Glad, lycklig och nyanställd

18 augusti 2020.
Klockan är 6.30 på morgonen. Väckarklockan ringer. Solen strålar utanför fönstret. Jag går upp, äter frukost och gör mig klar för min första dag på EY. Fjärilarna i magen är mer uppenbara än någonsin tidigare. Jag ser mig själv i spegeln och tänker att “NU är det dags att börja ett nytt kapitel i livet”.

Det har gått ungefär sex veckor sedan jag nervöst vandrade in på EY:s huvudkontor på Jakobsbergsgatan i Stockholm. Utan att egentligen veta vad som väntade, vilka personer man kommer träffa framöver eller vilka utmaningar man kommer ställas inför, var det utan tvekan en skräckblandad förtjusning som tog över hela kroppen. Med ett alldeles underbart studentliv och ett sista förträffligt sommarlov bakom mig kände jag mig ändå mer redo och upprymd än vad jag gjort på länge – och några veckor in i arbetslivet kan jag utan tvekan påstå att jag fortfarande är minst lika upprymd!  

För att introducera mig själv lite snabbt är mitt namn Veronika. I somras tog jag min civilekonomexamen i företagsekonomi med inriktning redovisning och styrning från Karlstads universitet. Jag är en av de lyckligt lottade nyanställda i RHC-gruppen inom Assurance på EY:s huvudkontor i Stockholm, där RHC står för Real Estate, Hospitality & Construction. Förutom en anställning på EY har jag även fått äran att bli en av årets karriärbloggare, vilket jag tycker ska bli superkul! Som en följd av den sistnämnda äran är det dags för mitt allra första inlägg i vilket jag tänkte berätta om min första tid som nyanställd på EY. 

Efter att ha tagit mina första kliv in på kontoret möttes jag av ytterligare elva nya och förväntansfulla kollegor tillhörande RHC-gruppen. Dagen började med att vi kort skulle lära känna varandra och fortsatte med tillställningar som att kika runt på kontoret, installera all utrustning som skulle behövas framöver, plåtas för passerkort (som för övrigt alltid är ett ocharmigt moment) och i princip allt annat som en introduktionsdag kan tänkas innehålla. Resten av veckan bestod av olika kurser där vi fick lära oss om EY:s organisation, de möjligheter vi har framför oss, samt kurser där vi repeterade lite bokföring från skolan − med andra ord, en extremt givande och blandad kompott av allt!

Veckan i Djurnäset bestod bland annat av härliga kvällsdopp i skärgården.

Andra veckan skulle vi egentligen ha åkt på utbildning till Spanien, men eftersom vi lever i en tid där den normala vardagen förhindras av en global pandemi, åkte vi i stället till Djurönäset i Stockholms skärgård. Att inte få åka till det omtalade Toledo i Spanien kändes självklart som en besvikelse till en början. Jag kan inte förneka att Spanien, värme och en introduktionsvecka med alla nyanställda i Norden låter som en ypperlig start på karriären på EY. Däremot kan jag efter en vecka i Djurönäset konstatera att jag nog inte hade velat ha det på något annat sätt.

Veckan i Djurönäset bjöd på långa dagar med utbildning inför det kommande arbetslivet som revisor. Vi blev introducerade till en mängd olika arbetssätt, arbetstänk, begrepp, förkortningar på begrepp, och hur alla ovannämnda faktorer hänger ihop. Förutom att lära sig mycket teoretiskt, var Djurönäset ett perfekt tillfälle att lära känna alla kollegor bättre, både i RHC-gruppen och i andra grupper. Vi bjöds på trerättersmiddag varje kväll, hade tillgång till en drömmig (och varm!!!) utomhuspool, bastu och biljard. Vi hade helt enkelt en allmänt bra tillvaro. Jag tror att veckan på Djurönäset och det faktum att vi endast var ett fåtal grupper på plats, var en bidragande faktor till den underbara sammanhållning vi har inom gruppen i dag – något som man känner sig extremt tacksam för.

Efter ett par veckors utbildning kan jag utan tvekan säga att arbetet har dragit igång på riktigt. Trots att jag sedan tidigare har två års erfarenhet av revision då jag under min studietid hade möjlighet att jobba som revisorsassistent, har jag nog aldrig känt mig så osäker som jag gjort sedan jag började på EY. Vartenda musklick på datorn präglas av total osäkerhet och alla system och begrepp blir en enda röra i huvudet på en nyanställd. Däremot måste jag verkligen lyfta alla kollegor man får jobba med. Det finns alltid någon att fråga om jag behöver hjälp − oavsett hur lång arbetslivserfarenhet personen ifråga har − vilket såklart är en enorm trygghet när man är nyanställd. Förutom det uppmuntras man även till att hela tiden fråga om man känner sig osäker, vilket också gör att det inte känns jobbigt att be någon om hjälp när det behövs.

Något som också varit tydligt under de första veckorna för årets kull av nyanställda är självklart corona-pandemin. Pandemin har tveklöst satt en stämpel på hur vi arbetar − majoriteten arbetar hemifrån, i stället för på kontoret eller ute hos kund. Möten och utbildningar hålls virtuellt i stället för fysiskt etcetera. Jag måste här passa på att lyfta hur EY har hanterat situationen. Som nyanställd har man fått valet att jobba från kontoret eller hemifrån om man så önskar. Instruktioner har tilldelats smidigt genom telefonsamtal och skärmdelningar, och jag är förvånad över hur bra det har fungerat!

På kontoret tar vi hand om varandra i corona-tider! På bilden ser ni mig påminna min kollega Markus om att sprita händerna med jämna mellanrum.

För att sammanfatta inlägget kan jag inte säga annat än att jag haft en alldeles drömlik start på min resa på EY. Det går visserligen inte att frångå det faktum att alla nya intryck och saker att lära sig gör att jag är tröttare än vanligt om kvällarna. Men det finns samtidigt inte en kväll där jag inte ser fram emot nästa arbetsdag. DET tycker jag ändå är en ganska bra bekräftelse på hur bra välkomnande man får av vår fantastiska organisation.

Är du intresserad av att få en lika drömlik start på karriären som jag fått och bli en del att vårt fantastiska EY? Just nu söker EY nya talanger till sina kontor runt om i Sverige. Klicka här för att komma till platsannonsen. Jag uppmanar alla att ansöka, för en sådan chans vore ju dumt att missa!