Jul och nyår närmar sig med stormsteg

Julen närmar sig

Jag och min vän Victoria framför julgranen på konserthuset när vi var på julkonsert.

Året börjar lida mot sitt slut och och jul och nyår närmar sig med stormsteg. Kan inte förstå att tiden har gått så fort! Men det gör den ju när man har roligt.. 😉 Har hunnit med en massa kul både på jobbet och utanför, så nu är julstämningen på topp! Vad har jag då gjort såhär på sluttampen av 2019?

Jo, särskilt nu vid jul tycker jag det är viktigt att boka in saker som ger en julstämning, så jag har bland annat varit på julkonsert på Konserthuset och sett baletten Nötknäpparen på Operan. Den sistnämnda gick jag faktiskt på tillsammans med min kollega Mathilde, väldigt roligt att få introducera balett för någon som aldrig sett det tidigare! Tror också att det är viktigt att göra saker som får en att tänka på andra saker än jobbet, det blir lite som massage för själen. Älskar att gå och se olika typer av föreställningar, särskilt balett, testa det om du inte gjort det!

Pepparkakshustävling med vårt fantastiska vinnande bidrag närmast granen.

Pyssel är ju viktigt nu inför julen, och såklart är det obligatoriskt med pepparkakshustävling! Så det har jag och några vänner haft, och självklart var jag med i det vinnande laget 😉. Vi gjorde Tomtens Verkstad ackompanjerat med ett gäng tomtenissar, släde, paket och så själva Tomten såklart. Sen är det viktigt att julmysa mycket med varje valp man hittar, så jag har julmyst och ser fram emot ännu mer julmysande med vår nya lilla Jack russell Lova! <3

Julmys med vår underbara valp Lova.

Här på EY-kontoret har diverse julevent och julpynt dykt upp senaste tiden. Jag och min kollega Martin gick på upptäcktsfärd och hittade bland annat paket, gran, och snögubbe! På eventfronten har vi bland annat haft luciafrukost, vinterfest, och Ugly Christmas Sweater AW. Dessutom hade vi häromdagen både julfrukost med supergoda saffransbullar från Lillebrors (bäst i stan!) och jul-AW samma dag. Vi kanske skulle ha lagt in en jullunch däremellan så hade det blivit ett riktigt helhetskoncept den dagen. Hursomhelst, alla dessa julevent och allt julpynt lyser verkligen upp tillvaron i vintermörkret!

Hittade ett paket när jag och Martin var på upptäcktsfärd.
Martin och jag vid snögubben här på EY.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tror jag att det nya året kommer innehålla då?

Projekt

På projektfronten avslutade jag nyligen ett gaming-projekt och nu är det officiellt att bolaget blivit uppköpt. Det är Embracer som köpt Tarsier, ett spelutvecklingsföretag som bland annat utvecklat spelet Little Nightmares. Direkt efter har jag dessutom hoppat på ett annat gaming-projekt som jag sitter med just nu, så det är mycket spel som gäller för tillfället!

Så projektmässigt på det nya året ser det lovande ut. Året kommer börja med att det gaming-relaterade projektet jag är på just nu avslutas. Väldigt spännande bransch tycker jag! I samma veva drar ett annat projekt igång som involverar en Private Equity-spelare, det ska bli riktigt roligt att vara involverad i. Bolaget vi tittar på är i en annan bransch än gaming, så det är roligt att få lite bredd, och det kommer att bli mitt första säljside-projekt.

På Ugly Christmas Sweater AW.

Digitalisering och PowerBI

På digitaliseringsfronten kommer jag vara med i arbetet med att vidareutbilda oss. Bland annat är vi en grupp på tre personer som ska arbeta med att utveckla vårt arbete med PowerBI på Transaction Diligence (TD) i Stockholm i vår. Det ska bli riktigt kul! Särskilt bra är PowerBI när man vill presentera och jämföra till exempel olika produktlinjers utveckling, i olika länder, och via olika försäljningsställen. För att analysera vilka faktorer som faktiskt driver verksamheten, och för att se strukturen på kostnadsbasen tydligt, nedbruten så grundligt som möjligt, är PowerBI väldigt användbart. Ska bli kul att hjälpa till att förbättra vårt arbete på den fronten!

På Women in Tech-lunch.

Women in Tech

Inom tech händer det mycket annat spännande i vår också. Det finns en intern Women in Tech-organisation här på EY, som startades genom att vi höll ett Hackathon för kvinnliga deltagare och nätverket har sedan dess levt vidare som ett sätt att få en överblick över vad olika delar av EY gör inom tech. I och med att EY är en rätt stor organisation kan det vara svårt att veta vad alla håller på med på sin kant, så det är väldigt bra att det finns ett nätverk som detta.

Två av de som var med från starten och det initiala Hackathoneventet var Carolina Bocsi, som nu leder utvecklingen av nätverket framåt, och Barbara Wozniak, som också jobbar på Transaction Advisory Services (TAS) som jag. Barbara har engagerat sig i att utveckla vårt arbete med AI på TAS, och verkligen fått vår verksamhet att ta stora steg framåt på techsidan!

Vi hade att lunchmöte nyligen där vi pratade om hur man kan involvera sig i att representera EY på det externa eventet Women in Tech, där EY är en av huvudsponsorerna. Eventet är väldigt eftertraktat och biljetterna säljs slut på några timmar. Som tur är kommer det finnas fler platser tillgängliga i vår eftersom det flyttar till den större platsen Stockholm Waterfront. Men det finns även många kringevent, och det finns mycket spännande man kan göra inför och på eventet!

Ljusare tider

För att avsluta, vill jag påminna om att vi bokstavligen går mot ljusare tider. Dagarna blir längre och längre från och med nu, så allt kan bara bli bättre. Önskar dig en riktigt riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR innehållandes allt du önskar!