Nästan ett helt revisionsår

Hej kära läsare!

Mellan två lappar på kontoret som påminner om att hålla avstånd.

Mitt namn är Lisa och jag började jobba inom Assurance på EY i januari. Nästan ett helt revisionsår har jag alltså jobbat, men litegrann i fel ordning då uppdrag vanligtvis startar med planering och förberedelser under hösten, följt av bokslutsgranskningen på våren. På Stockholmskontoret är revision uppdelat i sju stycken större grupper och jag tillhör gruppen Government and Public Sector (GPS). Enligt mig en spännande grupp som inte bara granskar aktiebolag, utan även stiftelser, föreningar och projekt. Utöver det har vi även verksamhets- och hållbarhetsrevisorer i vår grupp.

Både Stockholm och att jobba med revision var något helt nytt för mig. Jag kastades rätt in i högsäsongen, vilket innebar många uppdrag öppna samtidigt och massor att göra. Vi jobbade nästan uteslutande på plats ute hos kunder och det var så klart lite nervöst att med en gång ställa frågor till kunderna och be om underlag. Mina första veckor såg jag knappt kontoret förutom på kvällarna. Efter kundbesök började kollegor komma tillbaka till kontoret för att samlas och äta lite övertidsmat för att sedan fortsätta jobba ett par timmar till. För mig som nyinflyttad i Stockholm har alla kundbesök gjort att jag snabbt lärt mig stadsdelarna och hur jag ska ta mig runt här.

Trots att jag började mitt i högsäsongen fick jag det absolut bästa välkomnandet. Det finns alltid mer erfarna kollegor som vill hjälpa till och svara på alla mina frågor om hur jag ska gå tillväga, varför vi gör vissa granskningsåtgärder och vad alla förkortningar betyder. Det är också guld värt att bli tilldelad en fadder och en counselor. Detta gjorde att jag snabbt kände mig hemma och jag har lärt mig så mycket då de alltid finns till hands för mina frågor. Min fadder ställer jag fortfarande massor med frågor till och min counselor är mer vägledande och tillsammans sätter vi upp en plan med mål för mig.

Fångade lite sol under intensiva kursdagar i Djurönästet.

Vi är nog alla överens om att 2020 har varit ett utmanande och annorlunda år. EY var snabba med att ställa om till hemarbete och digitala lösningar. Jag är väldigt glad att jag hann jobba ett tag och komma in i våra arbetssätt innan det blev distansarbete, som faktiskt har gått förvånansvärt bra. Covid-19 har satt stopp för många planerade roligheter så som stora AW:s och gruppaktiviteter. Introduktionskursen som brukar hållas i Toledo anpassades genom att vi delade upp oss på olika ställen runt om i Sverige, vilket blev jättebra.

Mycket av vårt arbete sker fortfarande på distans och medarbetare som behöver jobba från kontoret måste boka plats. För att behålla sammanhållningen har vi digital fredagsfika varje vecka, samt check-in calls där vi i små grupper går igenom hur det går och hur veckan som kommer ser ut.

Jag har lärt mig otroligt mycket under mina tio första månader på EY och det fortsätter i samma takt med nya arbetsuppgifter och lika många frågor. 

I vår grupp har vi just nu en avokado-tävling och förhoppningsvis kommer detta bli två fina plantor.

Vi hörs snart igen!

Lisa