Vi ska flytta! Och jag har fått möjlighet att vara delaktig i designarbetet för vårt nya kontor, trots endast 5 månader som anställd på EY

Bra väder och bra frukost på väg mot kontoret för design-workshop.

Jag har nu varit anställd på EY/EY-Parthenon i 5 månader. 5 månader med nya lärdomar, erfarenheter, utmaningar och relationer. Och vad som slår mig är hur lilla jag får möjligheter att göra min röst hörd. Att jag får vara med och påverka och driva utvecklingen av företaget framåt – och detta trots EY:s betydande storlek.

Idag var ett exempel på just en sådan möjlighet. Förmiddagen spenderades i workshop för att vara med i designarbetet av vårt nya kontor. För er som har missat denna stora nyhet så ska vi på EY alltså flytta i Q1 2021 (se länk för pressmeddelande) – från Jakobsbergsgatan 24 till Hamngatan 24.

Jag är en av de som valts ut att delta i detta arbete och som har fått äran att påverka och föra mitt teams talan och uttrycka behov och önskemål gällande det nya kontoret och dess utformning. För två veckor sen var jag på det första tillfället av workshopserien, med syfte att kartlägga behov och önskemål. Idag var det del två – med syfte att ge input på de initiala planer och ritningar som det första workshoptillfället resulterade i.

Magnus Kuchler, Country Managing Partner, introducerar dagen.

Mötet introducerades av Magnus Kuchler, Country Managing Partner i Sverige, som gav inblick i strategi och planer framöver – och hur det nya kontoret stämmer väl in i just detta.

Därefter följde lite ytterligare information (spoilers 😉) om det nya kontoret. Det vi vet i dagsläget kopplat till byggnaden presenterades och frågor besvarades. Detta projekt leds delvis av EY-medarbetare som besitter expertis inom detta område, samt av externa experter och, såklart, en arkitektbyrå.

Re-designing av första utkastet över layouten av en våning.

Arkitektbyrån presenterade sin första draft över hur respektive våningsplan kan tänkas utformas, som vi fick arbeta vidare med och ge input på under workshopen. Likt det förra workshoptillfället var det interaktivt, kreativt och inspirerande och gav möjlighet till många intressanta diskussioner. Alla hade möjlighet att göra inspel och göra sin röst hörd – oavsett senioritet och affärstillhörighet.

Trots att jag trivs jättebra i de anrika lokaler vi sitter i nu så ska det ska bli riktigt härligt att få flytta till ett sprillans nytt kontor! Gå på golv där ingen annan tidigare gått, och knappa vid skrivbord där ingen tidigare suttit… ja, ni fattar 😉.

Att det är en fastighet med högsta möjliga miljöklass – LEED Platinum – och en stooor takterass gör ju inte saken bättre!

/Alexandra