Vad är väl en höst på Advisory..?

Nu var det snart ett halvår sedan jag började min första dag som managementkonsult på EY och vilken resa det har varit! Jag tänkte nu så uppriktigt som möjligt berätta om mina upplevelser under min första tid på Advisory Services i Stockholm.

Uppstyrda med slips första dagen på EY.

Som du kanske redan känner till från tidigare blogginlägg är de första dagarna på EY otroligt händelserika. Under en väldigt kort period träffar man en hel drös nya människor från olika delar av organisationen och blir överöst av information och nya upplevelser.

För min del började min EY-resa med två dagar på kontoret på Jakobsbergsgatan för en kort introduktion till livet som konsult innan vi åkte ner till Toledo i Spanien och intog Hotel Beatriz för tio intensiva dagar. Väl i Toledo fick vi med hjälp av hårt arbete och otaliga post-it lappar lära oss grunderna i konsulthantverket och samtidigt lära känna varandra på djupet. Resan till Toledo har betytt väldigt mycket då vi fick med oss massa lärdomar som har hjälpt mig mycket under min första tid på EY. Resan gjorde även att många av mina nya kollegor istället blev mina nya vänner vilket gör det kul att gå till jobbet (nästan) varje dag.

Toledo bjöd på god mat, Beatriz och en hel del post-its.

När vi väl klev ur Toledo-dimman och kom tillbaka till Stockholm började livet som färsk managementkonsult med allt vad det innebär. Vi blev snabbt varse om att detta liv i mångt och mycket består av kundprojekt, interna projekt, lektioner, kafferaster, pubar, AWs, etc. Även om det var lite nervöst att bli konsult på riktigt så var det framförallt spännande och det fanns såklart en längtan att komma ut och applicera allt det man hade lärt sig i Toledo och under sin långa studietid på riktiga, värdeskapande projekt. Sedan starten på EY har jag hunnit med flertalet interna projekt där jag exempelvis har arbetat med EY Serens nya kunderbjudanden. Jag har även hunnit med två externa kundprojekt där båda har varit otroligt givande och spännande. Efter julledigheten kommer jag hoppa på mitt tredje projekt och något säger mig att det kommer bli det bästa hittills!

Vinterfesten var minst sagt festlig.

Att vi helt nybakade konsulter hålls upptagna med massa olika aktiviteter och projekt är helt klart något positivt. Vem du än är som person finns det garanterat något projekt och/eller någon aktivitet som passar just dig och som du kommer tycka är kul och givande. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din situation finns det alltid någon att snacka med som mer än gärna lyssnar. I mitt fall har jag alltid kunnat snacka med min grymma buddy och min förträffliga counselor som båda hjälper mig när jag känner mig lite vilsen i EY-djungeln. Jag har även alltid haft mina fina kollegor på EY Seren inom räckhåll när jag har behövt bolla något. Precis som andra team på Advisory är vi på EY Seren ett ganska tight gäng där alla är väldigt hjälpsamma och finns där om man behöver hjälp med något. Utöver att jobba tillsammans håller vi även ihop vid diverse festligheter såsom vår årliga kick-off och otroligt feta vinterfest, vi dricker även glögg tillsammans, har på oss fula jultröjor och mycket mer. Jag ser fram emot att arbeta med er alla under 2020 och någonting säger mig att det kommer bli ett grymt bra år.

EY Seren gillar julen.

Några sista medskick till dig som läser – om du funderar på att söka till Advisory på EY så kan du nu sluta tänka och istället göra, du kommer garanterat stormtrivas!

För dig som kanske redan vet att du kommer börja på Advisory nästa höst: du är supervälkommen och har verkligen en grymt kul och spännande höst att se fram emot!

Vi hörs nästa decennium!

Allt gott,

M