Halvårskrönika – en kort summering av min första tid på EY

Precis som många andra befinner jag mig just nu på julledighet, i mitt fall nere i de småländska skogarna. Innan jag gick på ledighet hann jag summera mina första månader på EY och den summeringen tänkte jag dela med er i detta avslutande inlägg för 2019.

Ett taggat skattejaktslag i Toledo.

Mycket har hänt sedan jag satte min fot på EY:s Göteborgskontor i augusti. Redan andra veckan på jobbet fick jag, tillsammans med alla andra nyanställda från Norden, åka till Toledo i Spanien för en veckas introduktion. Det var en väldigt intensiv vecka med många och långa föreläsningar. Men vi hann också med en hel del nöje i form av middagar, skattjakt, discokvällar och utflykt till Madrid. En fantastisk vecka på flera sätt, som gav mig många nya trevliga kontakter över hela Norden.

Väl hemkommen från Toledo var det ju dags att börja jobba ”på riktigt”. Under mina första jobbveckor befann jag mig i ett töcken av förvirring och tvivlade väldigt många gånger på både mitt val av yrke och min egen kapacitet. Mina kollegor lugnade mig med att det skulle kännas precis så och att det med tiden blir bättre. Tur att jag valde att lyssna på dem! Såhär fyra månader in är jag visserligen fortfarande ganska förvirrad när jag får nya arbetsuppgifter. Men på något sätt har jag lärt med att känna mig mer bekväm i det tillståndet och har verktyg för att hantera förvirringen.

Årets festfixare av Göteborgskontorets julfest.

Förutom sedvanliga arbetsuppgifter är det tradition på Göteborgskontoret att alla nyanställda tillsammans ansvarar för underhållningen på julfesten. Under hela hösten har vi därför kämpat och fixat för att julfesten skulle bli så bra som möjligt. Tävlingar skulle planeras, tal skulle skrivas, sketcher skulle övas in, filmer skulle klippas osv. Enligt våra kollegor tillika publik blev julfesten en succé, vilket såklart gjorde allt arbete vi lagt ner värt. Förutom uppskattningen från våra kollegor var det roligt att lära känna alla andra nyanställda på kontoret.

Även om min första tid på EY verkligen levt upp till mina ganska höga förväntningar så är julledigheten väldigt välkommen. Att börja på ett nytt jobb efter flera år vid skolbänken är trots allt en omställning som tar på krafterna. Jag ser dock redan fram emot vad våren 2020 har att erbjuda. Med detta sagt vill jag önska er alla en god fortsättning!