Hälsning från Amsterdam – och en hyllning till sociala aktiviteter och engagemangsmöjligheter

Hej på er!

I skrivande stund befinner jag mig i Amsterdam. Och vad gör jag då här? Som nyanställd finns det mycket att lära – och likaså finns det många tillfällen för att göra just detta. EY arrangerar flertalet trainings, med olika syften, under året. Och nu var det min tur att fördjupa kunskap och förståelse kring våra värdeerbjudanden som faller inom/under ”O:et” i Strategy & Operations (t.ex. Due Diligence, separation, integration etc.) under en veckas bootcamp.

Som bonus fick jag fördjupa mina krigsskills, fullutrustad med sensorer i VR-version av Black Ops – sjukt kul!

Morgonträning i Amsterdam.

Igår morse började dagen med att vi fick andas lite frisk nederländsk luft, när vi ställde upp i solen utanför hotellobbyn kl 07:45 för uteträning. Två grader fick mig att ångra valet av korta tights – men annars en urskön start på dagen.

Men som jag nämnde inledningsvis tänkte jag ägna detta blogginlägg åt att hylla engagemangsmöjligheter och ge en inblick i alla de sociala aktiviteter EY har att erbjuda. För man har himla kul med sina kollegor även utanför kundprojekt!

Jag vill påstå att på EY finns det något för alla. Arbetsmässigt? Absolut! Gällande engagemang utanför kundprojekt? Definitivt!

T.ex. kan du engagera dig i någon av EY:s alla sektioner, följande är ett urval av de sektioner som finns:

Racketsektionen
Löpsektionen
Längdåkningssektionen
Klättersektionen
Golfsektionen
Jaktsektionen
Konstsektionen
Yogasektionen

Utöver sektionsverksamheter går det att engagera sig i flertalet andra interna projekt. Allt från volontärarbete genom Volunteering at Work, till festkommitén som arrangerar personalfester för hela kontoret. Skulle du vara intresserad av något som det inte finns något existerande arrangemang inom så går det jättebra att dra ihop ett gäng likasinnade och ta initiativ till något nytt!

Vår ”Women in Transactions Fall Kick-Off 2019” – en fantastiskt god och mysig frukost i Kavalleriets rustika/vackra lokaler.

Jag har valt att engagera mig i projektgruppen för något som heter Women in Transactions. Women in Transactions är ett nätverk för alla kvinnor som arbetar med transaktionsrelaterad verksamhet. Det är ett initativ som finns på flertalet EY-kontor runtom, med det gemensamma syftet att stärka kvinnor inom denna arbetskategori då det är relativt få inom den – men där utförandet kan variera mellan olika kontor. I Stockholm innebär det i alla fall månatliga luncher för alla i nätverket på någon go’ restaurang, att vi planerar interna aktiviteter och/eller event av stärkande karaktär och nu senast har vi även verkat externt gentemot kvinnliga studenter intresserade av M&A och transaktioner.

Allt engagemang är bra engagemang. Det är min åsikt. Vad än det är inom så ger det personlig utveckling, och det är ett optimalt sätt att lära känna folk på andra avdelningar som arbetar inom andra områden. Genom Women in Transactions har jag t.ex. lärt känna många nya kollegor på andra avdelningar inom TAS, samt inom Tax och Law.

EY:s möjligheter till, och stora urval av, engagemang och aktiviteter är något jag verkligen uppskattar. Att komma från universitetslivet och direkt få bli del av roliga och spännande aktiviteter genom jobbet är succé. Engagemang, i alla dess former, ligger mig varmt om hjärtat då det har genomsyrat hela min studietid och var starkt bidragande till att studietiden var så kul.

Så, min rekommendation är:

Ta steget och engagera dig – vart än du befinner dig. Kanske finns det något att utveckla, något som kan bli bättre, något som borde uppmärksammas. Men inte minst – engagera dig i familj, vänner, kollegor, bekanta och obekanta – för den investeringen kommer du minsann aldrig ångra!

TAS-konferens i Rom, september 2019.

Med dessa ord, och ett gäng fina bilder på mina kollegor från vår TAS-konferens i Rom, så avslutar jag detta inlägg.

Love,

Alexandra