Stänger året som skribent

Dessa morgnar är svåra att inte längta till.

Det var en nästintill fulländad plan. Uppfylld av semesteryra skulle jag gå upp tidigt, inhandla en frukostbaguette i den svala morgonsolen och sätta mig på balkongen för att knåpa på detta inlägg. Ett par timmar senare, i takt med att byn (och sambon) vaknade skulle det vara dags att trycka på knappen för att skicka inlägget för publicering, konkludera ”a job well done” för året som skribent och bege mig ut för att njuta av vad Rivieran har att erbjuda. Till och med en fastighetsmäklare hade haft svårt att göra superlativen rättvisa. Sen kom covid-19.

Förutom avsaknaden av en aktuell bild med azurblått vatten blir det dock inte så stor skillnad i inläggets approach, där jag tänkte ge en summering av vad jag skrivit om under året som gått. Någon sorts årskrönika, helt enkelt.

Jag fick äran att vara först ut för året med inlägget Toledo och varför osäkerhet kan vara din bästa vän. Som namnet skvallrar om belyser inlägget introduktionsveckan i Toledo, Spanien och hur min bakgrund skiljer sig från den typiska revisorsprofilen som många förknippar med EY.

I efterföljande inlägg, Karriärutveckling på EY, beskriver jag processen med Counselor och Buddy och diskuterar hur de processer och strukturer som finns inom EY kan accelerera ens yrkesmässiga utveckling.

Vad är det du jobbar med egentligen? För er som är nyfikna beskriver jag vad vi på Financial Accounting Advisory Services (FAAS) Process Excellence och Tech arbetar med och visar hur avdelningarna inom FAAS är organiserade.

Det fjärde inlägget tar sin utgångspunkt i min utbildningsbakgrund för att svara på frågan Hur passar EY in i verktygslådan?

Sammanfattningsvis ser jag konsultyrket som den bästa skolan för att snabbt bygga erfarenhet och expertis inom områden som inte nödvändigtvis är begränsade till min nuvarande roll. Projekt, angreppssätt och kunskap om finansiella processer och digitalisering är verktyg som jag kan rota fram ur min verktygslåda oberoende av kontext.

I inlägget “Vi växer kraftigt och letar hela tiden efter bra personer med rätt kompetens” berättar Magnus Sjölander, manager tillika min counselor om varför han sökte sig till EY, vad vi jobbar med och hur kompetens- och rekryteringsbehovet såg ut just då.

På en skala från hemmakontor till strykbräda, vem är du när du ”karantänar”? belyser en ny vardag under covid-19-pandemin:

Lika viktigt som det är att mentalt ”vara på jobbet” är det att ”gå hem”. Jag försöker hantera detta genom att i slutet av arbetsdagen lägga in någon aktivitet som tydligt kontrasterar mot arbete framför datorn

Slutligen har vi inlägget med titeln Konsult, startup eller linjeroll? där jag beskriver vad som var lockande med konsultyrket och vad jag ser för fördelar så här tre kvartal in i jobbet. Med risk att föregå inlägget, för er som inte redan läst det, adresserar jag områden som ackumulerad kunskap, varumärkeskännedom, bredd av uppdrag, global organisation, personlig utveckling och löpande fortbildning.

Innan jag trycker på den berömda ”Publicera”-knappen ska jag ta ett glas iste på balkongen i Nedre Johanneberg, Göteborg. Man kan ju åtminstone låtsas att man är i Frankrike… Om cirka tre veckor är det dags för semester på hemmaplan. Vi ska nog kunna njuta ordentligt även här.

Snart dags för semester på hemmaplan.

Slutligen: mitt varmaste tack till er som läst mina inlägg under året! Trevlig sommar!

Iste och sol är ett helt okej semester-substitut.