Rumänien, Wien och Malmö

 

I Rumänien fick man riktiga julkänslor då det var runt -10 grader och snö.

Efter lite välförtjänt semester över julen kickstartade det nya året med en andra resa till Rumänien för mig. Ni som följt bloggen ett tag kanske har ett svagt minne av att min EY-resa började med att jag åkte till Rumänien direkt från vår introduktionsvecka i Toledo. Nu är vi i slutskedet av detta projekt och åkte alltså ner igen för att träffa kundteamet vi arbetar med.

För mig bjöd denna jobbresa på en nostalgitripp tillbaka till mina första dagar på EY och då slog det mig hur mycket jag har lärt mig sedan september. Jag har varit med i fyra projekt sedan dess, presenterat analyser för kunder, hållit i ett par kundmöten själv, involverat mig i flera interna projekt, varit med på studentevent, och nästan viktigast av allt – identifierat vilka våningar det finns frukt kvar på ända fram till eftermiddagarna då det tar slut på 8A innan lunch.  Det är mycket energi som krävs när man ständigt tacklar nya situationer och uppgifter.

Skämt å sido, det var en väldigt skön känsla att inse att jag inte längre behöver fråga mina kollegor om hjälp varannan minut. Nu kanske snittet ligger på en fråga var tionde eller kanske till och med var tjugonde minut istället. Ibland kan det kännas lite frustrerande i vardagen att vissa saker som är så basic (som exempelvis hur man lägger till en användare i vårt kundsystem, vilket jag lärde mig idag) kräver att man frågar någon om hjälp. Men när man tar ett steg tillbaka och tänker på hur mycket man faktiskt lärt sig på fem månader kan man inte annat än att känna sig rätt stolt. Och det är ju just det här som är så kul med att arbeta som konsult: framåtsträvandet, utmaningarna och teamarbetet.

I Wien blev det turistande under dagtid och barhäng under kvällstid.

Och på tal om teamarbete – efter en intensiv arbetsvecka passade mitt team på att förlänga resan och åka vidare till Wien över helgen. Wien bjöd på soligt väder, vackra byggnader, goda middagar och ett par härliga utekvällar. Den perfekta kombinationen för att samla ny energi till att kickstarta FY21. Januari innebär att årsbokslut ska stängas och det är lika med högsäsong för oss inom Risk på Advisory.

Nästa helg åker dock hela Advisory Nordics ner till Malmö för vår årliga konferens. Efter att ha varit med på vår vinterfest kan jag konstatera att det inte kan bli annat än succé. Jag ska passa på att lära mig om risk transformation och Agile development, men det finns massvis av kurser man kan välja mellan beroende på sitt kompetensområde och intresse. Under kvällstid kommer fokuset däremot vara att utforska Malmös barer och träffa de förstaårskonsulter från övriga Norden som jag lärde känna i Toledo. Inte svårt att hitta motivationen efter julledigheten när januari bjuder på så många roliga event.

Ha det gott tills nästa gång,

Josefin