”Jag jobbar med revision…med mera”

 

Vid bloggskrivande eller PowerPoint-snickeri kan jag strunta i muspekare och flertalet skärmar som normalt underlättar revisionsarbetet, för att istället bekvämt hitta rätt mode i ett tyst konferensrum!

Hör upp bloggläsare! Här kommer ett hett, brinnande och snabbnedkråkat inlägg från lugnet innan stormen, aka högsäsong på revision.

Inom audit runt om i regionen, landet och världen har nu samtliga revisorer tagit klivet över tröskeln för ännu en busy season. Månaderna som följer årsskiftet planeras väldigt noggrant och tidigt året innan för att allt ska flyta på och skapa någon slags ordning i kaoset. För de flesta, inklusive mig personligen, kommer månaderna präglas av mestadels kundbesök och att sätta foten på kontoret blir mer sällsynt…vad jag hört i alla fall. Då det för mig fortfarande återstår att faktiskt uppleva en högsäsong kan jag endast spekulera i hur det kommer se ut, därav lämnar jag just den delen nu och får återkomma i ett senare inlägg med personlig reflektion!

Då det mesta kommer handla om granskning och revision från mitt håll framöver, tänkte jag slänga en blick över axeln och reflektera över allt jag gjort denna höst förutom att revidera bolag. En del av dessa punkter har jag nämnt i individuella inlägg, som senast från EOY. Min förhoppning är därför att några av er känner av repetition – då har ni ju hängt med! För att bara rabbla upp vad jag gjort under hösten som revisionsmedarbetare (förutom revision) kommer här en snabbsammanfattning: Karriärbloggskrivande, EOY, studiebesök av/föreläsning för gymnasieekonomer, Escape room med studenter, friskvårdsgrupparbete och diverse kontrollinventeringar. Nu kanske någon reagerar på att jag slänger in inventeringar i kategorin ”inte revision”? Visst, det tillhör revisionsarbetet och kräver en del dokumentation, men när jag står och pratar om antikroppar med labbpersonal, kollar kvalitet på lastbilsdäck med verkstadspersonal eller luktar på cider från trätunnor på ett bryggeri – så känns det inte som den bild man målar upp i huvudet när man beskriver en stereotypisk…revisor.

Att curlingen behövde avgöras med hjälp av MÄTINSTRUMENT på millimetrar indikerar en hint av tävlingsmänniskor även i det sammanhanget.

Att arbeta med dessa ”mjukare” typer av uppgifter är för mig personligen extremt viktigt. Det skjuter in variation i vardagen och arbetslivet, får tiden att springa iväg och i ärlighetens namn är det en liten kreativitetsinjektion också. Att formulera meningar i detta forum, eller att knåpa ihop en intressant PowerPoint för att väcka gymnasieekonomers intresse (läs: hålla dem vakna) för vårt yrke, stimulerar något frö av kreativitet inom en. Att förutom detta få tillhöra den ärorika friskvårdsgruppen och därmed planera aktiviteter internt på kontoret som uppskattas av medarbetare är en ren energiboost i sig. Hittills har discgolf, cirkelträning och curling varit några av aktiviteterna som blivit succéer.

Nu kommer dock dessa ”sidouppgifter” sjunka som en sten på to-do-listan. Det faktum att veckonummer 5 och 6 är synonymt med övertid för revisorer gör att vi i mitt nästa inlägg helt enkelt får se hur djupt begraven jag är i reviderande. Men hey, något som är skrivet i sten är att jag ändå kommer uppskatta att luta mig tillbaka, börja treva över tangentbordet och leta tidigare nämnd kreativitetsinjektion i revisionskaoset, till just denna blogg.

Hoppas du, likt jag, uppskattar dessa små pauser och insikter i vår vardag! Kika gärna in snart igen,

Hannes