Researcha dina framtida arbetsgivarkandidater!

Oavsett om du studerar ekonomi, juridik, till ingenjör eller annan utbildning så är en sak gemensamt: att de framtida arbetsgivarna redan tidigt under utbildningen ger sig tillkänna genom olika events, arbetsmarknadsdagar och gästföreläsningar. Så här två månader in i min anställning på EY tänkte jag ägna mitt första inlägg i Karriärbloggen åt att uppmuntra er studenter att utnyttja dessa tillfällen för research av framtida potentiella arbetsgivare, genom att berätta om hur jag själv hamnade på EY. Vilket faktiskt är helt och hållet tack vare studentevent som EY anordnade.

Någonstans halvvägs genom min utbildning insåg jag att det kommer en tid efter plugget och började fundera mer aktivt över vilken framtida arbetsgivare jag ville ha. Eftersom det fanns en bred skara arbetsgivarkandidater som jag tyckte verkade intressanta, bestämde jag mig för att verkligen utnyttja de tillfällen som gavs för att prata med och lära känna mina potentiella framtida arbetsgivare.

Jag kom i kontakt med EY första gången 2018 när jag deltog i deras skatterättstävling Young Tax Professional of the Year (rekommenderar alla skatterättsintresserade studenter att ansöka till den tävlingen för övrigt!!! Ansökan öppnar 12 november, håll utkik!). I efterhand insåg jag att jag inte haft någon aning om vad jag gav mig in på och min prestation i tävlingen var inte heller särskilt utmärkande, men arrangemanget av tävlingen som helhet och presentationen av EY som arbetsgivare gjorde EY till en av de mer intressanta kandidaterna på min lista.

Jag och Monika Edvall under förra veckans frukostseminarium om de nya reglerna gällande varuhandel inom EU.

På en arbetsmarknadsdag något drygt halvår senare fick jag möjlighet att träffa en av EY:s momsexperter Monika Edvall för att bolla uppsatsämnen för utbildningens avslutande examensarbete och för att få svar på mina många frågor om EY som arbetsgivare. Det var väldigt värdefullt att kunna sitta ner i lugn och ro och ställa de frågor som var viktiga för mig att få svar på. Jag minns särskilt att Monika berättade om hur EY är måna om att göra sina juniora medarbetare delaktiga i kundrelationen tidigt och att de tror på att man utvecklas bäst om man då och då pushas utanför bekvämlighetszonen. Efter mötet var jag mer på det klara över uppsatsämne, att jag ville jobba med moms och att jag ville jobba på EY. Och precis så blev det också…

Ett år senare jobbar jag med moms tillsammans med Monika och förra veckan höll vi ett fullsatt frukostseminarium gällande de nya momsreglerna för varuhandel inom EU som träder ikraft vid årsskiftet. Nu förstår jag vad hon menade med att pushas utanför bekvämlighetszonen. Läskigt, men framförallt lärorikt och utvecklande.

Med detta sagt uppmanar jag er studenter som är det minsta nyfikna på EY som arbetsgivare att ta vara på de tillfällen som ges att lära känna oss lite bättre och ta reda på vad EY mer konkret kan erbjuda dig. Personligen är jag så glad över att jag hamnade på just här!