Superettanfotboll med Umeå FC och redovisningskonsult på EY!

Hej!

Fokuserad blick från min vänsterbacksposition i en hemmamatch mot Norrby.

Innan du börjar läsa detta är det kanske inte uppenbart vem jag är, så jag tänkte börja med att beskriva mig själv lite kort! Jens Stigedahl heter jag, är 24 år och jobbar som redovisningskonsult på EY samtidigt som jag spelar fotboll för Umeå FC i Superettan.

Jag är inne på min åttonde säsong i Umeå FC och har under de senaste åren kombinerat elitfotboll med studier. Först på Umeå universitet, sedan på Norrlands Yrkeshögskola där jag läste till redovisningsekonom. Jag tog examen sommaren 2020 och fick sedan jobb inom Assurance på EY:s kontor i Umeå. Personligen tyckte jag att det fungerade väldigt bra att kombinera studier med fotboll. Studierna var för det mesta flexibla vad gäller tid och plats , vilket är perfekt när fotbollen innebär många resor − ibland är jag bortrest flera dagar i veckan.

Hur fick jag då jobb på EY? Jo, utbildningen på Norrlands Yrkeshögskola involverar mycket praktik och jag gjorde min praktik hos EY. Sedan hade jag turen att få (eller ha förtjänat?😉) fortsatt förtroende och en anställning väntade här efter min examen. Jag har verkligen trivts på Umeåkontoret från dag ett. En stor anledning till det är alla kollegor som är trevliga, kompetenta och som hjälpte mig när jag hade en och annan fråga under praktiken. Okej… ska jag vara ärlig så hade jag väldigt många frågor och det har jag fortfarande. Men kollegorna ville mer än gärna hjälpa mig vid minsta lilla frågetecken och det gjorde mig mer säker i det jag gjorde! Jag visste att jag alltid kunde fråga någon och få hjälp, vilket är en trygghet.

Min kontorsplats efter kvalvinsten 2019, vilket innebar att Umeå FC avancerade till Superettan för 2020!

I och med att jag fick anställning på samma ställe där jag gjorde min praktik, har jag kommit in i jobbet snabbt. Jag lärde mig många saker under min praktik och behövde egentligen ingen omfattande upplärning när jag väl började jobba ”på riktigt”. Förutom jobbet har du alltid kul på kontoret i Umeå! Det finns till exempel ett bordshockeyspel som används mycket på fikaraster och luncher, men vi behöver inte gå in på hur det går för mig i det… som tur är har det gått bra på andra fronter! Vi (Umeå FC) gick upp till Superettan inför denna säsong. När jag kom tillbaka till kontoret efter den matchen var min plats pyntad med ballonger, kort och kanske det viktigaste… en brödrost så att jag kunde rosta mitt fikabröd om jag ville det. En glad och härlig överraskning som gjorde att jag kände mig ännu mer välkommen, om det nu var möjligt.

Jag har en halvtidstjänst på EY och mina dagar ser väldigt olika ut. Vissa dagar jobbar jag, andra inte. Vissa dagar jobbar jag på kontoret, andra hemifrån eller på bussen eller flyget. Ibland jobbar jag även på hotellet om det skulle behövas. En stor fördel med jobbet är att det i princip går att jobba överallt bara man har internetuppkoppling och dator. Det passar mig perfekt, eftersom fotbollen tar mycket tid med resor och träningar. Det hade inte gått att kombinera med ett jobb som har mer fasta tider. Just detta, att man kan jobba lite överallt påminner väldigt mycket om det jag nämnde ovan om studierna och det är något som är en förutsättning för mig personligen!

I skrivande stund är det onsdag, klockan har slagit 12.15 och jag har precis kommit ut från vår matchgenomgång på hotellet. Nu sitter jag i lobbyn med en kaffekopp vid min sida. Här tänkte jag sitta i någon timme till för att sedan gå upp på rummet och samla krafter inför kvällens match. Att jobba vid sidan av fotbollen ser jag endast som en positiv sak, då det gör att jag känner mig lite fräschare i skallen när jag väl tränar eller spelar match. Vilket jobb du än har tycker jag det är viktigt att kunna släppa jobbet helt ibland, och i dagsläget när jag har två jobb släpper jag det genom att hoppa emellan!

En visuell representation av fotbollsspelaren/redovisningskonsulten Jens! Fint illustrerad av Umeå FC:s medieansvarige Markus Wikström (@Marwiken).

Jag skulle vilja avsluta det här inlägget med att säga att jag riktigt tacksam för att jag får göra två saker som jag verkligen tycker om (vilket du kanske redan listat ut av mitt inlägg). En flexibel arbetssituation är en grundpelare för mig och jag kan verkligen tipsa alla i liknande sits om att jobba på EY!

Nu ska vi bara avsluta spelsäsongen trots covid-19… vilket (likt inom många andra områden) har blivit en utmaning i sig under 2020.

Jens