Allt du behöver veta om Insourcing Services

Hej igen alla läsare!

Hoppas allt är bra med er och att ni håller er friska i höstrusket. Själv kämpar jag på med varenda produkt som sägs motverka allt från förkylningar till influensa för att slippa bli sängliggande. Drygt en månad in på mitt nuvarande uppdrag är det full rulle, helt naturligt eftersom vi börjar närma oss årets slut och det finns helt enkelt inte tid för sjukdom.

Nu i dagarna firar jag dessutom exakt ett år här på EY och jag har tagit fram de tre vanligaste frågorna jag får från min omgivning om mitt arbete och tänkte ägna detta inlägg till att försöka besvara dem. 

Frågorna är följande och ställs alltid i denna ordning:

  • Vad jobbar du egentligen med?
  • Vart har du ditt kontor någonstans?
  • Känns det som att du har några kollegor?

Jag tror att många inte vet till hundra procent vad Insourcing Services är/gör eller kanske inte ens vet att Insourcing tillhör EY. Fullt förståeligt, jag tänkte mest på revision när jag hörde EY tidigare och det är definitivt det vanligaste svaret jag får när jag säger att jag jobbar på EY, ”jaha, du är revisor”. Och någonstans där tar den långa utläggningen om vad jag gör på jobbet avstamp.

Träffade Hanna nyligen, en ”gammal kollega” jag jobbade med en kort period under mitt förra uppdrag.

Insourcing Services levererar lösningar till företag som har ett tillfälligt behov. Det kan exempelvis vara vid en föräldraledighet, under en anställningsprocess eller högsäsong. Det som erbjuds är en interimslösning och som konsult blir man en integrerad del av bolagets ekonomiavdelning. I gruppen är vi en salig blandning av ekonomer, främst inriktade på redovisning eller controlling. Så för att svara kort och koncist på frågan, det jag egentligen gör är att jag exempelvis är redovisningsekonom på ett bolag, fast under en tidsbestämd period. Så om du som jag inte heller har en aning om vad du vill ”jobba med när du blir stor” så rekommenderas EY och Insourcing Services varmt.

Som interimskonsult arbetar man oftast ute på uppdraget till 100%, så där kundens ekonomiavdelning är, där sitter också jag. Som konsult blir du väldigt anpassningsbar och följer kulturen på bolaget där du är. Detta är en av sakerna jag gillar allra mest med att vara konsult. Att man får pröva på olika sätt att arbeta och olika kulturer. Då vi på Insourcing Services mer eller mindre alltid befinner oss ute hos våra kunder är vi väldigt sällan (trumvirvel) inne på kontoret. Men som jag skrev i mitt tidigare inlägg har jag fått ett mycket längre pendlingsavstånd till mitt nuvarande uppdrag och av den anledningen sitter jag inne på EY-kontoret och jobbar två dagar i veckan. Under den senaste månaden har jag alltså gått in genom dörrarna till kontoret fler gånger än jag gjort under hela min tidigare EY-tid! Det har resulterat i att jag faktiskt hittar (nästan) överallt på kontoret, känner igen fler än typ fem personer och kommer ihåg att ta med ”taggen” så jag slipper be om att bli insläppt varje gång.

Ett månadsmöte med en del av gänget som ingår i Insourcing Services här i Göteborg.

Då de andra i min grupp nästan aldrig befinner sig på kontoret utan är ute på sina uppdrag ses vi när våra månadsmöten eller AW:s infaller. Månadsmöten har vi logiskt nog varje månad och där går vi genom högt och lågt. Ofta blir det mycket information om vad som händer internt på EY, vad som är på gång o.s.v., men också om våra uppdrag, kommande AW och annat. Som interimskonsult lär man känna så galet många människor, både inom och utanför EY. Det inte bara ens nätverk och kunskap inom olika roller som utökas, utan även flera nya vänskaper kan hittas, som kan sträcka sig långt efter avslutade uppdrag och anställningar. Dessutom brukar även kunden anordna AW, julfester m.m., så dubbelt upp även på den fronten :).

Ha det gött så länge så hörs vi snart igen!

/Jennifer