Bara för att ingen dag är den andra lik – följ med mig på denna veckas vanliga tisdag

Jag minns när jag var student och försökte förstå mig på hur livet inom management consulting var – och jag fick det där svävande svaret från en konsult om att ingen dag är den andra lik. Jag är nu den där konsulten. För ingen dag är den andra lik. Otydligt? Ja. Men omväxlande och spännande – och är vad som gör konsultyrket så kul! Men idag ska ni få följa med mig på en helt vanlig tisdag. Eller, i alla fall en helt vanlig tisdag vecka 49.

07:15 Klockan ringer. Mörkret ligger fortfarande som ett täcke över Stockholm, vilket gör det ännu svårare att lämna mitt… Men det är tur att jag och min sambo går upp samma tid på morgnarna.

07:45 Jag är duschad och äter min frukost. Idag bestående av fröknäcke med avokado. Och en lussebulle. Ett sånt där inslag som absolut inte hör till vanligheterna – men som hände idag bara för att det blev över från glöggfesten vi hade i helgen. Och bara för att det är sådär snöigt och vintrigt och fint att man får julstämning i hela kroppen– titta bara!

Vissa dagar äter jag en frukost likt dagens, vissa dagar dricker jag bara en smoothie. Och vissa dagar äter jag frukost på kontoret – det finns både mackor och annat gott i vårt café.

08:45 Påklädd och redo att gå till jobbet – idag minusgrader men soligt!

Några minuter i 9 – ibland har man tur och får börja dagen med en high five från kollega på Advisory.

09:00 På plats på kontoret. Svarar på mail.

09:20 Morgonkaffe med teamet. Detta är ett dagligt måste – vi tar en kaffe, snackar lite och återgår sedan till vår våning. Kaffetåget varierar i storlek – allt ifrån fyra personer som idag till 12+ personer vissa dagar. Detta beror lite på hur många som är hos kund eller är på möten vs. hur många som sitter tillgängliga på avdelningen – och hur många som är kaffesugna, så klart!

09:45 Planerar dagen med projektteamet över en kaffe.

 

10:30 Blir istället staffad i ett nytt projekt – en Commercial Due Diligence. Så här snabbt kan det ändras i konsultbranschen! Ibland behövs man mer någon annanstans.

Vi har möte angående projektet i fråga, samt stakar ut fokus och riktning för fortsatt arbete. Jag arbetar både med personer från min avdelning, Strategy & Operations i Stockholm, samt med kollegor från Tyskland och Danmark.

13:00 Sen lunch med teamet för det nya projektet.

14:00 Åter på kontoret och svarar på mail, och arbetar vidare med CDD:n.

17:00 Möter upp kvinnliga kollegor som arbetar på TAS för att bege oss mot ett studentevent arrangerat av Women in Transactions. Eventet är riktat mot kvinnliga studenter intresserade av transaktioner.

18:00 Padel! Sjukt kul, och vi får slipa våra skills i en timme innan det är dags att göra sig redo för transport från padelcentret.

20:00 Studenterna och vi EY-medarbetare beger oss till Söder, för mingel och middag.

22:00 Hemgång

22:30 Avslutar dagen i soffan framför ett serieavsnitt.

23:00 God natt!