En flexibel arbetsplats

Mulet och ruggigt väder men ICON-huset där EY:s Växjöteam sitter väcker trots allt uppmärksamhet.

Något jag verkligen värdesätter med att jobba på EY, som jag inte riktigt tänkte på innan jag började min anställning, är flexibiliteten för var och när man kan jobba. Jag tillhör Göteborgskontoret och trivs fantastiskt bra där. Men emellanåt dyker det upp saker som gör att det just den dagen eller stunden inte är optimalt för mig att ta mig till kontoret för att jobba. Då är det fantastiskt att kunna koppla upp sig och jobba hemifrån. Som småbarnsförälder krävs det ibland lite pusslande för att få vardagen att gå ihop. Att det finns en möjlighet att kunna sitta hemma och jobba för att kunna dela på VAB-dagar eller hämta tidigt på förskolan är därför något jag verkligen uppskattar. Eller om Göteborgsvädret är alldeles för oattraktivt att transportera sig till jobbet i, då har det också hänt att jag valt hemmet som arbetsplats…

Ytterligare en flexibilitet som jag nu upptäckt är att det även finns möjlighet att jobba från ett annat kontor när sådant behov finns. I förra veckan var jag hemma i min hemstad Växjö under några dagar. Då passade jag på att hälsa på mina kollegor på Växjökontoret, som sedan något drygt halvår tillbaka sitter i fantastiska lokaler på 16:e våningen i det spektakulära ICON-huset (Ja, det finns byggnader med 16 våningar i Växjö, tro det eller ej). Förutom att det var skönt med dubbla skärmar och närhet till kaffemaskinen var det framförallt trevligt att träffa kollegorna i Växjö, vilka alla var väldigt trevliga och välkomnande. Dessutom finns det faktiskt en annan värdefull aspekt av ett miljöombyte då och då. Man vet aldrig när det dyker upp uppdrag där man behöver jobba över kontorsgränserna och då är det alltid bra att ha ett ansikte på de man kan vända sig till.