning som leds av en utbildad löpcoach. Hur kul som helst om ni frågar mig, och verkligen något jag uppskattar att EY erbjuder! Om inte löpning är din stora passion i livet, kan jag tipsa om att det även finns sektioner för fotboll, racketsporter, längdskidor, yoga, med flera.

Så, jag hoppas att jag med hjälp av mina egna exempel har punkterat några eventuella farhågor du kanske har inför att börja på EY (eller kanske vilket nytt jobb som helst?). Är det något annat du funderar över, eller vill du bara bolla tankar, tveka inte att slänga iväg ett meddelande på Linkedin eller liknande!

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

/Elin