Ett år har snart passerat! – Time flies…

…when you are having fun (and helping clients and laughing with your colleagues of course). Ett år har snart gått. Detta blir mitt sista inlägg som karriärbloggare. Tiden har verkligen flugit förbi – samtidigt som det känns som livet innan EY med inlämning av exjobb och examen var länge sen nu.

Året har varit helt fantastiskt, lärorikt och roligt på alla sätt. Samtidigt påminns jag även om vad året inte har fått möjlighet att leverera. Corona vände upp och ner på världen och vi har nog alla påverkats på något sätt, kanske både privat och i yrkeslivet.

Arbetsmässigt har jag varit fullt sysselsatt under hela året. Projekten har avlöst varandra – och så även nu under våren. Men arbetet har skett hemifrån. Umgänget med teamet har blivit mer begränsat och sker inte på dagsbasis. AW:n sker virtuellt eller på annat lämpligt vis. Ja, skillnaderna mellan arbetet och vardagen före respektive efter årsskiftet är många – men det har trots allt fungerat väldigt bra att arbeta på distans, ha möten virtuellt och mötas upp på AW över datorn eller i parker utomhus på coronavänligt avstånd.

Det har verkligen varit ett fantastiskt år – och jag kan inte förstå att det snart är ett år sen jag började min fulltidsanställning på EY-Parthenon. Men som jag nämnde inledningsvis så påminns jag även om vad som fått pausas under våren. Tråkigt att behöva ställa in event och annat – men det gör mig samtidigt ÄNNU MER taggad på ett ”vanligt” år.

Saker jag ser fram emot under kommande ”vanliga” år:

Studentevent
Fysiska, roliga studentevent! Att få möjlighet att möta drivna och härliga studenter ser jag fram emot att få göra snart igen. Att få svara på alla de frågor studenter har rörande arbetslivet och konsultrollen – och få möta potentiella kollegor är alltid kul.

Åka skidor med teamet
Det har blivit en årligen återkommande tradition att stora delar av EY-Parthenon-teamet i Stockholm (alla som vill) åker till Åre och åker skidor i några dagar. Jag hade verkligen sett fram emot härliga dagar i snön med gänget. Hoppas på härliga skidmöjligheter nästa år istället!

EY:s sommarfest
Vi har två stora fester årligen på EY, en på vintern och en på sommaren. Nästan 1 000 personer deltar och stämningen är på topp. Sommarfesten, som skulle ägt rum i förra veckan, blev självfallet inställd på grund av den rådande situationen. Jättetråkigt för alla anställda, och lite extra tråkigt för mig och mina kollegor i festkommittén. Vi är ett team på sex personer, och det är vi som ansvarar för festernas utformning. Längtar till nästa sommarfest och möjligheten att få planera något fantastiskt festligt!

Tusen tack till alla er som läst mina inlägg och på olika sätt visat uppskattning under året! Det är nu dags att stänga bloggkapitlet och detta är som sagt mitt sista inlägg som karriärbloggare. När jag skriver detta inlägg skiner solen, värmen har kommit till Stockholm, och sommaren står för dörren. Året har gått fort – tiden brukar göra så när man har roligt. Jag är redo att välkomna min första sommar med semester istället för sommarlov. Och redo att välkomna ”vanliga” dagar och ”vanliga” år! (men för att koppla an till ett av mina första inlägg – i konsultrollen finns inga vanliga dagar) Jag ser i alla fall fram emot ytterligare ett härligt, roligt och lärorikt år här på EY/EY-Parthenon!

Återigen, TACK till er som läst mina inlägg under året!

Love,
Alexandra

Avslutar med en liten återblick i bildform.