Är EY något för den som bryr sig om CSR?

Numera huserar jag en del på balkongen.

Sedan mitt senaste inlägg har det faktiskt inte hänt särskilt mycket när det kommer till min arbetssituation. Jag jobbar fortfarande hemifrån och har snart gjort det i två månader. Med andra ord börjar hemmakontoret, eller ”hoffice”, bli det nya normala. Något som däremot har förändrats är vädret och det börjar märkas att sommaren närmar sig med stormsteg. Detta innebär att jag har kunnat sitta utomhus på balkongen och jobba en del den senaste tiden, vilket känns lite lyxigt. Men, för att inte tråka ut er med ännu ett inlägg om hur det är att jobba hemifrån tänkte jag istället skriva om något helt annat där jag är någorlunda bevandrad, nämligen hur EY jobbar med Corporate Social Responsability (CSR). För några veckor sedan skrev jag om ett angränsande ämne i ett inlägg som handlade om EY Entrepreneur Of The Year och deras nya pris för årets sociala entreprenör. Det här inlägget kommer handla om hur man som anställd kan engagera sig inom liknande initiativ för att skapa nytta i samhället.

Precis som många andra mår jag ganska bra av att hjälpa till och göra något för ”the greater good”. Därför ville jag väldigt gärna veta om EY var något för den som bryr sig om CSR innan jag sökte mig hit. Svaret på frågan, som utan större tvekan var ja, var faktiskt en ganska viktig anledning till att jag sökte mig just hit. I själva verket uppmuntras man som EY-anställd till att på olika sätt arbeta i mindre projekt eller engagera sig för att förbättra samhället.

Mello och shawarma, här snackar vi integration!

Ett konkret exempel är initiativet ”Volunteering at work” som innebär att varje anställd årligen kan använda 16 timmar av sin arbetstid för en insats inom en ideell organisation. I praktiken går det ut på att hitta ett volontärarbete som exempelvis går ut på att hjälpa utsatta, arbeta med miljöfrågor, hjälpa sociala entreprenörer, etc. Jag har själv utfört volontärarbete genom en organisation som heter Individuell Människohjälp (IM) där jag är med i ett projekt som heter ”Duo”. Projektet går ut på att matcha etablerade svenskar med nyanlända svenskar för att förenkla integrationen av nyanlända i Sverige. Min Duo-kompis är en kille från Syrien som heter Yousif. Vi är ganska lika på många sätt då han älskar mat och drömmer om att studera ekonomi i framtiden. När vi har umgåtts har vi till exempel gått på genrepet av Melodifestivalen och käkat en del mat då vi delar ett stort matintresse. Just nu håller vi endast kontakten digitalt, men jag ser fram emot nästa gång vi ska hänga då han har lovat att bjuda hem mig till sin familj för en redig arabisk festmåltid!

Det finns ett annat initiativ inom EY som heter EY Ripples och som är riktigt häftigt. Jag har inte personligen engagerat mig i initiativet ännu då man som regel måste vara lite mer senior för att få göra det. EY Ripples går som regel ut på att man åker till utsatta delar av världen för att hjälpa sociala entreprenörer eller driva sociala och/eller hållbara projekt. Man är oftast borta under en längre tid och arbetar mer eller mindre som konsult för motparten där kostnaden är kraftigt subventionerad av EY. Trots att man oftast behöver vara mer senior för att driva ett större EY Ripples-projekt finns det möjlighet att använda sina 16 timmar från Volunteering at work för att stötta ett sådant projekt eller organisera ett mindre projekt från sitt hemmakontor.

Utöver dessa initiativ dyker det hela tiden upp möjligheter för den som önskar engagera sig inom områden man tycker är intressanta. För några veckor sedan var jag exempelvis med i något som kallades ”Hack the crisis” tillsammans med ett gäng kollegor på EY. Hack the crisis var ett initiativ från regeringen som gick ut på att hitta innovativa lösningar på den nuvarande krisen kopplat till COVID-19. Mina kollegor och jag arbetade under en helg med ett koncept som syftade till att skapa social stimulans för äldre människor som nu lever ganska isolerade. Vårt koncept gav oss en hedrande 3:e plats inom vår kategori. Med tanke på att det var över 7 000 medverkande i över 500 team så blev vi väldigt nöjda med vår placering. Vi jobbar fortfarande på vårt koncept och hoppas på att förverkliga idén på ett eller annat sätt.

Teamet från EY som spenderade en helg med att hacka coronakrisen.

En annan möjlighet som nyligen dök upp och som jag har börjat engagera mig i är ett initiativ för att jobba med hållbarhet internt inom EY. Detta initiativ startades inte av ledningen, utan av en mindre grupp EY-kollegor inom olika affärsområden (d.v.s. Assurance, Tax, TAS och Advisory). Initiativet kallas Klimatgruppen och har funnits ett tag, dock är jag helt ny och har inte arbetat så mycket med gruppen eller hållbarhetsfrågor ännu. Min förhoppning är att få arbeta mer med Klimatgruppen i framtiden för att skapa förändring internt inom EY. Sådan förändring behövs, framförallt med tanke på att EY ska bli klimatneutralt i slutet av 2020.

För att avsluta det här inlägget skulle jag vilja understryka att det inte finns några gränser för hur du skulle kunna engagera dig inom CSR-frågor på EY. Det finns redan en hel del initiativ på plats, men om du skulle komma på något du tycker behöver göras eller förändras, så kommer ingen stoppa dig om du driver ditt eget initiativ – så länge det faktiskt skapar någon form av nytta så klart!

Ha det bäst kära läsare och ta hand om dig i dessa konstiga tider!

Allt gott,

M