Förändringar i en föränderlig tid

Mitt nya kontor på Blommensbergsvägen.

Det är minst sagt underliga tider vi befinner oss i och det är väl typ ingen som är helt opåverkad av den rådande situationen med COVID-19. Min största omställning är att jag sedan drygt tre veckor tillbaka arbetar hemifrån, vilket är lite speciellt. Vi som arbetar i Stockholm har blivit rekommenderade att arbeta hemifrån och den kund jag är på projekt hos arbetar också hemifrån, vilket inte ger mig någon som helst anledning att åka in till kontoret.

Möten, workshops och avstämningar
En stor förändring är så klart hur jag kommunicerar med både kollegor och kunder. I mitt projekt har det blivit viktigare att ha kontinuerliga avstämningar då vi aldrig ses fysiskt längre. Detta innebär att min projektledare och jag pratar med varandra på telefon eller genom ett digitalt verktyg flera gånger om dagen. Inom mitt kompetensområde EY Seren (som snart blir EY Doberman) har vi dagliga avstämningar för att se till att alla har något att göra och för att alla ska få lite social stimulans. Vi har även haft en intern workshop inom EY Seren där vi lärde oss använda två verktyg; Zoom och Mural, som är väldigt behjälpliga i workshopsammanhang. Den kunskapen min kollega och jag lyckades snappa upp tog vi med oss när vi genomförde en lyckad digital workshop med vår kund för några dagar sedan. Den var kanske till och med bättre än en vanlig fysisk workshop då det var mycket enklare för oss som faciliterade att hantera tidsbegränsningar och att styra diskussioner än det brukar vara.

EY Seren efter en digital workshop.

Förutom att kommunikationen på min arbetsplats har förändrats så har jag även börjat prata mycket mer i telefon med min familj och mina vänner än jag gjorde tidigare. Det har blivit viktigare att prata med nära och kära då många är ensamma eller oroliga och behöver någon att prata med. Så se till att ringa era nära och kära lite oftare om ni inte redan gör det – det är en winwin, jag lovar!

Arbetsplats
En ganska självklar förändring är så klart min arbetsplats som har flyttat från Jakobsbergsgatan till mitt hem på Blommensbergsvägen i Aspudden. I början av den här perioden var mitt hemmakontor i princip icke-existerande. Men eftersom EY vill förenkla för oss att arbeta hemifrån har vi fått låna med oss en del prylar om vi har en god anledning. Jag har lånat hem en skärm och ett tangentbord av den enkla anledningen att det förbättrar min arbetsmiljö och ökar min produktivitet väsentligt. Nu har jag allt jag behöver här hemma för att göra ett bra konsultjobb, förutom alla mina härliga kollegor så klart!

Daglig motion
Tidigare hade jag alltid en naturlig anledning till lite fysisk motion när jag åkte till och från jobbet. Nu börjar istället dagarna med att jag tar mig från sängen till soffan för att äta frukost för att sen röra mig från soffan till köksbordet för att börja arbetsdagen. För att undvika att bli kvar vid köksbordet och sitta inne hela dagarna försöker jag ta mig ut så mycket som möjligt samtidigt som jag undviker att trängas med folk. Därför promenerar jag dagligen i naturen kring mitt bostadsområde Aspudden och Vinterviken, vilket är helt fantastiskt! Jag har börjat upptäcka områden jag aldrig tidigare varit på och uppskattar mitt område mer och mer för varje dag som går. Jag går numera mer än 10 000 steg dagligen vilket jag absolut inte gjorde tidigare när min dagliga motion brukade begränsas till en promenad till och från jobbet + eventuellt en kort promenad på lunchen. Nu när våren har börjat visa sig från sin bästa sida är det även otroligt härligt att komma ut i naturen och promenera – vilket gör gott för både mitt välmående och min produktivitet. Jag har även börjat kombinera interna möten där jag inte förväntas vara särskilt aktiv med en skogspromenad, vilket aldrig hände tidigare och är riktigt härligt.

Lite godbitar från mina dagliga promenixer.

För att summera är det inte så farligt att jobba hemifrån. Det finns en hel uppsjö av digitala verktyg som gör det enkelt att stimuleras socialt och hålla takten i arbetet. Som tur är har ledningen inom EY tagit hela den här situationen på största allvar från ett väldigt tidigt skede. De har varit tydliga med vad som gäller och hur vi ska agera för att den här omställningen ska vara så smidig som möjligt för både anställda och kunder. Även om vi eventuellt kommer behöva jobba hemifrån ett bra tag framöver är jag inte särskilt orolig över hur det kommer gå med min arbetssituation – jag känner mig bara otroligt lyckosam som faktiskt har ett jobb där jag kan undvika folksamlingar och jobba på som vanligt utan större konsekvenser. Som före detta restaurang- och butikschef och med en pappa på 76 år är jag dock väldigt medveten om att det är många som är oroliga över framtiden och som har det väldigt tufft just nu. Mina tankar går därför till alla entreprenörer och äldre i vårt land som påverkas väsentligt mer än vad många av oss på EY gör – fortsätt kämpa!