Bland glädje och förvirring – EY Seren har kommit till Sverige!

För cirka två månader sedan började jag jobba på EY Seren inom EY:s affärsområde Advisory i Stockholm och nu var det äntligen dags för mitt första inlägg här på Karriärbloggen. Jag skulle vilja poängtera två saker gällande min första mening innan vi går vidare:

  1. Jäklar vad tiden går snabbt när man har kul!
  2. Du har noll koll på vad EY Seren är för något och vill så klart veta mer!

I detta inlägg tänkte jag spinna vidare på punkt 2 och försöka förklara vad EY Seren är – för din och en hel del av mina kollegors skull.

När och hur introducerades EY Seren för mig?

En del av Seren-gänget i Stockholm.

Min första dag på jobbet var den 28 augusti. Dagen började med en frukost där jag fick träffa två andra färska kollegor inom EY Seren tillsammans med våra buddies (buddy = oftast mer senior kollega som hjälper nyanställda med allt möjligt). Vi var alla ganska säkra på att vi skulle börja jobba inom ett område som hette Customer & Strategy, men fick reda på att detta område nyligen hade delats upp i Customer och Strategy samtidigt som Customer, där vi blev placerade, skulle genomgå stora förändringar och byta namn till EY Seren. Både jag och mina kollegor blev ganska förvirrade och förvånande samtidigt som vi blev riktigt taggade och vetgiriga – vi ville veta mer om EY Seren!

Så, vad är egentligen EY Seren? (OBS! Nu kommer pitchen)

Det är en innovations- och designbyrå inom Advisory som blandar kompetens från management consulting och design för att lösa kunders problem och skapa lösningar. EY Seren i Sverige är helt nystartat och har bara funnits sedan augusti 2019, dock har Seren funnits inom EY sedan 2015 när EY förvärvade Seren Design i London. I vårt arbete med att lösa problem och skapa lösningar använder vi oss av ett tillvägagångssätt som kallas Design Thinking. Kort och gott hjälper vi våra kunder med att skapa nya tjänster, produkter och affärsmodeller utifrån deras kunders behov. Trots att vi kallar oss en ”design- och innovationsbyrå” tillhör vi fortfarande den större organisationen EY samt Advisory och har därför tillgång till det nätverk och den breda kompetens som finns där. Men! – Vi kommer samtidigt bredda vår egen kompetens med hjälp av designers för att kunna skapa ännu mer värde för våra kunder. EY Seren är precis som det mesta inom EY ett globalt initiativ och finns därför redan på flera platser runtom i världen. Idag finns kontor i London, Paris, Dublin, Oslo, Dubai, Madrid och Johannesburg – och ännu fler kommer öppna framöver.

Ett förväntansfullt Seren inför vår workshop.

Förhoppningsvis anser du dig ha stenkoll på EY Seren nu. Men om du fortfarande tycker det är ganska oklart är det ingen fara – du är inte ensam. Det är svårt att förklara exakt vad vi gör eftersom vi för närvarande håller på att bygga upp EY Seren i Sverige. Vi jobbar exempelvis just nu med att ta fram våra framtida erbjudanden – vilket är både utmanande och superspännande! I detta arbete har jag varit delaktig i att förbereda en workshop med syftet att forma våra erbjudanden. Jag har även axlat rollen som PMO i detta arbete tillsammans med en mer senior kollega – vilket innebär att vi tillsammans är ansvariga över att arbetet fortskrider på ett smidigt och önskvärt sätt. Att bli involverad i dessa typer av projekt och att få bidra i ett tidigt skede skulle jag säga tillhör vanligheterna på EY. Det är meningen att EY ska fostra framtida ledare och därför blir man tidigt inkluderad och får ta ansvar i olika typer av projekt både internt och externt.

Great minds working together.

Det är otroligt spännande och kul att jobba på EY Seren av flera olika anledningar. Jag tänkte nu summera detta inlägg genom att rada upp några av dessa.

  • Vi som arbetar tillsammans är en brokig skara människor med olika bakgrund och olika kompetenser och därför lär man sig väldigt mycket nytt hela tiden. Jag har exempelvis lärt mig en hel del om Design Thinking och Service Design den senaste tiden.
  • Vi är en organisation (inom en större organisation) som är under uppbyggnad. Om man är sugen kan man därför vara med och forma hur EY Seren i Sverige till slut kommer se ut.
  • Vi är fortfarande en del av EY-familjen. Man får därför ta del av allt det goda det medför i form av Toledo, Spot On, AWs, golftävlingar, världens bästa kollegor och mycket mer.

Jag tänkte avsluta det här blogginlägget med en lärdom från min första tid på EY. Var öppensinnad den första tiden på ditt nya jobb. Även om det inte blir exakt som du hade föreställt dig kommer du med största sannolikhet ha mycket roligare och komma ännu längre med ett öppet sinne än ett stängt.

Vill du läsa mer om EY Seren eller kanske till och med komma och jobba med oss? Läs mer här!

Allt gott!

M.