EY Badges: för den som vill fortsätta utvecklas!

God hemmasittande dag!

Från min hybrid till skrivbord och köksbord hälsar jag dig som läsare välkommen till mitt 7:e (?!) inlägg på Karriärbloggen. Några av mina bloggkollegor har beskrivit på ett föredömligt sätt hur de ändrat sina vanor och jobbar hemifrån, så jag ska inte bli långrandig kring det, men kika gärna på deras inlägg för en inblick i den nya tillfälliga vardagen.

Som mina kollegor beskrivit i tidigare inlägg har mycket i rutinväg ändrats… men självklart står morgonkaffet stadigt på den dagliga agendan. Här från ett soligt Umeå!

I stället får jag passa på att önska er god hälsa, hoppas att social distansering utövas i rimlig mån, men att kontakten ändå hålls med nära och kära i denna obeskrivligt märkliga tid. Har du som jag svårt att fokusera på mycket annat än ”du vet vad” kommer här ett lättnadens besked: detta är ett icke-virusrelaterat inlägg!

Innan jag introducerar dagens ämne får jag sätta upp en disclaimer som varnar för ett svengelskt inlägg… förhoppningsvis har jag din förståelse då temat satts på plats. Jag tänker introducera ett internt område på EY som jag haft tankarna mycket på under den senaste tiden, nämligen EY Badges. Badges är utbildningar (och certifieringar) som genomförs inom ett brett urval områden som AI, Cybersecurity, Transformative Leadership och snart även områden som Sustainability. Personligen tycker jag det låter dunderintressant då man får utveckla skills i form av en investering i sig själv, men även får ett certifikat som följer med en senare i arbetslivet – internt och externt. Då vi inom revision dammat av en högsäsong har inte riktigt fokus för mig legat på att påbörja en badge än, men i takt med att vi distanserar högsäsongen börjar mitt fokus riktas mot okända territorier.

Mitt i dessa tankar om framtiden fångade badges mitt intresse. Badges ges ut efter att man kunnat bevisa att man lärt sig om ämnet, utövat erfarenhet genom ämnet och bidragit på något sätt inom detta ämne. Dessa tre steg tillsammans med att det är din arbetsgivare som utfärdar själva certifikatet gör att bryggan mellan praktiskt och teoretisk krymper jämfört med många kurser inom högskola och universitet. Badges har funnits i ett par år och en grundtanke är ”future focused skills” där samtliga områden som erbjuds som badges ska vara väsentliga i framtida innovation.

En annan anledning till att mitt fokus vandrat mot information kring badges är att EY nyss lanserade en nyhet som fick många att bli imponerade. Vid vår senaste ”EY Global Webcast”, ett livesänt event där affärsmässiga riktlinjer och information presenteras, kom en spännande nyhet. På denna världsomspännande webcast informerades vi om sommarens lansering av ”EY Tech MBA”. EY Tech MBA är ett helt online och virtuellt program som leder till en Online Executive MBA. Denna kommer ges ut av Hult International Business School, en högt ansedd organisation med campus i Shanghai, Dubai, London och San Francisco för att nämna några. Denna kvalifikation till högre utbildning kommer vara tillgänglig för alla EY-anställda globalt…inklusive mig då, coolt right?!

Jag läste någonstans att man ska komma ut ur viruspandemin med ett nytt intresse eller talang. På bilden ser vi det nya jag kastat mig huvudstupa in i på slutet. Någon talang är det inte att tala om, men eventuellt intresse!

Hur hänger detta ihop med mitt initiala fokus på EY Badges? Jo, ser man det som en läroplan är det Badges-kurserna som leder till den slutliga utbildningen i form av en Tech MBA. Om jag skulle gå all-in för detta skulle jag behöva landa flertalet badges inom Technology, Leadership, och Business följt av ett slutligt större projekt.

Då det är rykande färska nyheter jag presenterar för dig är informationen tyvärr knapphändig, men det jag kan fastställa på ett personligt plan är att en återgång till studierna för en traditionell masterutbildning skulle innebära en tillfällig paus i karriärutvecklingen. Vad badges (och framöver EY Tech MBA) frigör är möjligheten att inte behöva välja mellan att investera i min egen framtida utveckling genom utbildning eller att fortsätta få praktisk erfarenhet hos en arbetsgivare. Badges öppnar upp möjligheten att göra detta parallellt – intressant, right? Kan inte bara vara jag som tycker det!

Nu ska jag iväg på hojen (vanlig hederlig cykel alltså, inget coolt motordrivet fordon) då jag börjat träna mot en spännande utmaning framöver – och det får bli detta inläggs cliffhanger tills vi ses igen!

Ta hand om varandra,

Hannes