6 veckor in…

Då var det äntligen min tur att få skriva mitt första inlägg på denna blogg. Från det att jag fick reda på att jag var en av de nya som skulle börja på EY fram till min första dag, fick jag av många runt omkring mig höra ”Oj, då kommer du få jobba mycket” och att jag måste vara beredd på att det kommer att vara extremt stressigt. Jag har nu jobbat i exakt sex veckor som kantats av nervositet, upprymdhet samt en och annan förvirring. Mina fyra första veckor på EY bestod av utbildningar från morgon till kväll.

Efter intensiva dagar blev det ett och annat dopp i poolen.

Som Veronica nämnde i sitt inlägg förra veckan, blev det tyvärr ingen resa till det omtalade Toledo. Vi i region Syd fick i stället ta oss ner till Ystad där vi spenderade en hel vecka på deras saltsjöbad. Där kombinerades utbildning med spa, shuffleboard och mat i mängder. Jag förstår nu varför man säger att man aldrig går hungrig under något av EY:s event eller varför en del, kanske med lite vemod i rösten, säger att man får räkna med 1 kg upp under varje år på EY. Skämt åsido, denna vecka var helt otrolig. Även om dagarna var intensiva och långa, så var det fantastiskt roligt att få träffa så många nya kollegor.

Här har ni mig och några nya kollegor från veckan i Ystad. Från vänster: Richard Berndtsson och Arvid Roth från Halmstad, Anton Lundh från Kristianstad, jag och Caroline Persson från Malmö.

Jag var dock extremt orolig över hur jag någonsin skulle kunna få in all information i mitt huvud. Det hjälpte inte heller att snegla på alla nya kollegor som såg ut att förstå vartenda litet ord som våra utbildare snackade om… Även om de mer erfarna kollegorna gång på gång sa att ”detta är något som ni lär er med tiden” eller ”ställ mycket frågor, alla vill hjälpa er” så fanns den där oron alltid kvar. Det var först när vi skulle få göra en egen revision i utbildningssyfte som jag förstod att vi alla sitter i samma båt och att det snurrade ungefär lika mycket i allas huvuden och inte bara i mitt. Men som en av utbildarna sa till mig och några av mina nya kollegor ”det jag tycker ni ska ta med er härifrån är att ni har haft väldigt kul och det är också viktigt”. Kul hade vi verkligen och det är väl kanske så jag skulle summera veckan i Ystad; extremt kul!

Men WOW vad man lär sig snabbt! I dag har jag jobbat med ett par mindre bolag. Självklart uppstår det fortfarande en hel del frågor och jag har fått ta många samtal med min ”buddy” om hur jag ska gå tillväga. Men jag måste ändå säga att jag är förvånad över vad jag lärt mig under mina utbildningsveckor och hur mycket jag faktiskt lyckats ta in. Det är blandade känslor inför den kommande högsäsongen, men jag har ju faktiskt ett tag till på mig att landa i min roll som revisionsmedarbetare. Och jag är säker på att med alla kollegor runt omkring mig, så kommer det gå galant.

Så, mitt tips till dig som kanske funderar på att söka till EY − SÖK! Lyssna inte på alla runt omkring som påstår sig veta hur det är att arbeta här. Jag själv lyssnade kanske en aning för mycket, vilket resulterade i onödig stress och nervositet. Jag skulle aldrig vilja byta dessa veckor mot något annat och man lär sig inte bara en, utan tusen nya saker varje dag. Gillar du en ständig personlig utveckling och att ta dig an nya utmaningar, så känner jag ingen tvekan om att du är den perfekta kandidaten för att arbeta här.