Kvinnligt nätverk för dig som vill veta mer om transaktionsbranschen

Mitt namn är Mathilde, och jag har nu varit anställd i Transaction diligence-teamet inom Transaction Advisory Services i lite över fem månader.

Trots att det känns som två veckor sedan jag klev in på kontoret på Jakobsbergsgatan 24, har jag verkligen haft en fantastisk start, och jag har redan lärt mig otroligt mycket nytt. Under de senaste fem månaderna har jag arbetat som rådgivare åt flera olika private equity-kunder; dels i samband med köp av bolag, dels i samband med sälj-sideprojekt, där vi bland annat hjälpt till att ta fram en due diligence-rapport.

Om du inte redan har märkt det på min lite klantiga svenska, så kommer jag från Norge, mer specifikt Oslo. Efter att ha tillbringat sex år på Copenhagen Business School i Köpenhamn, var jag sugen på att testa något nytt, och med svensk pojkvän kändes som en självklarhet att fortsätta Tour de Scandinavia med FIKA och Excel i Stockholm!

Du undrar kanske varför jag har dykt upp på Karriärbloggen – jag är nämligen inte en av de berömda influencers. Nej, jag gör bara ett snabbstopp för att berätta lite om vårt externa nätverk för Women in Transactions.

Boul på boulbar! Teamspiriten är på topp som alltid.

Det är ingen hemlighet att det finns fler män än kvinnor i branschen, och med Women in Transactions strävar vi efter att öka intresset för finans och transaktioner hos kvinnor. Samtidigt vill vi skapa ett nätverk där alla frågor tas emot öppet och där vi kan lära känna varandra på djupet.

Och vad är bättre än att ta en paus från vardagens rus för att testa nya aktiviteter i en informell atmosfär? (Inte mycket i alla fall.)

Sedan jag började på EY har jag fått delta i flera evenemang med studenter som redan har ett intresse för ekonomi. Men jag har också träffat studenter som är osäkra på vad det innebär att arbeta med transaktioner – och som vill lära sig mer innan de väljer att söka ett internship eller studera detta på sin master. På studentevenemangen under hösten har vi kunnat prata om hur det är på vårt jobb och svara på frågor samtidigt som vi testat många riktigt coola aktiviteter tillsammans. Vi har bland annat testat boule, virtual reality boxning, muay thai och paddel.

Ett svettigt gäng efter muay thai.

Det har inte bara varit otroligt roligt med aktiviteterna, jag tycker också att det har varit väldigt kul att lära känna ambitiösa och drivna tjejer som också har ett intresse för finans och transaktioner.

Jag tycker faktiskt att det har varit så bra att jag nu har blivit ansvarig för detta externa nätverk, och jag ser verkligen fram emot att få in en ny grupp studenter till vårens aktiviteter.

Och det är här du kommer in bilden – ja du som läser detta!! (Eller, det gäller dig som är tjej 😊). Vi har nämligen sista ansökningsdag för nästa studentgrupp den 16 februari! Ansök här.

Jag skulle bli jätteglad av att få din ansökan till vårt nätverk, och hoppas verkligen att jag har lyckats beskriva hur kul det här programmet är! Du får inte bara göra många roliga aktiviteter med likasinnade människor, du får även lära dig mycket om hur livet i transaktionsbranschen kan se ut och skapa kontakter för livet.

Ser fram emot din ansökan, och att så småningom kanske ses!