Att jobba utanför fotbollen utvecklar mig

Hej!

Träffade Carlos Esterling och Mikael Bergsten, som startade EY Sports Business Services, på kontoret .

Jag heter Marcus Danielson och några av er kanske känner igen mig från fotbollsplanen. Jag är lagkapten för Djurgården och debuterade i fotbollslandslaget i höstas. Men nu väntar nya utmaningar när jag ska kombinera fotbollsspelandet med arbete på EY. Varför blev det just EY? Jo, det ska jag berätta.

Jag bor nu i Stockholm, och flytten hit innebar en stor förändring i vardagen. Jag trivs som mittback i Djurgården, men vid sidan av kände jag att livet blev enformigt och hjärnan fick ingen stimulans. Jag gjorde inte så mycket om dagarna förutom att träna och det blev lite tristess.

Djurgårdströjan, landslagströjan och nu EY-tröjan.

Tidigare spelade jag för GIF Sundsvall och där såg livet annorlunda ut. Innan jag avslutar min fotbollskarriär ville jag ha pluggat färdigt. Därför valde jag att mellan 2014 och 2017 plugga till civilekonom på Mittuniversitetet. Jag kombinerade studier på heltid med allsvensk fotboll och då fanns det inte mycket tid över till annat. Jag upplevde att det var ganska skönt att kunna släppa tankarna på fotbollen lite och istället ha någonting annat att fokusera på. Jag tror att det gjorde att jag presterade bättre på planen också, så att det inte bara blev fotbollslivet jag levde.

Efter lite mer än ett halvår i Stockholm saknade jag att ha någonting mer än fotboll i livet och ville dra nytta av min ekonomiutbildning. Därför diskuterade jag med Djurgårdens vd Henrik Berggren som jag vet har kontakter inom näringslivet. Jag fick då kontakt med Carlos Esterling och Mikael Bergsten som är partners på EY och har startat Sports Business Services. På EY fanns flexibiliteten att kunna kombinera jobb och fotboll.

Här skriver jag på för att bli en del av EY:s Insourcing Services-team i Stockholm.

Första uppdraget på EY blev att vara med och skriva rapporterna ”Hur mår svensk elitfotboll?” och ”Hur mår svensk elithockey?”. EY:s fotbollsrapport om klubbarnas årsredovisningar släpptes inför den allsvenska premiären våren 2019. Jag fick använda mina erfarenheter från fotbollen och även testa hur det fungerar att kombinera jobb med fotbollen. Att arbeta på ett stort företag som EY ger mig dessutom möjligheter att utvecklas och skapa ett nätverk med intressanta kontakter. Jag hann inte jobba så mycket mer för EY under 2019, för sedan började en intensiv period med fotbollen och en mycket lyckosam sådan. Jag debuterade i landslaget i oktober och tog SM-guld med Djurgården.

Nu är det dags för nya uppdrag på EY och en deltidstjänst på cirka 25 procent. Jag ska börja jobba på Insourcing Services som erbjuder tillfällig resursförstärkning av ekonomer. Det ska bli spännande att vara med på Insourcing Services resa in i Gig-ekonomin. Jag kommer även bli en del av EY:s team kring fotbollsrapporten och hockeyrapporten. Eftersom jag sysslar med lagsport gillar jag att det handlar om lagarbete även på EY, där jag blir en del av ett team som tillsammans skapar resultat.

/Marcus