Vem blir årets främsta entreprenör?

Nej, detta kommer inte bli ett inlägg för att lyfta mig själv. Det är inte jag som har chans att bli årets främsta entreprenör. Men, eftersom jag arbetar på EY har jag fått möjligheten att vara delaktig i arbetet med att kora årets främsta entreprenör – i hela världen.

Varje år går det som nu har blivit en av världens största entreprenörstävlingar av stapeln, EY Entrepreneur of the Year. Tävlingen hålls i cirka 60 länder runt om i världen och syftet är att lyfta och uppmuntra entreprenörskap (och självklart även knyta kontakter mellan EY och framstående entreprenörer). I Sverige hålls tävlingen i sex olika regioner och jag har varit delaktig i arbetet för region Stockholm, då jag jobbar på Stockholmskontoret. Tävlingen inleds med cirka 400 nomineringar som av en jury gallrats ut till 36 entreprenörer med tillhörande bolag. Dessa 36 ska alla intervjuas, det är då min insats sker! I samtid med intervjuerna som äger rum under hösten påbörjades mitt fjärde år som revisor på EY. Under mina år hittills på EY har jag fått möjligheten att träffa många olika entreprenörer i mitt dagliga arbete och jag vill med detta inlägg dela med mig av en av höjdpunkterna, vilken är engagemanget i EY Entrepreneur of the Year.

Detta året fick jag möjligheten att intervjua en person jag själv följt genom åren – ingen mindre än Carolina Gynning, för hennes bolag Gynning Design AB. Det var fantastiskt roligt och  inspirerande att få höra om hennes resa från tidig ålder till den framgångsrika person hon är idag. Det som slår mig i möte med entreprenörer är att man aldrig upphör att förundras över deras driv, kunskap och engagemang. Jag är övertygad att Carolina likt andra entreprenörer som deltar i denna tävling kan komma att inspirera framtidens företagare och även en och annan revisor (jag). Tillsammans vill vi främja tillväxt och skapa förebilder!

Från enskild firma till aktiebolag och från få, exklusiva produkter till att innovativt möta kundens efterfrågan av mer prisvänliga förslag för gemene man har Carolinas verksamhet växt sig stark på den svenska marknaden under de senaste åren. Det som Carolina förmedlade för mig vill jag förmedla vidare till er: oavsett förutsättningar, var inte rädd för att gå din egen väg. Bra fantasi är viktigt när man skapar ett bolag, var orädd och våga satsa. Passionen för vad du gör är viktig längs hela din resa.

Från Stockholmsregionen är det totalt 14 stycken av de 36 som går vidare till juryintervjuer (intervju 2) och som slutligen resulterar i ett antal finalister som går vidare till den regionala finalen i samma lokal som Nobelfesten, nämligen Blå Hallen i Stockholm. Där möter de finalisterna från de övriga regionerna i en prestigefull och storartad tillställning.

Spänningen är olidlig inför vem eller vilka som ska bli årets främsta entreprenör. Är du som mig spänd på vad som händer härnäst och vill följa vem som blir årets främst entreprenör, förutsatt att du inte köar utanför Stockholms stadshus 30 januari för att se tillställningen och vinnarna med egna ögon, kan du hitta mer här:
https://www.ey.com/se/sv/about-us/entrepreneurship/entrepreneur-of-the-year

Nu håller vi tummarna för Carolina och de andra entreprenörerna när de möts inför stundande finalen!

Livet som revisor på EY är långt ifrån bara direkta revisionsuppgifter. Inom organisationen finns det många olika spår där du själv kan bana din egen väg för att göra vad du tycker är kul och intressant. Precis som för entreprenörer är möjligheterna oändliga.

Jag längtar redan till nästa års intervjuer! Vem vet, kanske får jag träffa dig? Eller är du kanske rentav min kollega som följer med ut på en intervju?