Revisor och elitidrottare – går det?

Hej!

Jag heter Anastasia Denisova och jag är stolt över att jag jobbar på ett av de bästa revisionsföretagen och fortfarande kan satsa på elitidrott. Du är säkert också ambitiös och vill utveckla din potential inom olika områden. Då skulle jag säga att EY är ett företag som passar dig!

Här är min story:

Jag är orienterare som tog brons på VM 2016 och friidrottare som springer 10 kilometer under 34 minuter och min tid är bland de fyra bästa i Sverige under 2019. Förutom det har jag tre silvermedaljer från Friidrotts-SM 2018-2019 (på 10 kilometer och 10 000 meter). Jag känner att jag, trots att jag började jobba heltid för ett och ett halvt år sedan, fortsätter att utvecklas inom idrott. Det motiverar mig att fortsätta tävla på en hög nivå och även internationellt. Denna gång satsar jag på VM i orientering och Terräng-EM (friidrott).

För att bli lyckliga behöver vi alla göra något vi gillar. Det bästa är att ha jobb som du verkligen tycker om, men innan du börjar jobba har du säkert hunnit skaffa ett fritidsintresse. När du börjar jobba som revisor får du ibland höra att det inte finns mycket tid över för annat, särskilt i så kallad ”högsäsong”. När jag började var jag lite orolig att det skulle bli så för mig. Men även om jag inte har gjort min första högsäsong ännu, har jag redan varit på Q3-granskningar som också är ganska intensiva. Jag kan med stolthet säga med att jag lyckades kombinera arbetet och mina träningar under de veckorna!

Även om högsäsongen kommer att pågå lite längre (cirka tre månader), tror jag att jag även då kommer lyckas fortsätta med min dubbelsatsning. Det kommer ju också en lång julledighet som kommer hjälpa mig att ladda upp inför kommande intensiva månader 😊.

Det bästa på EY är att mina kollegor förstår och har respekt för mina satsningar, det motiverar mig och ger kraft för att fortsätta. Under högsäsong har vissa team en ”träningsutmaning” som är en väldigt kul grej! Då måste alla röra på sig även om det känns som att allt brinner.

Det är mer tid på dygnet än du tror och du kan hinna med väldigt mycket med en genomtänkt planering, men du måste också vara flexibel och lätt kunna ändra dina planer. Även om det ibland kan vara svårt att planera långt i förväg, kan du alltid planera en dag framåt (det brukar räcka). För mig handlar flexibel planering om att skjuta min träning från kvällen till morgonen om jag vet att det kan vara jobb kvar att göra på kvällen. Eller att ta en extra matlåda eller en banan med mig i fall jag skulle behöva träna lite senare än jag hade planerat 😊.

För mig är det väldigt viktigt att variera aktiviteter, det hjälper mig att vila, framförallt mentalt, och bli mer effektiv både på jobbet och på löpbanan. Det finns förstås även tuffa perioder när jag känner att jag är helt slut och vill sluta med en av mina satsningar. I sådana perioder förställer jag mig hur mycket glädje jag kommer känna när jag når mina mål på både jobbet och på löptävlingar.

Jag lovar dig att det alltid kommer finnas tid för något du gillar, något du sysslar med utanför jobbet, något som hjälper dig att visa din potential eller bara att njuta livet. Om till och med jag, idrottare som tränar 10-15 timmar i veckan och har internationella ambitioner har tid för det, så kommer du säkerligen ha tid för dina intressen oavsett årstid. Och efter högsäsongen, under våren och sommaren, då kommer det en riktig belöning med massor av tid som du kan uppskatta och njuta av i sin helhet 😊.